15-02-10

Smooth...

Smooth_CriminalOK... We zijn nu al een 6-tal weekjes verder in het "wederopnemen" van het lopend leven. Een korte resumatie dringt zich op : voornamelijk korte, rustige duurloopjes waarin het accent ligt op het verbeteren van de basisconditie. Dat is grotendeels gelukt maar er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel. 'Tis te zeggen, conditie (proberen te) onderhouden. De komende weken zal ik wat intervaltrainingen inlassen. Waar zal dit ons brengen ? Wie weet ? Ondertussen loopt het als een "smooth criminal" (wat dat ook wilt zeggen...) en daar ben ik trots op ;-)
Wat staat er verder nog int verschiet ?
7 maart de Oostende-Brugge-Ten-Miles
21 maart de halve marathon van Sluis
27 maart de 2e wedstrijd uit het OLC, de Noordzeeloop

Enfin, normaal gezien toch. Als ik weer niet in een nagel trap tenminste... Laat ons hopen.

31-12-09

2010

2010%20diariesIk wens jullie alle mooie dingen
Al het beste om 2010 goed te beginnen
Een goede gezondheid, veel liefde en geluk
Dan kan het nieuwe jaar
Ook voor jullie niet meer stuk
Prettige feestdagen!

27-12-09

eigen tempo

16381988Bon, ondanks wat velen zullen vermoeden moet ik deze corrigeren : ik ben nog niet dood (tenminste, als we het hier hebben over het weblog-leven) Vroeger werd er dagelijks gepost, dan wekelijks. Nu moet ik vaststellen dat dit maandelijks gebeurd. Maar dit weerhoudt me niet om met deze blog blijven door te gaan.
Verder kan ik nog melden dat er niet veel te vertellen valt over het hardlopen. Misschien nog een Marathon avontuur ? Wie weet... stay tuned.
Cheers !

25-10-09

Mega !

imageshellow....
ik durf bijna niets meer te posten... zolang lijkt het wel geleden. Enfin, hier is dan een schuchtere poging. Het lopen, wat valt daar over te vertellen ? Niet veel. Maar hou jullie schrap want voor je het weet zul je een superflits zien !
Was het een vogel, was het een vliegtuig ? Neen het is mega-koendie !!! heheheh... Tot binnenkort ;-)

08-08-09

oeps... foutje !

versleten loopschoenenNa mijn "loopdata" eens nagekeken te hebben kwam ik tot deze verontrustende vaststelling : ondertussen heb ik met DEZELFDE loopschoenen méér dan 2150 km afgelegd. De algemene kennis in het achterhoofd houdend dat er per paar loopschoenen tussen de 1000 en 1500 km mag gelopen worden....
Hmmm.... 't wordt dringend tijd voor een nieuwe investering !

28-07-09

Holidayzzz

imagesWe zijn ondertussen enkele weken verder en van lopen is een beetje maar in huis gekomen. Reden : vakantie ! Aaahhh... zalig ! Nu flink uitgerust en wie weet ? Terug de loopschoentjes aantrekken ? Hoedanook, ik ben nog niet verdwenen hoor ! Tis nu gewoon een kalme periode, enfin op sportief vlak dan toch. Greetz

07-07-09

babyrun

nZou er zoiets bestaan als een babyrun ? Zoja, dan zal ik zeker meelopen... Van lopen gesproken.... daar is (net als deze blog trouwens) nog niet zo veel in huis van gekomen. De bedoeling is om traagjes aan weer wat te "bewegen". Vorige week iets rond de 30km gelopen. Graag zou ik nog eens een wedstrijdje lopen. Alleen... de conditie is er niet (meer). Dus vanaf heden wat terug opbouwen. De rest is koffiedik kijken vrees ik.  Greetz...

24-05-09

A little new star is born !

babyLangs deze weg willen Sylvia en ik jullie de geboorte van een flinke meid verkondigen : Evie Jonckheere, °20 mei 2009, 3kg420gr, 50cm  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

03-01-09

Van rennen gesproken...

