14-09-07

Benny Vansteelant overleden

vansteelantDuatleet Benny Vansteelant is vanmorgen overleden in het ziekenhuis van Roeselare. Hij werd dit weekend aangereden op training. Vansteelant was meervoudig Europees kampioen.

Bij het ongeval van afgelopen zaterdag liep de West-Vlaming een dubbele beenbreuk, een schouderbreuk, een gescheurde milt een hersenschudding en schade aan zijn longen en hart opgelopen.

Hij werd zaterdag geopereerd, en zou volgens de dokters volledig herstellen. Donderdag verliet hij zelfs de afdeling intensieve zorgen, maar vrijdagmorgen is hij dus echter plots overleden.

'Benny Vansteelant werd opgenomen in ons ziekenhuis op 8 september 2007 naar aanleiding van een verkeersongeval met ernstige verwondingen', aldus het communiqué dat het ziekenhuis vanmorgen uitstuurde. 'De toestand evolueerde gunstig, zodat hij gisteren van de dienst IZ kon ontslagen worden naar de kamer. Bij de laatste zaalronde van de nachtverpleegster omstreeks 5u30 vanmorgen, lag de patiënt rustig te slapen. Er was de voorbije nacht geen enkele oproep geweest. Vanmorgen omstreeks 6u45 werd de patiëntechter naast zijn bed gevonden. Er werd onmiddellijk reanimatie-alarm geslagen, en de interne MUG-dienst kwam ter plaatse. Er werd een hartstilstand vastgesteld en de reanimatie werd voortgezet. De reanimatiepoging werd gestaakt na een half uur wegens de irreversibele toestand.'

Het ziekenhuis biedt in het bericht nog z'n innige deelneming aan aan familie, vrienden en supporters van Vansteelant.

Het was niet de eerste keer dat hij zwaar ten val kwam. In de zomer van 2002 liep hij bij een val op training in Font-Romeu een schedel- en een sleutelbeenbreuk op, en moest hij maanden revalideren.

Vansteelant04Vansteelant, topsporter bij Bloso, was de absolute wereldtop in het duatlon, met in totaal 8 wereldtitels en 5 Europese titels. In 1997 liet hij voor het eerst van zich spreken met een wereldtitel bij de junioren. In 2003 werd hij bekroond met het Vlaams Sportjuweel.

De laatste jaren kreeg Vansteelant meer en meer concurrentie van zijn 6 jaar jongere broer Joerie, die tussen 2003 en 2005 enkele wereldtitels behaalde bij de beloften en dit jaar brons veroverde op het WK Powerman in het Nederlandse Horst.

Commentaren

---- Erg, heel erg is dit zo'n topatleet. Ben er even niet goed van

Gepost door: Clint | 14-09-07

stil... de allergrootste ... zoveel is zeker!

Gepost door: geert | 14-09-07

sad day Heel heel jammer.

Gepost door: lorenzo | 14-09-07

Streekgenoot Mens, je zou er zo verschrikkelijk stil van worden, alsof het niet kan...
De beste duathleet plots weg...

Gepost door: Achieltje | 14-09-07

... Ik heb het ook vernomen deze morgen.. en ben er nog altijd niet goed van.. Hij is een streekgenoot, en het gebeurde regelmatig dat we elkaar tegenkwamen op training in mijn streek..

Gepost door: vince | 14-09-07

Vreselijk ... woorden tekort ...

Gepost door: katrien r | 15-09-07

De commentaren zijn gesloten.