29-01-07

Kemmelberg ( 8.5 km )

kemmelberg_logo

 

Kemmel_K

Zaterdag stond er een speciale wedstrijd gepland : de beklimming van de Kemmelberg. ( doet menig loper huiveren van schrik ! ) Het beloofde een zeer speciale wedstrijd te worden. Speciaal genoeg om helemaal van de kust 80km landinwaarts te rijden, nadij de Franse grens om deze beproeving te "ondergaan"

Vreemd genoeg was dit een organisatorische ramp ( geen website, geen info : enkel een telefoonnummer ) Dit was een voorbode van wat komen zou. Eens aangekomen aan de voet van de kemmel zijn we ( ik en Clint ) doorgereden naar Nieuwkerke, waar de start en finish zou zijn. Neuve-Eglise bleek op dit sportevenement niet voorbereid te zijn want nergens was enige sportinfrastructuur te bekennen, laat staan een start- en aankomstplaats. Geen lopers, geen organisatoren, geen sponsoring, niets... Enkel een bekend gezicht, ene (gavertrimmer) Kurt Blomme. Een medesporter die ik al verscheidene keren op verschillende wedstrijden tegengekomen ben. Ook hij wist van toeters nog bellen. Dan in een kollonne van drie auto's op zoek gegaan naar de wedstrijd. Onze zoektocht bracht ons terug in Kemmel : niets. Dan maar over de kemmelberg gereden tot Loker : ook niets ! Terug over de kemmelberg tot in Kemmel : daar zagen we toch wat leven, oef... Maar deze "oef" was wat voorbarig want het bleek te gaan om een fanfare van enkele plaatselijke brandweerkazernes. Of zij op de hoogte waren van enige loopwedstrijd ? Of de burgemeester op de hoogte was ? Neen ! Niemand wist van iets !!!

Vreemd... dan maar opnieuw ( ! ) doorgereden naar Nieuwkerke en ons daar geparkeerd op de markt. Plots zagen we toch wat leven, (een terechte) oef ! Steeds meer auto's verschenen in het doodstille Neuve-Eglise. Één van hen was de immer bekende blogger Francis Coucke. Gelukkig, misschien toch nog een wedstrijd ? Hmmm... dan zien we een loper die een ancien bleek te zijn : hij had hier twee jaar geleden ook al eens aan deelgenomen. Hij kwam ons te vertellen dat het hier eigenlijk geen echte wedstrijd betrof. De organisator zou een kwartiertje vóór aanvang afkomen en dan moest de gehele bende hem lopend volgen achter zijn auto ! Jaja, u leest het goed... Vreemd... een woordje dat ik hier al enkele malen gebruikt heb maar volledig terecht is, me dunkt. Tjah, zo ver rijden om met lege handen terug te keren was natuurlijk uit den boze. In de auto dan maar loperskledij aangetrokken en wachten op... tjah, op wat ? 15u30, normaal gezien het tijdstip van de start. Ondertussen 18 sportieve medemensen gezien, die allemaal even verbijsterd en vertwijfeld waren. Maar met een brede glimlach lieten we ons niet kleineren. Er werd nog een foto getrokken en we besloten er met z'n allen ( 18 deelnemers !!! ) een trainingsloopje van te maken. Het denkbeeldige startschot klonk en hop ! we waren vertrokken voor de 8.5km beklimming van de kemmel. Gemoedelijk en prevelend kwamen we halverwege aan de voet. Toen was het klimmen tot bijna aan de top... het werd stiller... Bijna boven was het plots dezelfde weg terug tot in Nieuwkerke. En er werd toch nog stevig gelopen. Als je niet beter wist zou je denken dat er een heuse wedstrijd aan de gang was ! Hahaha... Eenmaal terug werd iedereen zijn naam en tijd nog genoteerd en zou de "officiele" uitslag doorgestuurd worden naar de krant ! ( stel je voor )

Achteraf was ik toch nog blij de loperskledij aangetrokken te hebben. De meesten hebben dan nog blijven plakken in de plaatselijke horeca om enkele trappisten te nuttigen maar ik moest spijtig genoeg onmiddellijk vertrekken naar een familiefeestje. Eigenlijk maar 2 woorden om deze dag af te sluiten : vreemd en leuk !

Commentaren

Schitterend Dit is echt een schitterend verhaal! Nu moet je weten dat ik deze 'wedstrijd' ook in mijn agenda had aangeduid maar door omstandigheden kon ik toch niet afkomen. Gelukkig maar.

Gepost door: Harmsie | 29-01-07

uw reputatie ge begint bekend te worden: tegenwoordig nemen organisatoren al een wagen om zeker te zijn dat ze Koen vóór kunnen blijven!

Gepost door: geert | 29-01-07

Ludo (zie mijn reactie op je vorig blog). Ludo had allicht gelijk! (start om 11u)

"wedstrijd van 10 km start om 11u00
12de calvaire du raven
spiridon club tel oo33/320.77.77.61
start Auberge du seau, rn le seau, 8950 nieuwkerke.
heuvelachtig parcours"

Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 29-01-07

Kemmelberg-loop ? Schitterend verhaal, Koen.
Ik was ook al op de hoogte via de Gavertrimmers.
Een organisator die zijn kat stuurt, terwijl een bereidwillige loper een krijtlijn op de grond trekt, die later blijkt dienst te doen als start.
Waarna die vriendelijke man in zijn wagen springt en wegrijdt met 18 lopers in zijn kielzog, die in de beginne in groep lopen en uiteindelijk toch een wedstrijd lopen.
Schitterend verhaal, ik zie het zo voor me, 't is net "In de Gloria" :-)

Gepost door: frank spencer | 29-01-07

KEMEL ?? Ipv Kemmel...beter "kemel"...?? maar wat telt : je hebt je blijkbaar wel geamuseerd..

Gepost door: vince | 29-01-07

:-) wat een schattig verhaal, een echt "In de Gloria-moment" blijkbaar!

Gepost door: Ruthje | 29-01-07

vreemd Inderdaad vreemd, er is geen inschrijvingsgeld gevraagd. :-)

Gepost door: etienne | 29-01-07

Parochieblad Nu maar wachten op het volgende parochieblad om de officiële tijden te zien staan.
Jullie hebben toch een schietgebedje gemaakt voor de start ?

Gepost door: Byrntie | 29-01-07

Wat een verhaal Wat een verhaal zeg over deze onderneming. Toch nog 18 man sterk en een herinnering voor eeuwig waard.

Gepost door: Lodewijk | 29-01-07

schitterend Schitterend verhaal, een 'wedstrijd' die je zeker zal bijblijven. Maar als ik goed gelezen heb, ligt het niet echt aan de organisatie maar waren jullie gewoon vier (!!) uur te laat aan de start. :-))

Gepost door: Dirk | 30-01-07

De commentaren zijn gesloten.