In Oostende hebben 6.500 mensen een duik in zee genomen. Op de Zeedijk volgden naar schatting 10.000 mensen de 22e editie van het evenement.

Bij de klassieke nieuwjaarsduik van de ijsberen was het maar twee graden warm, het zeewater was drie graden.

 3111747216
(Belga)

Er waren 3.900 voorinschrijvingen, maar de dag zelf zijn nog heel wat mensen onverwacht komen opdagen door het zonnige weer aan de kust. Het grootste deel van de 6.500 deelnemers ging slechts kort in het water.

Artsen waarschuwen voor een duik in ijskoud water, want het is niet zonder risico's voor hart en longen. Enkele tientallen hulpverleners stonden klaar op het strand van Oostende om snel in te grijpen.
BEKIJK DIT FRAGMENT HIER

01-01-09

Happy 2009 !

ist2_6149793-happy-new-year-2009Langs deze weg aan iedereen een gelukkig en succesvol 2009 gewenst !

19-12-08

Valling

Bedoeling was om de eindejaarsloop in Bredene te lopen. Helaas moest ik forfait geven wegens een snotvalling.

24-11-08

20 gezonde wintertips

Griep Prik

01Een jaarlijkse injectie tegen de griep beschermt je tegen de besmettelijke bacteriën die verspreid worden door de niezende en hoestende mensen rondom jou. Mensen met een zwakke immuniteit zoals 65-plussers en diabetes patiënten zijn extra kwetsbaar en beschermen zich best op voorhand met een prikje.

Ga niet over je eigen grens

02Wanneer de eerste verkoudheidsymptomen opduiken, probeer dan zoveel mogelijk te rusten. Teveel stress kan je immuniteit verlagen en dus de kans om ziek te worden vergroten.

 

 

 

 Drink met mate

03Tijdens de feestmaanden wordt er meer alcohol gedronken dan normaal. Het is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar beperk het aantal consumpties, en wissel regelmatig af met niet-alcoholische alternatieven.

Zorg voor de oudjes

04Ieder jaar sterven 25.000 ouderen door de kou. Daarnaast moeten tal van ouderen de feestdagen alleen doorbrengen. Bezoek af en toe je oudste familieleden en buren, zodat ook zij een warm en veilig kerstgevoel hebben.

Verzorg je huid

05Een strenge winter kan je huid uitdrogen. Zorg voor voldoende vocht en drink minstens 8 glazen water per dag. Gebruik daarnaast ook een vochtinbrengende crème voor gezicht, lippen en lichaam.


Eet noten!

06Laat de koekjes en chips tijdens het kerstdiner voor wat ze zijn en neem in de plaats een handvol noten. Deze snack is rijk aan proteïnen (goed voor het immuunsysteem), vitamine B, selenium (een antidepressiva) en cholesterolverlagende omega3.

Hou je warm

07Dit is misschien wel de meest vanzelfsprekende tip, maar toch. Tijdens de winterperiode kunnen we sneller een verkoudheid oplopen. Draag daarom altijd warme kleding als je op stap gaat.Vitamine C

08Vitamine C is een essentieel voedingsmiddel dat een positief effect heeft op de werking van ons lichaam. Vitamine C vermindert de kans op een verkoudheid en zorgt het voor een snellere genezing, in het bijzonder bij personen met stress. We vinden vitamine C in citrusvruchten, sommige groenten en lever.
Stop met roken

09Rokers lopen sneller een verkoudheid op dan niet-rokers. Bovendien zijn rokers gevoeliger voor longinfecties, die ernstige gevolgen kunnen hebben zoals bronchitis en pneumonia.


Knoflook

10Het mag dan niet zo prettig ruiken, maar knoflook heeft tal van medische kwaliteiten. Dat hebben wetenschappers bewezen. Knoflook verlaagt niet alleen de cholesterol en bloeddruk, maar vermindert ook de kans op een verkoudheid.

