30-08-07

Eén ouder op de vijf trekt zich niets aan van gezonde voeding

je wordt een rund als je met eten stunt
 


Hoewel de meeste Vlaamse ouders (67 procent) in mindere of meerdere mate wel weten wat gezonde voeding inhoudt, blijkt uit een rondvraag van het maandblad Goed Gevoel in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos dat ze in de praktijk toch nog heel wat steken laten vallen. Eén ouder op de vijf trekt zich zelfs helemaal niets aan van gezonde voeding.

Bijna één Vlaamse ouder op de vier ontbijt zelden of nooit. Bij 34 procent van de gezinnen duurt het ontbijt maximum tien minuten. Brood valt daarbij stilaan uit de gratie, cornflakes zijn daarentegen erg populair. Opvallend is ook dat bij bijna de helft van de gezinnen de televisie soms tot altijd aan staat tijdens het avondeten. Liefst 41 procent van de ouders weegt te veel. Van de Vlaamse kinderen tussen 3 en 17 jaar kampt 6 procent met overgewicht. 37 procent van de ouders vindt het niet ongezond om systematisch een maaltijd over te slaan. Eén ouder op de vijf geeft zijn kind ook liever elke dag een boterham met choco dan het te verplichten om iets anders te eten. Bij ouders van 13- tot 17-jarigen wordt dat zelfs één op de drie.

Commentaren

cijfers liegen niet ... ... als ik zo eens rond kijk en luister, dacht ik eigenlijk dat de cijfers nog erger zouden zijn ...

Gepost door: geert | 30-08-07

Het kan nog goed komen tss mijn 12 en 15 at ik 6 dagen op 7 gebakken patatten met ketchup . En kijk hoe het nu met mij gesteld is ... ( maar niet te goed kijken , hé)

Gepost door: lorenzo | 30-08-07

mea culpa euh, onze kindjes mogen in de vakantie om de 2 dagen cornflakes (jaja met chocolade) eten... In het schooljaar enkel in 't weekend... Ze zien er niet echt dik uit...

Gepost door: jogginggirl | 31-08-07

Troost Dat zijn van die dingen waar wij goed op toezien.
's Morgens een deftig ontbijt en nooit TV aan tijdens het eten, want daar heb ik een grondige hekel aan. Als je dan iets verteld hebben ze het niet gehoord, erger nog ze luisteren zelfs niet.

Gepost door: Marc | 31-08-07

Tv staat bij ons ook aan ...oeps !! MAAR qua gezond eten !!!dat is dik inorde alleen papa nog wat "bijwerken" maar dat is een ander opdracht ;-)

Gepost door: katrien | 02-09-07

De commentaren zijn gesloten.