04-03-08

Oostende Brugge Ten Miles (16.1 km)

dscf2647Van een totale off-day gesproken. Ik wil niet negatief klinken hoor maar je hebt zo van die dagen... Werkelijk alles viel tegen. Ik had de beginnersfout gemaakt NIETS te drinken voor de wedstrijd. Bovendien was ik stevig gekleed om de felle wind te trotseren. Dit kreeg een tegengesteld effect omdat het rugwind was en ik dus véél te warm had. Daarenboven zat ik de vorige avond in de drank met lichte hoofdpijn tot gevolg. En om het plaatje volledig te maken moest ik, contradictie in termen, gedurende de volledige wedstrijd plassen !

Het gevolg laat zich raden : al na enkele honderden meters een hoge bloeddruk, dito ademhaling en stramme, verzuurde spieren ! Om een enigzins "behouden" wedstrijd te volbrengen moest ik vanaf de start noodgedwongen de handrem hanteren. Halverwege bij de drankpost hield ik zelfs halt om enkele bekertjes water naar binnen te kappen. Maar het kalf was reeds "verdronken" Ik kon geen behoorlijk wedstrijdtempo meer hanteren. Wederom zag ik iedereen mij passeren. Oa Christ Viane en de broers Jansens die samen met Gino Puystjens binnen enkele weken de marathon van Parijs zullen lopen. Ook Martin Desmet liep een dijk van een wedstrijd. Hij zal deelnemen aan de Marathon van Rome (veel succes trouwens)

Na talloze wedstrijden in mn korte sportieve loopcarriere was dit met stip N°1 de slechtste wedstrijd tot nu toe. (misschien had ik een te groot verwachtingspatroon) En dat gezien de IDEALE weersomstandigheden - felle rugwind - om een nieuw PR te lopen.

Ik heb nog niet gekeken naar de resultaten van mede-lopers maar ik vermoed dat er heel wat PR'szullen gebroken zijn. Langs deze weg : dikke proficiat ! Ik zal daarentegen nog steeds wat moeten opbouwen. De "comeback" zal voor enige tijd later zijn, vrees ik.

 Binnengekomen als 349e van de 1224 dlnmrs in 1u08'47" ( 14.04 km/u  4:17 min/km )

(ohjah, nog even vermelden dat de teen bijna genezen is. Dus wie weet loop ik binnen een maandje weer op een behoorlijk niveau. Afwachten dus...)

Commentaren

oostende brugge Hoi Koen, ik zou een ozon gat bij maken moest ik binnenkomen in 1.08.47. Maak je er maar niet te druk in, je tijd komt wel. Groetjes

Gepost door: Wim | 04-03-08

OFFDAY koen, je had inderdaad een offday; reeds vroeg in de wedstrijd kon ik je vlot voorbijsteken en ik heb je niet meer gezien...
de drankbevoorading was inderdaad ermbarmelijk. 2 slokjes water en dat was het...
Tot op het hazegras?? daar zal je er wel weer staan.

Gepost door: lazyhorse | 04-03-08

AA Dat begint wel de gewoonte te worden hee, de avond voordien in de drank zitten :) . Nu, op 't hazegras een goei wedstrijd lopen en al die voorjaars ellende is vergeten.

Gepost door: lorenzo | 04-03-08

1.08 is voor mij zowat een wereldrecord, maar ik snap dat je er zelf niet content van bent... Drooglegging zou helpen, en er zal wel nog een wedstrijdje komen in 2008 zeker ? Succes met de revanche !

Gepost door: jogginggirl | 04-03-08

PR maar zeg nu ne keer eerlijk, heeft de avond tevoren een PR opgeleverd (nog 2 Lefkes meer dan het vorige of zo ... :-) )

Gepost door: geert | 05-03-08

Ge weet dat het niet mag en toch laat ge u door den drank verleiden. Soms is lichaam echt zwak .

Gepost door: Marc | 05-03-08

10mijl 13 seconden was ik achter je. Ja dat gebeurd nu en dan een keer een volledige off-day te hebben. Veel ergs is dat zeker niet voor je . Bij mij is het erger Maandag a.s weet ik veel meer van de sportarts te Gistel.+nu op de koop toe ziek koppijn en de afloop. Maar alles komt wel ok zowel jij als ikzelf

Gepost door: Clint | 05-03-08

bedenkingen ten eerste:in de drank zitten daags voor de wedstrijd foei
ten tweede:niet gedronken voor de wedtsrijd
beginneling
ten derde:te zwaar aangekleed
je liep in korte broek en een looptrui
ging je dan anders in je blootje lopen
ten vierde:je moest constant plassen wat zal je doen als je dan wel drinkt voor de wedstrijd???
heef eerlijk toe de rest was beter dan u:-):-)
maar je hebt nog tijd om je te herpakken he
tot een van die dagen he
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 05-03-08

Offday Binnen op 1:08:47!! En jij spreekt van een offday. Een paar Leffekes en het leed is weeral vergeten. Nu weet ik meteen wat ik ga doen de volgende wedstrijd: pinten pakken de avond ervoor, niet drinken voor de wedstrijd en me veel te warm kleden, misschien luk ik dan ook die 1:08 :-)

Gepost door: Dirk | 06-03-08

je komt wel terug Je zegt het zelf , misschien de lat wat hoog gelegd , maar ik ben er zeker van je komt terug en heel lang zal dit wel niet duren . Niet vergeten dat het hier wel 16.1km was en dat kun je niet vergelijken met de 6km van het sas slijkens . En tevens liep je verleden jaar slechts 1m40 sneller , dus zo slecht was het dus toch nog niet . Binnenkort hang je aan mijn hielen , succes met de trainingen !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 08-03-08

De ene dag is al beter dan de andere. Maar in elk geval goed nieuws dat de teen zo goed als in orde is.

Gepost door: yves | 09-03-08

EWEL ?? niet gezien ?? ja tis niet moeilijk ik kwam pas aan als jij reeds in de auto naar huis reed ;-) en dan nog zeggen dat het een "off day" was in elk geval van mijn een dikke proficiat !!

Gepost door: Katrien | 09-03-08

tijd toch nog steeds een hele mooie tijd Koen!

Gepost door: Ronald | 12-03-08

De commentaren zijn gesloten.