Geef!

11In onze cultuur wordt “geluk” al te vaak gekoppeld aan “krijgen”. Maar onderzoek wees uit dat “geven” het deel van onze hersenen stimuleert dat gelukschemicaliën produceert. Wees dus vrijgevig met Kerstmis.


Beweeg

12Tijdens de koude wintermaanden is het erg verleidelijk om knus binnen te blijven en van allerlei lekkers te snoepen. Even wat beweging kan je metabolisme een extra boost geven, wat ook je immuunsysteem ten goede komt. Door dagelijkse beweging en de endorfine die daarbij vrijkomt, ben je beter bestand tegen winter blues en stress.

Kippensoep

13Nee, het is geen mythe. Kippensoep heeft enkele weldadige effecten en verzacht symptomen als keelpijn.
Appeltje voor de dorst

14Het is misschien niet warm en je hebt misschien geen dorst, maar het is toch belangrijk om ook tijdens de winter voldoende water te drinken. Ons lichaam bestaat immers 50 tot 70% uit water. Daarom luidt het advies: drink dagelijks 2,5 liter water. Ook vers fruit en groenten dragen bij tot je dagelijkse vochtinname.
Communiceer

15Blijf ook tijdens de wintermaanden sociaal en babbel er op los! Onderzoek toonde aan dat eenzaamheid gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en de bloeddruk doet stijgen. Daarnaast werkt gebrek aan contact ook obesitas en roken in de hand.

Seks

16Seks maakt gelukkiger dan geld. Mensen met een actief seksueel leven zijn gelukkiger dan rijke mensen. Verwen dus ook tijdens de wintermaanden regelmatig je partner ;-)

Geef toe aan chocolade

17Donkere chocolade is een goede bron van antioxidanten en verlagen dus de bloeddruk en de kans op hartkwalen. Maar vergeet niet dat donkere chocolade nog steeds vet bevat en snoep dus met mate.

Slaap

18Een goede nachtrust is belangrijk voor een heldere geest en een gezond lichaam. Tijdens de remslaap komen onze hersenen tot rust en wordt alle informatie verwerkt. Ons lichaam maakt zichzelf klaar voor een nieuwe dag en het immuniteitsysteem werkt extra hard om ziekten tegen te gaan.

Vette vis

19Vette vis bevat veel Omega-3 vetzuren, die ons lichaam beschermen tijdens de strenge wintermaanden.Veenbessen

20Veenbessen passen niet alleen fantastisch bij het kerstdiner, maar zijn ook goed voor de gezondheid. Naast de antioxidanten die hartkwalen en kanker tegengaan, bevatten veenbessen ook goede stoffen die infecties van de urinewegen bestrijden.

19-11-08

In the meanwhile

ondertussenOndertussen gaat het leven verder.... Voorlopig wordt er geen specifiek schema gevolgd. Gewoon wat improvisatie qua afstand en intensiteit. De eerste weken de conditie wat scherper stellen door rustige lange km's te "joggen" Dit verloopt goed. Nu kan ik overschakelen op intensiteit : intervalsessies van 12x150m (oftewel 30 secondjes sprint) En over enkele weken nog meer focussen op diversiteit in de training. Parcoursdiferentiatie, om het met een moeilijk, zelf uitgevonden woord, te zeggen. Wie weet zal ik half december eens "testen" in Bredene, waar er een eindejaarsloop 12km zal plaatsvinden.

25-10-08

den draad

den draadWe zijn inmiddels enkele weken verder en de draad oppikken verloopt niet zo vlot. Het is vroeger donker, wat frisser.... Velen onder jullie lopers kennen dat gevoel ongetwijfeld wel. Je zit knus in de zetel, met al dan niet een glaasje wijn.... Of je hebt een drukke werkdag achter de boeg.... Of je bent hier en daar aant verbouwen.... Dan heb je natuurlijk vlug een reden om lekker thuis te zitten. Dus kort samengevat : van lopen is niet veel in huis gekomen. Maar er komen betere tijden, ongetwijfeld (op sportief vlak dan...)

