08-11-07

New York Marathon (26.2miles)

DSC04719Man man man, waar moet ik beginnen ? Er is zoveel gebeurd op zo'n korte tijd. Sight-seeing in the big apple. En met sportief hoogtepunt dé Marathon.... een echte aanrader hoor !DSC04752Allez vooruit dan, beginnen bij het begin. Woensdagochtend al om 4u uit de veren richting Zaventem vertrokken met Clint. Daar zagen we voor het eerst "the Belgium Lions", gelegenheidsorganisators. (blijkbaar liepen zij -en wij dus blijkbaar ook- voor het goede doel : slechtzienden) We kregen naast een Lions-training ook een programma in de handen geschoven. Leuk hoor ! Onze dag was nog heel vroeg en was al goed begonnen ;-) Dan hop het vliegtuig in en 7u30min later kwamen we aan in Newark-NY.
DSC04774DSC04799Onmiddellijk een temperatuursverschil te voelen. Bleek het daar 20°C te zijn ! Met de bus naar ons hotel (Paramount) en dan de metropool wat vekennen. Times-square, etc.... En wat doet een Marathonloper eerst en vooral ? Juist ja, de finish opzoeken in Central Park ! En ja hoor, de geruchten bleken te kloppen : een heuvelachtig parcours. Voor deze kuitenbijter diende men voorzichtig te zijn...héél voorzichtig.
DSC04818Om deze "ontnuchtering" wat te laten zakken gingen we er een goeien op drinken in het ESPN-café op Times-square. Tjah, de boog moet niet altijd gespannen staan, niet ? heheheh...

The next day, thursday. Met de voltallige groep richting Javits Center, ook wel de expo-hallen genoemd om er het ALLERbelangrijkste te halen : het borstnummer !
DSC04839Daar hadden we trouwens de gelegenheid wat te shoppen (...ALLES wat met hardlopen te maken heeft...) Gewoonweg prachtig. Het was wel iets te druk, me dunkt. Maarjah, wat wil je met meer dan 39.000 deelnemers en anderhalf miljoen supporters !!! need I say more ? (op de foto : countdown ! still 71u34min13seconds to go !) Yup, de sfeer zat er goed in. ;-)

 

DSC04866Vervolgens gingen we met de Staten Island Ferry het Statue of Liberty gaan bezoeken. Een must voor elke toerist. En daar was ook de eerste kennismaking met de Verrazanobridge... Oeps, even slikken. Dat wordt ook al niet evident.

DSC04892DSC04887Next stop : Wall Street en the financial district. Opvallend veel politie aanwezig. Ze laten niets meer aan het toeval over, zoveel is duidelijk.

 

DSC04901DSC04906DSC04914Daarna was het rechtstreeks naar het UNO-gebouw. Met een exclusieve rondleiding in het gebouw en dito "conferences-rooms" Indrukwekkend, zeker als je weet dat alle wereldleiders hier regelmatig debatteren.

DSC04921DSC04929Tot slot werden we nog ontvangen op de Belgische ambassade, gelegen op het 48ste verdiep nabij het Chrystler-building. A room with a view zeg maar. We kregen er Hoegaarden en aperitiefhapjes. Gevolgd door een speech van de ambassador himself.

The next day : friday. Op naar "ground zero". Geeft toch wel een indrukwekkend gevoel daar te lopen. Moeilijk om met woorden te beschrijven. Nu heerst er een drukke bedrijfigheid. Er zijn heel wat arbeiders op de been om het nieuw gebouw van Liebeskint "the freedom tower" uit den asse te doen herrijzen. Enkele impressies :
DSC04954DSC04962DSC04965DSC04966

 

 

 

 

 

 

Next stop : Pier 17 en the Brooklyn Bridge. sfeerbeelden :
DSC04999DSC05014

 

 

 

 

 

 

