02-01-08

Ondertussen...

toe2Ondertussen zijn we een maand verder en het herstel is nog steeds bezig. Dit wil zeggen : traag maar gestaag. In eerste instantie had ik gedacht al na enkele weken de loopschoenen terug aan te kunnen trekken. Helaas is dit niet het geval. Met pijn in het hart zie ik ’s ochtends menige joggers op de zeedijk en in het park van Oostende lopen. De zin is groot om alle pijn te negeren en tot bloedens toe enkele kilometertjes af te leggen. Gelukkig bestaat er nog zoiets als “gezond verstand” … De ene (kleine) teen is bijna genezen. De grote teen ook maar een volgend probleem dient nu “overbrugd” te worden : een loskomende teennagel. Ik vrees dat lopen zonder nagel een pijnlijke zaak zal worden. Hopelijk moet ik niet wachten tot mijn volgende nieuwe nagel terug aangegroeid is. Dit doet mij trouwens denken aan een promotievideo op MTV (waar is de tijd ?) met de slogan : (*) “Did you know continents are moving at the pace of a growing toenail ?” (*sorry voor de spellingsfouten) Vrij vertaald : Wist je dat continenten verschuiven op het tempo van een groeiende teennagel ? En als ik me niet vergis is dit enkele centimeters per jaar. Met andere woorden : m’n teen zal terug in zijn oorspronkelijke staat zijn anno 2009. Ik hoop dat het hardlopen ondertussen reeds lang hervat zal zijn want ik zou graag nog een najaarsmarathon willen ondernemen. Meer bepaald de Marathon van Berlijn. Helaas zal ik mijn doelen om een voorjaarsmarathon te ondernemen moeten bijschroeven aangezien mijn blessure langer dan voorzien blijft aanslepen. Geen Parijs of Londen dus…. Dat zal misschien (behoudens kwetsuren) voor volgend jaar zijn. Verder voorlopig geen plannen, behalve dan het Oostends Loopcriterium. En mijn triathlon-debuut sluimert verder in mijn gedachten. Wie weet wat de toekomst zal brengen ? Ik heb iniedergeval een doel nodig waarop je zich kan focussen. Gewoonweg wat (in het wilde weg) wat gaan lopen geeft geen motivatie ( denk hierbij aan de volksspreuk : lopen als een kieken zonder kop ). En sorry, maar ik ben geen kieken ;-)  Sportieve doelen… heb er dus al enkele maar er komen er ongetwijfeld nog wel bij. Tenminste, als mijn agenda dat toelaat. Over agenda gesproken, die moet ik nog dringend beginnen in te vullen ! En ik ben waarschijnlijk niet de enige, niet ?

Tot slot : aan allen een gezond én voorspoedig gelukkig 2008 gewenst !
(ps: de voet op de foto is niet de mijne...)

Commentaren

gelukkig 2008 Dag Koen en Sylvia,
een voorspoedig en gelukkig 2008 toegewenst.
Ik heb vroeger ook eens een zwaar gewicht op mijn teen gekregen,teen was van boven tot onder gespleten, teennagel verloren ( p.s. dit is niet pijnlijk tijdens het wandelen want toen liep ik nog niet ) Toch vele weken gemankt ! En nu kan ik omwille van mijn gehandicapte teen geen modellenwerk meer doen !!!!! Groetjes

Gepost door: Wim | 02-01-08

pijn zou het niet willen meemaken ! . op volle toeren over een jaar zal het worden denk ik. Een ongeval is niet op bestelling.Wees kalm er komen nog vele jaren

Gepost door: Clint | 02-01-08

teen Beter wat langer wachten en de voet goed laten genezen dan nog een extra blessure. Ik duim voor je ..

Gepost door: Edith | 02-01-08

Zo een teen... kan je leven nogal verstoren!
Veel beterschap!
Hopelijk kan je wneller terug beginnen dan verwacht. Ik duim voor je!

Gepost door: Tinne | 02-01-08

teen beterschap Koen.. hoop dat je weer snel 100% bent.. maar waarom geen foto van jouw teen? is dat een te schokkend beeld?
Volgens mij heb jij een foto van mijn teen gebruikt.. ja serieus

Gepost door: Ronald | 02-01-08

2008 Beste wensen voor 2008 en spoedig herstel met de tenen!

Gepost door: johan | 03-01-08

heb hier ook nog een nagel die er sinds deze zomer belabberd uitziet, maar ik ben wel blijven lopen . de oude nagel liet ik er wel op liggen ter bescherming, ik heb er nog een plakkertje op gedaan, maar dat gaf blaren. Dan maar zo gelaten en 't viel mee. Veel herstelwensen voor 2008 !

Gepost door: jogginggirl | 03-01-08

Hopelijk kan je snel terug lopen, maar ondertussen heb je dus tijd om je agenda in te vullen.

Gepost door: marc | 03-01-08

wensen onze allerbeste wensen voor 2008 van gans de familie voor je!
Moge je teen spoedig genezen zodat je weer kan lopen....Hopelijk tot op 1 of andere wedstrijd!

Gepost door: lazyhorse | 03-01-08

Gelukkig 2008 Ik wens je een snel herstel toe.. en ik hoop toch stiekem dat we nog in 2008 de degens gaan kruisen in 1 of andere wedstrijd.. !!

Gepost door: vince | 04-01-08

Wel met het oog op een triathlon kan jej je conditie misschien op pijl houden met zwemtraining. Dat zal zeker geen kwaad kunnen voor je teen. Verder heb ik en Carmen trouwens onlangs nog een teennagel verloren en als de eerste en ergste pijn voorbij was viel dat wel mee om te lopen. Het is natuurlijk elk geval appart, hé. In ieder geval, zie dat je snel terug in orde bent. Fietsen zal trouwens ook wel gaan denk ik. Op naar een triathlon in het voorjaar?

Gepost door: Michael | 04-01-08

't moet inderdaad kriebelen als je die andere lopers ziet voorbij draven. Veel beterschap en het allerbeste gewenst voor 2008 ! Je hebt in alle geval al mooie najaarsvooruitzichten.

Gepost door: philippe | 08-01-08

Ook een fantastisch 2008 toegewenst en hopelijk snel blessure vrij. We komen elkaar wellicht nog wel eens tegen in 2008

Gepost door: yves | 09-01-08

teenmiserie Hopelijk is het grootste leed geleden en kan je opmaken voor een goed loopseizoen.t beste voor jou en S voor 2008.

Gepost door: gino | 09-01-08

Zonder nagel Eerst en vooral een goed en vooral gezond 2008. En zonder nagel lopen kan, vorig jaar was er een andere jogger in onze club die het ook zo een tijdje heeft moeten doen.

Gepost door: cremke | 12-01-08

De commentaren zijn gesloten.