05-10-08

Ondertussen...

Het is hier behoorlijk stil de laatste tijd in blogland. Waarom ? Dit is in hoofdzaak een loopblog, en van lopen is er de laatste tijd niet veel in huis van gekomen. Vandaar de grote leegte !

(het was oorspronkelijk anders geweest. Deze blog vond zijn oorsprong als ondersteuning van de site van mijn voetbalploeg SGEE om er fotolinks op te plaatsen. Maar rond dezelfde periode ontdekte ik ook de geneugten van het (hard-) lopen. De rest is geschiedenis)

Wat is er ondertussen allemaal gebeurd ? Wel, eerlijk gezegd, niet veel... Voor de vakantie was ik héél goed bezig. (hoogtepunt : 2de plaats op de Konterdamloop en verbetering van alle vorig-jaar-tijden met 2 minuten !) Tijdens de vakantie had ik 3 weken gerust. Welverdiend welteverstaan. Daarna was het terug hameren naar de oorspronkelijke conditie. Althans, dat was de bedoeling. Van kw31 : 23.5 naar kw32 : 41.2 naar kw33 : 56.4 naar kw34 : 62.2km Maar de week erop werd ik geveld door een vervelende sluimerende hoest. Het ging langs geen kanten en had wat te lang gewacht om naar de dokter te gaan. kw35 44.8km, dat ging nog net maar dan niets meer ! kw36 enkel OLC Rond De Nieuwe Koerswijk 9.0km. kw37 enkel OLC Dwars door het Westerkwartier 8.5km. En dit op de hoogtepunt van mijn aanslepende hoestziekte. Man man man, het ging langs geen kanten. De eerste km kon ik nog behoorlijk tempo houden. Maar daarna was het happen naar adem en moest ik noodgedwongen aan de NOODREM hangen. Nog nooit had ik zo traag gelopen. Maar ik wou niet verder ziek worden en nam de volgende maatregel : kw38 : 0.0km kw39 (deze week) : 0.0km Dus heb ik de Koninginneloop én de Hermesloop gemist ! Je begrijpt, hierdoor zak ik wat in het algemeen klassement van het OLC. Maar das niet zo erg hoor. Vanaf nu maandag zal ik opnieuw beginnen met het (hard)lopen. Binnen 2 weken is dan de laatste OLC wedstrijd van het seizoen. Daar goed presteren is een utopie. Anyway, we zien wel hé. Luisteren naar het lichaam is very important. Dit heb ik misschien wat te nauwgezet gevolgd. Maar nu kan ik stilletjes aan terug beginnen. (net nu het begint te winteren... hmmm....)

Concreet : volgende wedstrijd afwachtend uitlopen en focussen op het nieuwe seizoen 2009. Met aansluitend een voorjaarsmarathon.

To be continued.... 

03-07-08

Jaloerse partner snijdt penis af en ...

penisOp de Filipijnen heeft een jaloerse man de penis van zijn minnaar afgesneden, in het toilet gegooid en doorgespoeld. Dat meldt de politie in Manilla.

De man had gehoord dat zijn 21-jarige vriend relaties had met vrouwen en dat zinde hem niet. Toen zijn vriend sliep, sloeg de jaloerse man toe. De man wou vervolgens zelfmoord plegen, maar zijn zwaargewonde vriend kon hem het mes nog uit handen nemen. De dader werd opgepakt en zijn vriend werd naar het ziekenhuis gebracht.

 ...om het eens over totaal iets anders te hebben...

23-06-08

Niet blind blijven


2943915440

Nederland doet het uitstekend op Euro 2008, België is er niet bij in Zwitserland en Oostenrijk. Waarom zijn de Nederlandse voetballers beter dan de Belgische? Terzake zoekt naar een antwoord in het jeugdvoetbal (klik hier).

