19-10-10

enkele verslagjes...

Beste, hieronder vind je enkele verslagen van afgelopen maand. Het betreft hier de hermesloop, de kusttramloop en massajogging de olifant. Enjoy en sportieve groeten.

02 oktober 2010 : Hermesloop (12.0 km)

kletsnat.jpgIn de voorbereiding op deze loop had ik een 60-tal km gelopen. Voldoende om wat neer te zetten, zo dacht ik. Helaas, een vervelende keelpijn stak de kop op en zou mij gedurende 3 weken in bedwang houden. Matige prestaties en 0 km training zijn daarvan logische gevolgen.
Met enkele pijnstillers en puffers stond ik klaar om de 12km af te haspelen. Damage control zegt mij zeker niet diep te gaan, alleen maar om niet méér ziek te worden. Trouwens met alle wil van de wereld ging het me toch niet lukken. Daarenbovenop begon het serieus te regenen ! Voor mij geen enkel probleem maar gezien de omstandigheden... Bon, ik heb het overleefd maar alle vezels in mijn lichaam schreeuwden om rust. Zal ik dus doen tot op de kusttramloop.

Binnengekomen als 44e van de 132 heren in 47'19" ( 15.22 km/u  3:57 min/km )

hermes 1.jpghermes 2.jpghermes 3.jpg

09 oktober 2010 : Kusttramloop (10 mijl)

kusttramloop.jpgMet de nog steeds durende keelpijn aan de start van deze om de 125 jaar durende wedstrijd. Bij nader orde het nagenoeg identieke parcours van de voormalige (halve) kustmarathon. Dwz van Nieuwpoortbad langs de zeedijk tot in Oostende. Hier heel wat deelnemers, wat het altijd des te leuker maakt. Al voor de start bleek mijn bezorgdheid gegrond : de felle (tegen)wind zou voor heel wat hinder zorgen. Maar ik ben het gewoon om langs de zeedijk te lopen. Vooral 's winters loop ik er heel wat trainingskilometers. Gedurende de wedstrijd moet je maken dat je in een groepje kan lopen zodat je kunt "schuilen". Mits wisselend kopwerk, want niemand wil in de volle 16km-wind beuken. Deze taktiek lukte mij 11km. Dan moest ik "mijn groepje" noodgedwongen lossen en de laatste 5 km helemaal alleen stervend, beukend tegen de wind in voort ploeteren. Al bij al was ik toch blij de finish gehaald te hebben.

Binnengekomen als 67e van de 533 deelnemers in 1u10'45" ( 13.65 km/u  4:24 min/km )

16 oktober 2010 : Massajogging de olifant (10.4km)

olifant 0.jpgDeze niet te missen afsluiter van het oostends loopcriterium stond ongetwijfeld op menig hardloopkalender. Voor het eindklassement betekend dit : véél deelnemers = véél punten. Langs deze weg kan ik jullie meedelen dat ik 7e geworden ben in dit eindklassement. Niet slecht. Wie weet volgend jaar top 5 ? We zien wel...
Enfin, de wedstrijd zelf dan. Na een matige start (jaja, ik begin het te leren) kon ik een matig tempo aanhouden. Maar bovenal volhouden. Het gaat dus steeds beter. Spijtig dat er geen wedstrijden meer zijn. Een leuke wedstrijd langs paden die ik dagelijks (in de zomer) trainingsgewijs vervolledig. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Cheers en tot binnenkort

Binnengekomen als 42e van de 197 heren in 41'23" ( 15.08 km/u  3:59 min/km )

olifant 1.jpgolifant 2.jpgolifant 3.jpg