09-09-07

Halve Marathon van Nieuwpoort (21.1km)

IFFZondag. In het schema voorzien : een halve marathon. Voornaamste doel : testen hoe het met de huidige conditie gesteld is. Ben ik goed bezig op weg naar New York ?

Eenmaal aangekomen zag ik de Marathonners vertrekken (aankomst in Ieper) Met oa Gino Puystjens en bloggers Francis, Jan, Steven, Bart en Koen. Benieuwd hoe ze het gesteld hebben (maar dat kun je ongetwijfeld wel lezen op hun blog)

Bekende gezichten op de halve waren Gino Denaet, Pedro Beernaert en bloggers Vince , Kristof en Rita

pedro jean vince koenDat het niet eenvoudig ging zijn, wist elke deelnemer al omdat er een sterke wind was die je vooral op de vlakke gedeeltes van het pacours kon voelen. Het was daarom wel handig om in groepsverband deze wind te trotseren. Onder stilzwijgend akkoord gingen we van start : Mezelf, Vince, Pedro en Jean Vranken in samenwerkende vennootschap, en dit aan een "gezapig" tempo van gemiddeld 15km/u. Een ideaal tempo om menig PR te verbreken. Tot zover de eerste ronde (7km), waar "ons" groepje behoorlijk stand hield.

Maar even later viel het groepje uiteen toen Pedro versnelde. Jean moest lossen en ik kon een kilometer later het tempo ook niet meer volgen. Enkel Vince kon gelijke tred houden. Ik bleef niet ver achter hen lopen (100-tal meter) en kon hun onderlinge strijd op de voet volgen. Bij doorkomst van de tweede ronde had Vince een klein gaatje geslagen, Pedro moest lossen. Het gaatje werd een gat. Vince kwam, zag en overwon. Ik kon gelukkig de schade nog wat beperken en kwam (gezien de weersomstandigeheden) tevreden over de eindmeet.

Binnengekomen als 25e van de 128 dlnmrs in 1u25'56" ( 14.73 km/u  4:04 min/km ) ...een nieuw PR trouwens ! ( vorig PR stond op 1u28'36" Mc Bride 2006 )

Commentaren

mooi Prachtige prestatie en mocht je er nog aan twijfelen je bent zéér goed bezig !!!!!
Proficiat met uw nieuw pr , ik ben benieuwd naar je verslag .

Gepost door: roadrunnerke | 09-09-07

HA ha Ben deze keer niet van de laatste.... om je PROFICIAT te wensen en WEEROM een PR !!! ja zeg ge maakt er een gewoonte van hé ,houden zo ...:-)

Gepost door: katrien r | 09-09-07

sterk sterk Koen, conditie is blijkbaar top!

Gepost door: etienne | 09-09-07

pr amaai, direct 2 a 3 minuten er af. Als dat zo voort verbetert... NY wordt skitterend !

Gepost door: jogginggirl | 09-09-07

Voorbereiding NY Goeie tijd van je .Sneller moest je zeker niet doen ivm NY. ikzelf liep met een ingepakte grote teen 30km in 2uur24 telkens op hartslag gemiddeld 140. Was wel blij dat het gedaan was pfff

Gepost door: Clint | 09-09-07

top wow, supertijd Koen, gefeliciteerd met je PR!!

Gepost door: Ronald | 09-09-07

goed goed gelopen zeg
als ik je zag toekomen voor de start zou ik er zeker geen geld opgezet durven hebben voor een nieuwe pr
amaaaai wat zag je er slecht uit
of heb je de raad van pedro opgevolgd
kwestie van iets te doen voor de wedstrijd
maar uw ijzeren karakter en doorzettingsvermogen hebben het gehaald
proficiat doe zo voort
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 10-09-07

Super!!! Wat een pretatie ... sterk hoor! En terwijl je toch bezig bent, nog even een nieuwe PR plaatsen, proficiat. Ik zou zo zeggen, vernieuw ze allemaal ;-) ... NY zal geen probleem zijn als je zo in topvorm blijft. Goed bezig!!!

Gepost door: Sylvia | 10-09-07

Proficiat met de PR. De conditie is blijkbaar dik in orde. Had ik geweten dat je meeliep was ik na de start van de marathon nog wel ffkes blijven kijken.

Gepost door: Yves | 10-09-07

Nieuwpoort proficiat met je PR, nu nog één erbij op de 42...
ps : ik was toch nog welgekomen thuis met mijn 5.00 € :-)

Gepost door: vince | 10-09-07

Straf Echt straf. Zeker omdat dit geen doel was maar gewoon 'een testje'.

Gepost door: Fré | 10-09-07

Conditie Met zo'n tijd hoef je niet te twijfelen, de conditie is supergoed precies en je bent heel goed bezig op weg naar NY. Dikke proficiat met je PR !

Gepost door: philippe | 10-09-07

very good indeed Heel knappe prestatie Koen; een scherpe eindtijd in NY wordt steeds realistischer. Hopelijk blijf je gespaard van kwetsuren en kan je deze conditie aanhouden.

Gepost door: patrick | 10-09-07

Goe bezig zou ik zeggen Als je zo voort doet ga je daar in NY misschien op TV komen. Succes jong.

Gepost door: Michael | 10-09-07

New York New York Super Koen. Proficiat met je nieuwe PR! Hartstikke geod gedaan. New York maakt zijn borst vast nat, want 'onze' Koen komt eraan!

Gepost door: Petra | 11-09-07

Gefeliciteerd Proficiat met je knap PR - ruim 2'30" eraf is veel zenne.
NYC is just waiting for you !

Gepost door: frank spencer | 11-09-07

schitterend sterk gelopen koen zelf uiteraard zeer tevreden met mijn prestatie 1.25.22 we waren inderdaad sterk, gestart bij de doortocht naar de 2de ronde zag ik op de klok dat we iets te traag waten om op schema te blijven lopen vandaar de kleine versnelling in 2de ronde dacht trouwens dat je mee was even later zag ik pas dat je gelost had jammer want indien we samen waren gebleven konden we het vince misschien wat moeilijker maken
tot vrijdag pedro

Gepost door: pedro | 11-09-07

NY héél sterk! NY wordt genieten tegen 15 per uur!

Gepost door: geert | 12-09-07

De commentaren zijn gesloten.