Dit gezegd zijnde...

Dan moet je ook even kijken naar dit.... ;-D... (klik hier)

20-06-08

Atleet Tom Compernolle komt om het leven

ma 16/06/08 - Langeafstands- en veldloper Tom Compernolle (32) is verongelukt. Hij kwam om het leven na een ongeval in West-Vlaanderen met een vrachtwagen van het leger.

2424366330
Tom Compernolle (foto) was met drie collega's op oefening in Zedelgem.
 
De vrachtwagen raakte om een nog onbekende oorzaak van de weg en belandde in een gracht.

Enkel Compernolle overleefde het ongeval niet. Hij overleed ter plekke. De chauffeur en de twee andere inzittenden liepen lichte verwondingen op.

Het parket van Brugge heeft een deskundige ingeschakeld om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Compernolle was sinds oktober 2007 militair.

30-04-08

Wie weet ?

Hoi hoi hoi, even terug van weggeweest uit blogland !

Met spijt in het hart kon ik niet deelnemen aan de St Jansloop, de derde wedstrijd uit het Oostends Loopcriterium. Een plechtige communie was de reden.

Dan maar andere doelen stellen. Tenminste, zolang ze niet op een zaterdag vallen want dan moet ik normaal werken. Morgen is er de 10K van Knokke. Ik ben nog niet ingeschreven maar wie weet ? Op 't laatste moment zal ik beslissen om al dan niet mee te lopen.

Waar ik wel al ingeschreven ben is de 15k dwars door brugge. Oef... eindelijk nog eens een wedstrijdje... Tjah, als je gemiddeld 40 wedstrijden per jaar loopt... Dit jaar zal ik amper aan de helft geraken. Bon, tot in Brugge ! (en/of Knokke)

25-01-08

fenomeen tijdens het joggen

beste bloggertjes,
ziehier wat ik net ontdekt heb op www.joggings.be :


orgasmeHoi,

Ik zal me eerst even voorstellen...
Ik ben een 30-jarige vrouw uit de Kempen.

Ik ben 7 weken geleden begonnen met joggen.
Ik gebruik hiervoor de Start to Run podcast.
Tot hiertoe lukt alles vrij goed... m'n conditie is er echt al op vooruitgegaan.

Nu heb ik echter een vraagje aan de vrouwen hier.
Het start to run - programma werkt met afwisselend lopen en wandelen.
Nu is het bij mij zo dat telkens ik iets meer dan een minuut aan het lopen ben, ik spontaan een orgasme krijg.
De mannen hier zullen waarschijnlijk zeggen... das toch leuk! Geniet ervan.
Op zich is het gevoel niet slecht, maar ik vind het tijdens het joggen toch maar lastig. Het brengt me ook uit m'n ritme.
Gewoon een kwestie van verkeerde plaats en tijd.
Ben ik de enigste met dit "fenomeen"???

Ik hoop dat jullie aan deze vraag geen aanstoot nemen, en deze ook serieus behandelen.
Ik ken persoonlijk geen andere vrouwen die joggen, dus vandaar dat ik hier dan toch maar de vraag stel.

