22-11-07

anno 2008

parijs_2008
Woensdag. Aangezien ik het (hard)lopen opnieuw aangevat heb, zullen de eerste weekjes rustig verlopen. Dat vertaald zich in rustige Tempo 1 loopjes met lage hartslag en geen al te grote afstanden. Naargelang het voorjaar dichterbij komt, zal ik stelselmatig de trainingsintensiviteit opvoeren en werken naar een volgende (halve) Marathon toe. Voorlopig ben ik nog steeds onbeslist. Mijn voorkeur gaat weliswaar naar Parijs maar deze schijnt reeds uitverkocht te zijn. Via BCD-Travel kunnen nog borstnummers bemachtigd worden. Dus wie weet ? ( tis iniedergeval voor de snelle beslissers…)  Het voordeel van deelnemen aan zo’n Marathon is het doel op zich. Maw trainen met een doel. Gewoon wat lopen om te lopen : daar is toch niets aan ? Als je nieuwe uitdagingen vooropstelt, dat verloopt het trainingsproces véél vlotter. Bon, da’s toch mijn indruk. Vandaar ook mijn voorkeur naar 2 (en zeker niet meer) Marathons per jaar. En liefst telkens een andere, gekoppeld aan een citytrip. Akkoord, waarom kies ik niet voor het snellere werk (vlak parcours) en in eigen land ? Wel, juist daarom ! Als je eenmaal hebt beslist er max. 2 te lopen waarbij de prestatie (een PR lopen bijvoorbeeld) niet zo belangrijk is dan staat de ervaring op een eerste plaats !
Mijn voorkeur gaat voor anno 2008 naar voorjaarsMarathon Parijs en najaarsMarathon Berlijn. Dus wie weet ? Wat betreft Parijs zal ik niet meer te lang moeten wachten. Ik zal de knoop deze of volgende week doorhakken. Heeft er iemand een scherpe bijl ? ;-)

Commentaren

een héle scherpe: DOEN! Ik herbeleef de M van Parijs nog bijna dagelijks. Schitterend parcours, schitterende organisatie, schitterend veel volk...

Gepost door: Julie | 22-11-07

Marathon De Marathon de Paris lijkt me een hele mooie. Ook Berlijn heeft natuurlijk een schitterend parcours. Voor het voorjaar is misschien London of Rotterdam een optie ?

Gepost door: Bjorn Paree | 22-11-07

parijs mooie marathon maar zeer zeer zwaar
voor een besttijd zeker niet aan te bevelen
dit was mijn slechtste marathon ooit
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 22-11-07

42 allebei.. Parijs voor de fun en het mooie parcours (omgeving is super, wel immens veel volk en smalle straten..)
Berlijn : daar gaan voor een toptijd, is biljartvlak (vlakker dan Rotterdam en Eindhoven) en gezien je officiële tijd in NY, kun je een beter startvak krijgen..
Ik loop in 2008 misschien 1 à 2 marathons "out of the blue" (waarschijnlijk in Steenbergen en NVV...)

Gepost door: vince | 23-11-07

doen! gewoon doen!!! Parijs heb ik geen ervaring mee maar ik weet zeker dat je Berlijn geweldig gaat vinden!!

Gepost door: Ronald | 23-11-07

marathon Stuur die bijl maar door want ik ben er ook nog niet uit welke marathons ik wil lopen. Plan om er 3 te lopen waarvan 1 te combineren met het gezin. Deze week mijn verlof voor volgend jaar gekregen dus kunnen beginnen plannen.

Gepost door: Wim | 24-11-07

Parijs Good luck in Parijs, 3u15m ga je nu zeker aankunnen go for it, Zal waarschijnlijk een vlakker parkoer hebben dan in New York

Gepost door: Cint | 25-11-07

Ik heb van beide marathons al veel goeds gehoord. Dus koop maar een grote bijl.

Gepost door: yves | 26-11-07

heu, intussen zal Parijs al zowat volzet zijn, vrees ik ...

Gepost door: jogginggirl | 26-11-07

Oud Ge zijt oud en wijs genoeg om zelf te beslissen, vlammen zult ge sowieso doen. Maar met een doel is het veel leuker trainen, zoveel is zeker!

Gepost door: Fré | 26-11-07

proficiat Mooie prestatie van jullie beiden daar in NY,moet inderdaad fantastisch geweest zijn daar in the big apple.Iets om nooit meer te vergeten.
Ik ben ingeschreven voor Parijs.Inderdaad niet te lang wachten :hoe langer je wacht hoe duurder het inschrijvingsgeld en bij genoeg inschrijvingen is er een stop.Aan al bekende lopers en loopsters:vakantiegroetjes vanuit Christchurch(nieuw zeeland);-) Gino

Gepost door: gino | 27-11-07

Keuze Dat zal moeilijk zijn om een keuze te maken....ik kan met het verslag van Julie over Parijs nog herinneren, maar ook het verslag van Ronald uit Berlijn....
Geen scherpe bijl hier, alleen eentje om het hout te hakken!
Good to have you back!

Gepost door: Petra | 27-11-07

Mooie plannen Goede vooruitzichten heb jij! Het is inderdaad beter trainen met een doel voor ogen daarom ga ik ook in het voor én najaar marathons doen.

Gepost door: Michael | 30-11-07

Jawadde !! je weet ze goed uit te kiezen hé Koentje ,tof dan weten we weer voor wie we gaan duimen ;-)

Gepost door: Katrien | 02-12-07

De commentaren zijn gesloten.