De beelden van Little Italy, ChinaTown en SOHO onthou ik jullie. Maar ik moet er niet bij vertellen zeker dat dit ook de moeite was ? Daarna naar Starbucks Coffee en gaan dineren in het Mariot-restaurant (dat gedurende 45 minuten volledig rond zijn as draait !!!)
The next day : Saturday. Al heel vroeg uit de veren om deel te nemen aan de FriendshipsRun. Oorspronkelijk een 7km wedstrijd maar omdat de Trials (waarbij de Amerikanen zich kunnen kwalificeren voor de Olympische spelen) in het Central Park zijn, is de FriendshipsRun slechts 3 km lang (of beter gezegd : kort) Heel erg toffe ambiance, alleen spijtig dat het slechts een kwartiertje lopen was. (op de foto samen met toploper Filip vanHaecke - Clint is merkbaar trots ;-)
DSC05087DSC05090DSC05089DSC05091

 

 

 

Na een veel te korte race ging het richting Guggeheim museum (Frank Loyd Wright)
DSC05113DSC05118DSC05119DSC05121

 

 

 

The next day : Sunday MARATHONDAY !!!!!!
Al om 4uur op om op tijd één van de vele bussen te nemen richting start, richting Verrazano bridge. Daar aangekomen bleek het toch wat frisjes te zijn. Maar eenmaal de zon op kwam werd het draagbaar warmer. Rond 10uur stond iedereen klaar om van start te gaan. Eerst nog een minuut stilte voor ene Ryan, die zaterdag tijdens de Trials plotseling doodgevallen was na 5 miles. En dan het luide kanonschot. Weg waren we ! Al direct een (te) hoge hartslag dus verminder ik wat snelheid. Samen met Clint loop ik over the bridge maar ik kom algauw tot de vaststelling dat hij iets te snel loopt dus liet ik hem maar wijselijk gaan. Gelukkig vond ik mn eigen tempo. Na een 5-tal kilometer haalt een (oranje) pace-team van 3u15 mij in.(er waren er drie per tijd. Voor bv 3u15min was er een blauw, een oranje en een groen team) Ik zat nog behoorlijk goed in mn vel en sloot bij hen aan. Eerlijk gezegd : het ging verbazend goed, desondanks een veel te hoge hartslag. (ik kon amper mijn beepend geluid horen vanwege de massa supporters en de vele groepjes langs het parcours...ongeloofelijk) Maar het liedje kon niet blijven duren natuurlijk. Op de Queensboro Bridge moest ik het pacersteam lossen. Tot mn grote spijt. Maar ik kon echt niet meer. Ongetwijfeld hebben de lange wandeltochten van de voorgaande dagen hiermee te maken. Maar ik zag het echt niet zitten om te rusten in mn hotelkamer. Na de lange brug draaiden we first avenue op. Wat een zicht, wat een massas volk ! man man man. Voor mij was het toen wat op de tandjes bijten want ik zat er bijna door. Gelukkig vond ik hernieuwde krachten en kon traag maar gestaag mn wedstrijd verder zetten. Eenmaal in Central Park aangekomen ging het moeizaam verder. "C'mon NYPD !!" riepen vele toeschouwers. Wellicht door mn wit-zwart-blauwe uitrusting. hihihi. Moe maar heel voldaan kwam ik over de eindmeet. Deze wedstrijd is loodzwaar maar zeker voor herhaling vatbaar. 3u33'47" is een mooie tijd maar is voor mij niet zo belangrijk. Wel het avontuur. Ongetwijfeld. Als je ooit de gelegenheid krijgt deze Marathon te lopen : Go for it ! (zal ik zeker ooit ook wel nog eens doen) Voorlopig heb ik nog geen nieuwe doelen. Enkel misschien de gedachte om deel te nemen in de Marathon van Londen, Parijs in het voorjaar of Berlijn in het najaar. Bon, we zien wel. Nu is het rusten troef !

ps: nog even vermelden dat Frank Spencer de terechte winnaar is van de pronostiek ! Proficiat Dhr Spencer ! Een dezer mag je enkele West Vleterens verwachten... ;-) Cheers !
010202b03

Commentaren

New York Heb de eer eerste te zijn op je NY verslag. Ja het was prima vertoefen daar . Onvergetelijk wat we daar meemaakten je moet het gezien hebben om het te geloven onbeschrijvelijk dus . Ik wist zelf niet beginnen met mijn verslag. Kan zelfs een verslag maken van1uur leesplezier. Maar ik hield er mee op. Ja voor herhaling vatbaar over 2 of 3 jaar. Twas tof om met u op reis tegaan , Bedankt vanwege clint een 10/10 voor alles van vertrek tot terugkomst

Gepost door: CLINT | 08-11-07

New York De liefde glijdt van het scherm...