22-11-07

anno 2008

parijs_2008
Woensdag. Aangezien ik het (hard)lopen opnieuw aangevat heb, zullen de eerste weekjes rustig verlopen. Dat vertaald zich in rustige Tempo 1 loopjes met lage hartslag en geen al te grote afstanden. Naargelang het voorjaar dichterbij komt, zal ik stelselmatig de trainingsintensiviteit opvoeren en werken naar een volgende (halve) Marathon toe. Voorlopig ben ik nog steeds onbeslist. Mijn voorkeur gaat weliswaar naar Parijs maar deze schijnt reeds uitverkocht te zijn. Via BCD-Travel kunnen nog borstnummers bemachtigd worden. Dus wie weet ? ( tis iniedergeval voor de snelle beslissers…)  Het voordeel van deelnemen aan zo’n Marathon is het doel op zich. Maw trainen met een doel. Gewoon wat lopen om te lopen : daar is toch niets aan ? Als je nieuwe uitdagingen vooropstelt, dat verloopt het trainingsproces véél vlotter. Bon, da’s toch mijn indruk. Vandaar ook mijn voorkeur naar 2 (en zeker niet meer) Marathons per jaar. En liefst telkens een andere, gekoppeld aan een citytrip. Akkoord, waarom kies ik niet voor het snellere werk (vlak parcours) en in eigen land ? Wel, juist daarom ! Als je eenmaal hebt beslist er max. 2 te lopen waarbij de prestatie (een PR lopen bijvoorbeeld) niet zo belangrijk is dan staat de ervaring op een eerste plaats !
Mijn voorkeur gaat voor anno 2008 naar voorjaarsMarathon Parijs en najaarsMarathon Berlijn. Dus wie weet ? Wat betreft Parijs zal ik niet meer te lang moeten wachten. Ik zal de knoop deze of volgende week doorhakken. Heeft er iemand een scherpe bijl ? ;-)

20-11-07

back again !

hallo hallo hallo beste bloggertjes (en co)
Ik ben terug van de partij. Reden van afwezigheid : inactiviteit. Met andere woorden : 2 weken rust na de Marathon van New York. Niets, nada, niënté... geen spikkeltje sport. En aangezien dit een (sport) loopblog is... Maar heden dus een nieuw berichtje. Dus ja, sedert zondag (voetbalmatch) ben ik terug in beweging. deze keer zal ik terug het lopen combineren met het voetbal. (zowel veld- als zaal- en minivoetbal) Hopelijk leidt dit niet tot blessures. Normaal gezien niet daar ik deze combinatie al enkele jaren doe. ( touché le bois ) Wat betreft het lopen : Maandagavond opt gemakske een 8 km loopje. Héérlijk ! Dus voorlopig zullen mijn activiteiten "beperkt" blijven tot hardlopen en voetbal. Hierbij hou ik wel rekening dat ik graag nog een nieuwe Marathon zou willen lopen ergens in het voorjaar. Dan zal ik terug beginnen met de voorbereiding ergens in januari en zal ik het voetbal op een iets lager pitje zetten. Anyway, we zien wel. En in mijn verre gedachte zou ik graag een triathlon ondernemen. Maar uiteraard zal ik eerst beginnen met een kwart-triathlon, dat zal al een onderneming op zich zijn !!!
Toedeloeh...

17-10-07

Webloglopers in beeld !

Hier de webloglopers in beeld...

Voor de ontbrekende foto's, gelieve mij langs deze weg te verwittigen. Ik heb enkel het borstnummer nodig. bv van "bob" ?
(foto's scroll ik van firstfotofactory op deze webpagina)
Bij volgende heb ik WEL borstnummer gevonden, maar blijkbaar heeft FFF er geen foto van :
(Petra Schoon F4894, Maurice 5201, Veerle F6021, Charlotte F5043, Leen F5207, Rita F5220, Dirk Luypaert 5876, Veerle F5570, Philippe 7327) Wat opvalt is dat het vooral vrouwen zijn... Waarschijnlijk omdat ze "in de meute" liepen.
Dus mensen, wie kan mij helpen de ontbrekende webloglopers (en ook de Nederlandse) aan te vullen ? Waarvoor dank !
eindh07snr7825aeindh07snr7725aeindh07ost0076eindh07snr5216aeindh07snr1420jeindh07snr1125feindh07snr4855deindh07snr1436beindh07snr6202aeindh07snr1024keindh07snr5765beindh07snr6026aeindh07snr1012feindh07snr1556geindh07snr1109meindh07snr1007deindh07snr1617feindh07snr1250heindh07snr5217beindh07snr1477keindh07snr1016feindh07snr4635beindh07snr438geindh07snr5500beindh07snr1577ieindh07snr1681g

14-09-07

Benny Vansteelant overleden

vansteelantDuatleet Benny Vansteelant is vanmorgen overleden in het ziekenhuis van Roeselare. Hij werd dit weekend aangereden op training. Vansteelant was meervoudig Europees kampioen.

