15-10-07

1/2e Marathon van Eindhoven (21.1km)

Eindhoven
'sMorgens vroeg (rond 9u00) vertrokken vanuit Oostende richting Eindhoven (zo'n 2 uurtjes rijden) met Alain & Rita, Dirk en Sylvia om er deel te nemen aan de 1/2e Marathon van Eindhoven. Rond 11u00-11u15 kwamen we aan in de stad. Gps TomTom leidde ons naar het hart van het centrum maar daar werden we opgehouden door het wedstrijdparcours waardoor gelegenheidschauffeur Alain noodgedwongen de auto ergens moest parkeren. Dan via de gratis pendeldienst naar het sportcentrum om borstnummer in ontvangst te nemen en ons om te kleden. Rond 13u00 waren we terug in het centrum. Iets te laat om naar de afspraak van de webloggers te gaan. (groepsfoto gemist). Daardoor heb ik spijtig genoeg niet iedereen gezien. Maar wie wel ? In chronologische volgorde :
Honger !In de kleedruimte : Bob. Vervolgens in het startvak Hansy en Michael. Tijdens de wedstrijd eventjes rond km 5 als haas : Jan aka roadrunnerke. Langs het parcours als fotografen van dienst : Maarten en Phillippe. Ook tijdens de wedstrijd maar als inhaalmannoeuvre bij enkele deelnemers van de Marathon : Carmen, Koen & Werner samen wandelend... en Kristof (ook wandelend met zn vrouwtje). Net na de aankomst Wim en supporter NY-loper Yves. Terug bij de kleedruimtes Frank & Betty Spencer + Veerle en Johan. Op weg terug naar het centrum Leen (vriendin van Charlotte) met haar mama. En nadien met een pintje in de hand : Francis & Charlotte.
Spijtig genoeg heb ik de volledige Nederlandse delegatie webloglopers gemist ! En tal van andere Belgische weblogvrienden... Nuja, er komen nog gelegenheden genoeg, niet ?

eindh07snr5217b
Bij de start was het drummen geblazen, traditioneel bij zo'n massaloop. Éénmaal in het startvak aangekomen met Dirk, zag ik algauw Hansie en Michael. Maar ik vond dat er nog te veel deelnemers vóór ons stonden. Na een kort babbeltje terug uit het startvak. Met wat geluk konden we ons toch nog héél vooraan plaatsen (op ongeveer 10 secondjes van de startlijn) Ideaal dus om een goeie tijd te lopen.
Net na de start was het oppassen geblazen. Gelukkig was er geen valpartij. Na een 1/2e kilometer kon ik al m'n eigen tempo lopen. Enkele km's later kwam Jan (aka roadrunnerke) aansluiten. Hij wou me hazen naar een snelle tijd. Helaas kon ik hem niet houden. Ik zou m'n eigen motor opgeblazen hebben. Terug op eigen tred dan maar : 5km door in 19'48", 10km door in 40'03", 15km door in 1u00'06". (= tempo 1u24'00" of 4:00 min/km) En dit lukte warempel nog tot 18km. Maar daarna ging het iets moeizamer en verloor ik kostbare seconden. (wellicht had dit te maken met de 20°C temp. En... ik had daags voordien wat in de drank gezeten en niet veel slaap gevat). Zonder echt stil te vallen kon ik nog een behoorlijke pas houden. Gelukkig kwam de eindmeet in zicht. De laatste 100 meters nog even een versnelling om uiteindelijk in een mooie (nieuw PR) tijd te finishen. (Bekijk alvast het filmpje HIER !)

De 21.1km binnengekomen als 133e van de 6977 dlnmrs in 1u25'20" ( 14.84 km/u  4:03 min/km ) Inderdaad : een nieuw PR ! (verbetering van 36 seconden)

ps : Ronald heeft de pronostiek gewonnen met zijn 1u25'05".  Proficiat Ronald ! Bij volgend treffen mag je enkele West Vleterens in ontvangst nemen ;-) (Belgische TOP-kwaliteit !!!)

Commentaren

Proficiat met de PR. Mooi tijd. We zien elkaar hopelijk in NY terug.

Gepost door: yves | 15-10-07

Eindhoven Proficiat met je PR : in die drukte en warmte is dit een knalprestatie.
Dat laat het beste vermoeden voor NYC.

Gepost door: frank spencer | 15-10-07

Super Supertijd Koen!!! Had je vooraf al aan die Westvleterens gezeten voor Ronald mss?

Greetz

Gepost door: Achieltje | 15-10-07

Miljaar welke fantastische tijd zal dat worden in NY???? Proficiat zenne .. je doet het uitstekend!

Gepost door: Koen | 15-10-07

Op naar NY! Dat was nog eens een heel geslaagde test vóór NY!
Een dikke proficiat.

Gepost door: betty spencer | 15-10-07

Way to go! New York wordt schitterend voor jou. Proficiat met je PR!

Gepost door: Sven | 15-10-07

astemblieft! sterker met de week ... je gaat niet voor niets de oceaan oversteken!