Gepost door: Francis | 08-11-07

nog meer leuke fotookes waw!! ik denk dat je nog lang gaat zweven ;-)) ik ken dat gevoel , maar geniet er met volle teugen van !je hebt het dik verdient !!

Gepost door: katrien | 08-11-07

Knap Blijkbaar heb je er goed van genoten, zowel van de marathon zelf als van de rest van New-York.

Gepost door: marc | 08-11-07

mooi verslag Ten eerste Koen een dikke proficiat met je prestatie opde ny marathon, en voor de rest wil ik je feliciteren met je schiterend verslag erover. Je hebt er blijkbaar van genoten en bent er nog van aan het genieten rust nu maar een beetje en tot gauw groetjes pedro

Gepost door: pedro | 08-11-07

Mooi verslag Koen. En leuk te zien dat je er ook enorm van genoten hebt. En ik vergat zaterdag nog te vragen in welk vak jullie zaten. Ik zat namelijk ook in blauw. En toen ik de Queensboro brug overliep richting first av. kreeg ik ook kippevel van al dat luidruchtig volk. Niet te beschrijven gewoon.

Gepost door: yves | 09-11-07

Fabulastic! Wow Koen, wat een superverslag! De sfeer is te voelen. Man oh man, wat gaaf!

Gepost door: Petra | 09-11-07

NYC Marathon Kippenvel-verslag !
Je doet me echt watertanden ...
Bij leven en welzijn lopen we ook nog wel eens de "marathon der marathons".
Cheers, de Westvleterens gaan heerlijk smaken.
Santé !

Gepost door: frank spencer | 09-11-07

geweldig geweldig verslag en dito foto's!! TOPPP Koen

Gepost door: Ronald | 09-11-07

Prachtig ! Zeer mooie reportage en dito fotoverslag.
Proficiat

Gepost door: Steven Trimmer | 10-11-07

Mooi verslag en foto's Koen!! Nogmaals proficiat met je prestatie! Je hebt er duidelijk van genoten!!

Gepost door: Homer | 10-11-07

Zalig ... ... om je verslag te lezen. Je hebt duidelijk schrijverstalent en bent ook nog eens fotogeniek ;-) ... We kunnen heel goed meeleven hoe het moet geweest zijn in New York. Nogmaals een dikke proficiat met je resultaat, je hebt heel knap gelopen!! Tenslotten kun je de NY-Marathon niet gaan vergelijken met een marathon hier in de Flanders... Sterke prestatie!!! Geniet er nog maar van na (dubbel en dik verdiend) en de volgende keer ... dan ga ik zeker mee ;-)

Gepost door: Sylvia | 10-11-07

een geslaagde ny marathon dus ! proficiat ! en geniet maar voort !

Gepost door: jogginggirl | 10-11-07

prachtig Prachtig verhaal,De foto met je medaille spreekt boekdelen !!

Gepost door: lazyhorse | 12-11-07

Knap! Proficiat met je prestatie!!!
In 2009 staat de NYC marathon opnieuw in m'n planning.

Gepost door: David | 13-11-07

...... Proficiat met je tweede marathon, goede tijd ook! Wat dat verslagje betreft, het doet me alleen maar watertanden. Deze zondag is het mijn beurt in het verre Kasterlee, een half uurtje rijden van bij ons. Waarschijnlijk dus geen jetlag voor mij :-)

Gepost door: Michael | 14-11-07

sweet big apple de "grote appel" heeft blijkbaar zoet gesmaakt ! Proficiat met je prestatie, en tof dat je er zo van genoten hebt.

Gepost door: patrick | 17-11-07

De commentaren zijn gesloten.