03-10-07

Bereken uw eindtijd...

eindtijdBereken aan de hand van uw tijd op de ene afstand wat uw mogelijke eindtijd op een andere afstand kan zijn.
Bereken uw eindtijd...

Zo gezegd, zo gedaan. Als ik dan 1u26'00" invul op de halve Marathon, krijg ik volgende eindtijd voor mijn MARATHON : 2u59'18"
Maar..., dat is, vrees ik, niet realistisch hoor. Want Sven en Vince zijn beiden betere lopers en zelfs zij slagen er niet in om die 3 uur grens te breken. Alhoewel, daar zou wel eens rap verandering in kunnen komen. In Eindhoven gaan ze voor de Marathon. Ik loop er de 1/2e Marathon. Een ideale gelegenheid om mijn PR scherp te stellen. Doel : 1u24'00"
( als ik dan nog eens de eindtijd bereken kom ik uit op 2u55'08" ... hahaha, laat me niet lachen man ! Dat haal ik nooit !!!! ) Tjah, een Marathon... er zijn zoveel bepalende faktoren : conditie van de dag, gemoedstoestand, parcours, het weer, etc.... te veel om op te noemen. 'tBlijft toch telkens een zware beproeving hoor, die Marathon....
(ps: voor zij die ongerust zijn : ik zal in New York normaal gezien NIET voluit gaan en proberen 100% te genieten van de sfeer...)

Commentaren

Gissingen Hoi Koen, die berekening zou ik idd maar aan de kant laten. Het hangt er trouwens van af of je een echt uithoudingstype bent of niet. Indien ja, dan is er niet echt veel verval tov halve marathon tempo, indien neen dan kan er wel eens een groot verschil zijn ! Ik zou in jouw plaats uitgaan van 2x tijd op halve marathon, en er 12' bijdoen = 3u04 en dus halfweg zeker niet sneller dan 1u32 doorkomen...

Gepost door: dirk v | 03-10-07

'k ga me eens niet populair maken ... 1h26 is volgens mijn literatuur een tijd rond 3'01. Ik denk dat zowel jij als Vince gemakkelijk onder de 3 uur kunnen lopen. Maar eerlijk gezegd vrees ik dat jullie beiden een beetje overtraind zijn (teveel wedstrijden, kilometers en opeenvolgende loopdagen) zodat er te weinig energie overblijft om echt te kunnen pieken. Ik ben natuurlijk 'maar' een 10k'er ...

Gepost door: lorenzo | 03-10-07

eindtijd.; het flatteerd mij dat je er zo overtuigd van bent dat Sven en ik onder de 3 uur gaan lopen.. maar een marathon is onvoorspelbaar, het is te lang om daar juiste tijden op te plakken..
Zelf hanteer ik altijd volgende regel : halve marathon tijd x 2 + 10 ' = dus voor dit jaar :
1'24 (nieuwpoort) x 2 + 10 ' = 2'58" .. laat ons hopen !!

Gepost door: vince | 04-10-07

NY zal niet voor alle jaren zijn, dus genieten zou ik zeggen ! Andere saaiere marathons op vlak parcoers kunnen dan later wel een toptijd geven (heb je er dan ook nog iets aan)

Gepost door: jogginggirl | 04-10-07

Berekeningen.... Oh, ik ben gek op berekenmachientjes! Tuurlijk moet je genieten in New York. Dat is een marathon die je (waarschijnlijk) maar eens in je leven loopt en dan moet je gewoon lekker lopen. De keer onder de 3 uur komt daarna, ergens in België of in Nederland.
Tot volgende week Koen!

Gepost door: Petra | 05-10-07

42km dan heb ik 2uur44m 28sec LOL

Gepost door: Clint | 06-10-07

Richttijd-berekening op mijn persoonlijke pagina's Van 1:26:00 op de halve naar 2:59:18 op de hele marathon is inderdaad niet realistisch. Ik vraag me af welke vreemde formule daar dan voor gebruikt wordt. Ik heb de tijd eens in mijn eigen calculator ingevoerd (zie de link naar mijn URL en kom dan uit op 3:09:35. Dat lijkt er meer op!

Gepost door: Jan Verschuren | 05-06-09

De commentaren zijn gesloten.