Bij het ongeval van afgelopen zaterdag liep de West-Vlaming een dubbele beenbreuk, een schouderbreuk, een gescheurde milt een hersenschudding en schade aan zijn longen en hart opgelopen.

Hij werd zaterdag geopereerd, en zou volgens de dokters volledig herstellen. Donderdag verliet hij zelfs de afdeling intensieve zorgen, maar vrijdagmorgen is hij dus echter plots overleden.

'Benny Vansteelant werd opgenomen in ons ziekenhuis op 8 september 2007 naar aanleiding van een verkeersongeval met ernstige verwondingen', aldus het communiqué dat het ziekenhuis vanmorgen uitstuurde. 'De toestand evolueerde gunstig, zodat hij gisteren van de dienst IZ kon ontslagen worden naar de kamer. Bij de laatste zaalronde van de nachtverpleegster omstreeks 5u30 vanmorgen, lag de patiënt rustig te slapen. Er was de voorbije nacht geen enkele oproep geweest. Vanmorgen omstreeks 6u45 werd de patiëntechter naast zijn bed gevonden. Er werd onmiddellijk reanimatie-alarm geslagen, en de interne MUG-dienst kwam ter plaatse. Er werd een hartstilstand vastgesteld en de reanimatie werd voortgezet. De reanimatiepoging werd gestaakt na een half uur wegens de irreversibele toestand.'

Het ziekenhuis biedt in het bericht nog z'n innige deelneming aan aan familie, vrienden en supporters van Vansteelant.

Het was niet de eerste keer dat hij zwaar ten val kwam. In de zomer van 2002 liep hij bij een val op training in Font-Romeu een schedel- en een sleutelbeenbreuk op, en moest hij maanden revalideren.

Vansteelant04Vansteelant, topsporter bij Bloso, was de absolute wereldtop in het duatlon, met in totaal 8 wereldtitels en 5 Europese titels. In 1997 liet hij voor het eerst van zich spreken met een wereldtitel bij de junioren. In 2003 werd hij bekroond met het Vlaams Sportjuweel.

De laatste jaren kreeg Vansteelant meer en meer concurrentie van zijn 6 jaar jongere broer Joerie, die tussen 2003 en 2005 enkele wereldtitels behaalde bij de beloften en dit jaar brons veroverde op het WK Powerman in het Nederlandse Horst.

05-09-07

Check it out !

het goede doelDat Francis en Charlotte (samen met de vele webloglopers die in Eindhoven zullen lopen voor het goede doel) goed bezig zijn wisten we al. Maar om hun actie wat meer in de verf te zetten werden ze (ondertussen al een klein maandje geleden) door het Nieuwsblad geïntervieuwd. Kijk daarom HIER of kilk op de foto. Veel leesplezier !

30-08-07

Eén ouder op de vijf trekt zich niets aan van gezonde voeding

je wordt een rund als je met eten stunt
 


Hoewel de meeste Vlaamse ouders (67 procent) in mindere of meerdere mate wel weten wat gezonde voeding inhoudt, blijkt uit een rondvraag van het maandblad Goed Gevoel in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos dat ze in de praktijk toch nog heel wat steken laten vallen. Eén ouder op de vijf trekt zich zelfs helemaal niets aan van gezonde voeding.

Bijna één Vlaamse ouder op de vier ontbijt zelden of nooit. Bij 34 procent van de gezinnen duurt het ontbijt maximum tien minuten. Brood valt daarbij stilaan uit de gratie, cornflakes zijn daarentegen erg populair. Opvallend is ook dat bij bijna de helft van de gezinnen de televisie soms tot altijd aan staat tijdens het avondeten. Liefst 41 procent van de ouders weegt te veel. Van de Vlaamse kinderen tussen 3 en 17 jaar kampt 6 procent met overgewicht. 37 procent van de ouders vindt het niet ongezond om systematisch een maaltijd over te slaan. Eén ouder op de vijf geeft zijn kind ook liever elke dag een boterham met choco dan het te verplichten om iets anders te eten. Bij ouders van 13- tot 17-jarigen wordt dat zelfs één op de drie.

