26-02-10

Als het kriebelt...

kriebeldier...moet je sporten. Met deze volkswijsheid in gedachte had ik er eens mijn planning op nagekeken. Naast de OB10miles, de 1/2eMSluis en (zoveel mogelijk) OLC-wedstrijden had ik graag ook enkele RunningTour-wedstrijden meegepikt. Meer bepaald in Oostende (5k), Dwars dr Brugge (15k) en Stadsloop Gent (10k). Oostende enkel de korte afstand omdat ik eens mijn "officiele" PR op die afstand wil verbeteren. Ik hoop zo rond de 18minuten. Moet te doen zijn me dunkt. Voorlopig blijft mn PR 5k hangen op 19m16s.
En misschien ook nog Knokke (10k) en/of St Rembert Corrida in Torhout, waar ze prat op gaan dat die exact 10k is. Ideaal dus om ook daar eens die PR aan te vallen.

Enfin, alles is natuurlijk "onder voorbehoud". Het leven is meer dan jogging alleen. Niet ?

22-02-10

Weekoverzicht (KW7) – Back on track !

KW7 : maandag : Trage duurloop T1 (17.2km) -- dinsdag : Trage duurloop T1 + 10x50 (13.6km) -- woensdag : Vaartspel (8.4km) -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : Trage duurloop T1 + 10x50 (13.6km) -- zondag : Wisselduurloop T2-T3 (12.2km) -- totaal deze week : 65.0km     

KILOMETERSTAND IN 2010 : 289.7KM

15-02-10

Smooth...

Smooth_CriminalOK... We zijn nu al een 6-tal weekjes verder in het "wederopnemen" van het lopend leven. Een korte resumatie dringt zich op : voornamelijk korte, rustige duurloopjes waarin het accent ligt op het verbeteren van de basisconditie. Dat is grotendeels gelukt maar er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel. 'Tis te zeggen, conditie (proberen te) onderhouden. De komende weken zal ik wat intervaltrainingen inlassen. Waar zal dit ons brengen ? Wie weet ? Ondertussen loopt het als een "smooth criminal" (wat dat ook wilt zeggen...) en daar ben ik trots op ;-)
Wat staat er verder nog int verschiet ?
7 maart de Oostende-Brugge-Ten-Miles
21 maart de halve marathon van Sluis
27 maart de 2e wedstrijd uit het OLC, de Noordzeeloop

Enfin, normaal gezien toch. Als ik weer niet in een nagel trap tenminste... Laat ons hopen.

07-02-10

Corrida van 't Sas (7.4km)

16-img_1122Dat het geen schitterende prestatie zou worden was te verwachten. Logisch trouwens, na ongeveer een jaar lang niet echt meer getraind te hebben. En dan de pannen van het dak te lopen (pas terug begonnen te trainen begin Januari) is geen sinecure. Ervaring nam de bovenhand en daarom heb ik op mijn limiet gelopen. (en niet zoals vroeger, dan ging ik altijd ver boven mijn limiet !) Dus NIET vooraan in de linies gestart en op gevoel de 7.2km vervolledigd, moe maar voldaan. Desondanks de terleurstellende tijd toch een tevreden loper ;-) Blij dat ik terug wat wedstrijdjes kan lopen....
52-img_1162Binnengekomen als 92e van de 287 heren in 30'30" ( 14.56 km/u  4:07 min/km )

06-02-10

opnieuw van start (aan de startlijn)

finish50Morgen, zondag start het nieuw seizoen van het oostends loopcriterium. Traditiegetrouw met een korte, snelle afstand. Ik zal dan zeker afkomen. Vanaf dit jaar loop ik in een hogere categorie (nl H2) Tjah... ouder worden heeft zo zijn consequenties... Maar enige geruststelling : het verstand komt met de jaren...hahaha. Aangezien ik , na een lange rustperiode, pas terug heb beginnen te lopen begin Januari heb ik de trainingen beperkt tot trage korte duurloopjes om zo de conditie (die zoek was) terug op te krikken. Maw géén intervaltrainingen. Met gevolg dat ik nu zondag mij zal beperken tot de deelname en geen prestatie zal kunnen neerzetten. Binnenkort kort verslag over deze wedstrijd.... tot dan.