Gepost door: geert | 15-10-07

PRRRRRR Koen!!! Hartstikke mooi! Proficiat met je welverdiende PR. Super gedaan in de warmte. Jammer dat we je tussen al die mensen niet hebben gezien.

Gepost door: Petra | 15-10-07

dikke proficiat! Weer een P.R., dikke proficiat!! Drink zelf ook maar een Westvleteren, die heb je verdiend!

Gepost door: Dirk | 15-10-07

Klasse ! Klasse Koen! Wat een geweldige prestatie! Jammer dat ik je niet heb gezien, volgende keer beter!

Gepost door: M@urice | 15-10-07

Niet te stoppen ... Je hebt dat weer schitterend gedaan ... we worden het bijna gewoon, maar vanzelfsprekend is iets anders. Sterke prestatie hoor, chapeau ... Proficiat met je nieuwe PR!!

Gepost door: Sylvia | 15-10-07

Goed gedaan Koen, toch maar weer een PR !!

Gepost door: dirk v | 15-10-07

pr Proficiat met je pr. In New York wacht er jou een nieuw record. Misschien doe je er wel meer dan een half uur af.

Gepost door: Harmsie | 15-10-07

Je was beter !!! Ik moet echt wel mijn meerdere erkennen in u. Ook al had ik gisteren voluit kunnen gaan dan had ik enkel maar tot aan uw middel gereikt. 1u25 da's echt wel te hoog gegrepen voor mij. Nu is het aan mij om er voor te zorgen dat ik de volgende keer terug het vuur aan uw schenen kan leggen! Tot de volgende confrontatie !!!

Gepost door: Michael | 15-10-07

Hmm In de drank gezeten de dag voordien, dat had ik nu niet verwacht, sé.

Gepost door: lorenzo | 15-10-07

Knap! Super gedaan! Proficiat met je pr!!

Gepost door: Carmen | 15-10-07

gezien Ronald niet zo'n bierdrinker blijkt te zijn, kun je mss je marathon starten op een goed bierke ? want ' schijnt niet slecht te zijn.... (kijk maar naar Leffe-Koen...)

Gepost door: jogginggirl | 15-10-07

super knap gelopen hoor kerel, dat ziet er héél goed uit voor NY !!! (daar best achteraf in de drank duiken hé :-)

Gepost door: Bart | 15-10-07

super Sterk gelopen van je hoor Koen,
proficiat.
Dat belooft voor NY
Groetjes en tot zaterdag

Gepost door: lazyhorse | 15-10-07

Mooie tijd, nu op naar een toptijd in NYC

Gepost door: johan | 15-10-07

Proficiat Dat belooft voor New York

Gepost door: Michael | 15-10-07

nice Altijd leuk om een PR te lopen hé.Dit geeft vertrouwen voor NY.Je kent nu de tijden van de collega OLC lopers.....ga er maar voor,Koen.

Gepost door: gino | 15-10-07

eindhoven Jammer, de drank gemist maar weeral een goede prestatie van je. Proficiat en inderdaad om iedereen te zien had je een mirakel nodig. ( misschien beter de jezus bij Alain zijn auto meegenomen. groetjes

Gepost door: wim | 15-10-07

Super dat je zo kort voor de M een PR kan lopen op de 1/2 ! Dat geeft vertrouwen voor NY. Veel succes met de verdere voorbereiding.
nb: spijtig dat we elkaar gemist hebben, maar we konden niet blijven hangen na de M.

Gepost door: patrick | 15-10-07

Genieten Mooie tijd en natuurlijk van harte met je persoonlijke recordtijd. Je lijkt wel een Keniaan wat dat betreft, maar zij zat toch net iets voor je.
Maar je moet maar zo denken. Zij had haast en jij wilde nog een beetje van Eindhoven en de omgeving genieten !!!

Gepost door: Lodewijk | 16-10-07

Welke haver ???? neem jij wel ??? te juuuuu !! super , Dikke proficiat !!!

Gepost door: katrien | 16-10-07

Proficiat met je PR! Formidabel gelopen, Koen!
Wat is jouw geheim? Van tijd tot tijd een goeie Westvleteren degusteren?
Tot een volgende loop.

Gepost door: Hansy | 16-10-07

jammer Dat je niet kon aanpikken , wel fair van je dat je vlug riep dat ik door mocht lopen , het was inderdaad ietsje te warm voor zeer snelle tijden , je gaat een goeie marathon tegemoet , wel niet in de drank zitten hé de dag voor de marathon !!!!! Proficiat met uw pr !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 16-10-07

TOOPPP Ik had het al geschreven.. dit PR zag ik al helemaal aankomen :))) Nogmaals van harte.. enneeh.. ja, ik ben geen bierdrinker dus ik bied mijn biertjes aan aan de nr. 2... maar bij de volgende treffen lust ik wel een sportdrankje :))

Gepost door: Ronald | 17-10-07

De commentaren zijn gesloten.