20-08-07

Webloglopers voor het goede doel

KLIK HIER !!!

14-08-07

over dromen gesproken...

phaedra hostePhaedra hoste zoekt man in VTM-programma

Net als Wendy Van Wanten een jaar geleden gaat Phaedra Hoste op zoek naar de man van haar leven via een televisieprogramma op VTM. Haar aanbidders mogen zich binnenkort kandidaat stellen. Eén jaar na de breuk met basketspeler Pieter Loridon gaat het 35-jarige topmodel via een televisieprogramma op zoek naar een man. "Wie wordt de man van Phaedra?" komt volgende winter op het scherm.

Vraag : hoeveel zou Phaedra daarvoor verdienen ? Veel iniedergeval !
ps: ze hadden eerst Laura Lynn gevraagd. Maar dat spelletje gaat ondertussen niet meer door. Tis dus Phaedra geworden !

06-08-07

Dromen : bedrog of niet ?

ironman_triathlonVolgens Marco Borsato zijn de meeste dromen bedrog. Maar mijn eerste droom, de Marathon van New York, is nog niet verwezenlijkt of de volgende droom dringt zich op : de Iron Man van Hawaii (al vrees ik dat deze quasi onuitvoerbaar zal zijn omdat er strenge kwalificatienormen/tijden gehanteerd worden) Maar een volledige triathlon... dat zie ik wel zitten. Hoedanook, eerst richt ik mn pijlen op de NY Marathon. Als ik deze onderneming overleef, is het misschien wel eens tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan (nu ik nog "jong" ben). Te beginnen met een kwarttriathlon en zo verder opbouwen... (ik reken ongeveer 2 jaar uit vooraleer ik een triathlon tot een goed einde zou kunnen brengen)

Triathletes train an average of seven months for the Ford Ironman World Championship. The average hours per week devoted to training for the World Championship generally fall between 18 and 22. Average training distances for the three events:
Miles per week swimming: 7 (11.3 km)
Miles per week biking: 232 (373.3 km)
Miles per week running: 48 (77.2 km)

bron : ironman

Afwachten dus... Waar een wil is, is een weg.

(ps: vandaag ben ik begonnen met de voorbereiding op de NY-Marathon. Meer info kun je HIER lezen. )

Ook een mooie droom : de Honolulu Marathon !

31-07-07

planning valt in het water

Planning voor deze week normaal voorzien :

maandag 30/07 : 10km loslopen
dinsdag 31/07 : 12km duurloop
woensdag 01/08 : wedstrijd Kustcriterium De Panne 8km
donderdag 02/08 : 13km loslopen
vrijdag 03/08 : wedstrijd HLC Ardooie 15.5km
zaterdag 04/08 : rust
zondag 05/08 : wisselduurloop 28km

zomer2007

 

Maar woensdag zal al niet lukken want dan zal ik in het publiek zitten bij de opnames voor zomer 2007. Deze week is het aan de beurt van Ben Crabbé. Velen denken dat het live is maar dit is niet zo. De opnamens zijn steeds een dag vroeger. Ik zal dus misschien donderdagavond op het scherm te zien zijn. Afwachten dus. Als ik in beeld kom zal ik wel een teken geven of zoiets... ( Misschien een geheim weblogteken ? )

En vrijdag zal ook al niet lukken want dan heb ik andere verplichtingen. Tjah, prioriteiten stellen, heet zoiets. Maw uitzonderlijk géén wedstrijden voor mij deze week. Nuja, geeft niet hoor, zal ik wat meer kunnen recupereren.