31-05-08

Wijkloop Nieuwe Stad ( 12.8k)

IMG_0002Leuke wedstrijd van de ondertussen 5e onderneming van het Oostends Loopcriteriium. De bezetting was iets minder (191 dlnmrs) maar toch.... De man in vorm, Lorenzo, is the man to beat. Alhoewel, tis net dweilen met de kraan open want hem verslaan wilt zeggen : gemiddeld 16 a 17km/u lopen. En eerlijk gezegd : daar kom ik bijlange (nog) niet aan toe.

IMG_0147Bij de start was ik er weer vliegensvlug vandoor maar moest snel terrein prijsgeven aan al die toppers (logisch...) Alhoewel, algauw kwamen toppers Vince, Rammant en Pedro aansluiten. De eerste ronde kon ik iets standhouden maar moest toen "een gaatje laten" Bij de tweede ronde kon ik terug aansluiten en bij doorgang van de derde ronde (bij de drankpost) liep ik opnieuw vooraan. Bij de laatste km's kwamen ze terug aansluiten en kwamen nagenoeg samen over de meet. Mooi mooi mooi :-D Hier schrijft een héél tevreden blogger want wie ben ik al voorgebleven ? Elite-toppers zoals zijnde : Clint, Alain, Francis, Johan, Dirk, ea... 

Binnengekomen (samen met Vince en Pedro Beernaert) als 15e van de ongeveer 191 dlnmrs in 51'10" ( 15.01 km/u  4:00 min/km ) Als ik even een vergelijking mag maken tov vorig jaar : toen kwam ik binnen in 52'44", maw anderhalve minuut sneller ! Er is dus enigzins progressie maar hoever kan ik deze opwaartse spiraal "rekken" ???

IMG_0224

Tot slot : deze foto wil ik jullie niet onthouden : de schitterende foto-finish van Lorenzo ! Hij was blijkbaar "diep" gegaan.... respect.

17-05-08

St Remertcorrida (10k)

IMG_0839Er was veel en schoon volk aanwezig in Torhout, waar de St Rembertcorrida plaats vond. Vorig jaar liep ik er in een behoorlijke tijd : 38'32". Ik wou beter presteren, en dit is me ook gelukt ! Geen PR maar toch een minuut sneller ! De vorm komt traag maar gestaag terug. Lets hope for the best...

Los van dit sportief presteren stond ook het randgebeuren centraal (lees : tal van bloggers terug in levende lijve zien. De ene al wat ouder, dikker en trager dan de andere... hahaha ! Graptjeh wih ! :-D Iedereen heeft schitterend gepresteerd, laat dat duidelijk wezen. Hmmm... wie was er allemaal ? Even nadenken hoor... (twaren er veel) Ok, here we go : Johan, Dirk, Vincent, Francis, Charlotte, Koen, Frank Spencer (zonder wife & kids...), Etienne, Hansy, Fre, Katrien, Werner, Christophe, Wim, Veerle, Lies & Davy...hmmm... iemand vergeten ?

De wedstrijd zelf dan. Deze hou ik kort (ook het parcours trouwens : exact 10 kilometertjes...) Héél snelle start, van de volledige meute vooraan. Dan na enkele km's terugvallen. De adem terugvinden halverwege doorheen het bos. Behouden finishen.... voila, de wedstrijd in een notedop...

Binnengekomen als ongeveer 110e van de ongeveer 1450 dlnmrs in 37'38" ( 15.94 km/u  3:46 min/km )

12-05-08

Stadsloop Gent ( 10.2km )

Gent 2008foto: Nadia Verhoft. Ik loop ergens helemaal rechts, niet ver achter de twee blauwe lopers maar je hoeft niet te zoeken hoor want je zult me niet vinden...

Op 't laatste nippertje beslist om deze stadsloop mee te lopen. Maar eigenlijk moest ik op 't strand liggen want het was veel te mooi weer ( lees tropische temperaturen ) Nuja, dat het moeizaam ging verlopen had iedere deelnemer ondertussen wel door....
Net voor de start heb ik collega NewYork-Marathonloper Yves tegengekomen. Even bijpraten en dan hop... naar de start. Ik kon een "groen bolleke" bemachtigen waardoor ik mij héél vooraan kon positioneren. Maar ik stond er niet als enig blogger ! Sven en Phillippe waren ook paraat. Ze zagen er scherp uit :-)
De wedstrijd werd gestart met een luide knal en weg was het plebs... in de zon. Ik probeerde, waar mogelijk, zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken, wat me toch redelijk gelukt was. Na km3 kwam Sven me vervoegen en samen liepen we, bijna hand in hand, tot de eindmeet. De laatste 300meters zijn steil bergop. Daar heb ik hem moeten lossen maar er zat nog een eindsprint in mn benen en zo kwam ik nagenoeg gelijktijdig over de finish.

Binnengekomen als 116e van de ongeveer 5000 dlnmrs in 39'55" ( 15.330 km/u  3:55 min/km )

05-05-08

Dwars door Brugge (15k)


foto: Nadia Verhoft. Ook hier stond ik vooraan bij de toppers maar deze is spijtig genoeg niet op de gevoelige plaat vastgelegd... 

Het perfect loopweertje van Knokke heeft zich niet herhaald in Brugge. Daarvoor was het iets te warm. Maar gezellig was het wel ! Dit was ondertussen al mijn vierde deelname. En het gaat steeds beter én vlugger. Het parcours was al verscheidene keren veranderd. Zo ook deze editie. En ik moet zeggen : het was beter dan de vorige edities. Hopelijk behouden ze dit stramien voor volgend jaar.

Er waren veel gekende gezichten onder de deelnemers. Naast de vele gekende gezichten uit het OLC ( Pedro Beernaert, Gino Puystjens, Christ Viane, Peter Janssens, Steve Lowijck, Hein Destoop, ea...) zaten toch enkele webloglopers : Johan, Phillippe, Francis en Sjarlot (gelegenheidssupporters) En er waren er nog, maar die heb ik spijtig genoeg niet tegen het lijf gelopen.

De race zelf dan... tradities zijn er om in ere te houden dus stond ik wederom volledig vooraan. Voordeel : minder kans op valpartijen + je kan onmiddellijk eigen tempo lopen. Natuurlijk zijn er heel wat charlatans die overmoedig aan de start staan en zich na enkele kilometers stuklopen. Die zijn er als de kippen bij om Jan en alleman voorbij te snellen maar die je dan een halfuurtje later als een lijk oppikt.... Gelukkig behoor ik niet meer tot deze categorie :-)

Anyway, eigenlijk werd deze wedstrijd (voor mij toch) grotendeels bepaald door een vrouw ! Van start tot finish heb ik samen met (maar vooral achter) ene "Bossuyt Lieselot" gelopen, die trouwens als 7e dame de eindmeet haalde. Zij liep nl een mooi tempo en ik heb altijd de neiging om mezelf op te branden dus beslott ik resoluut haar spoor te volgen. Niet te zot doen. Enkel de laatste kilometer gaf ze wat gas bij en moest ik een klein gaatje laten maar desondanks was ik behoorlijk tevreden van mn wedstrijdje...

Binnengekomen als 166e van de ongeveer 6000 dlnmrs in 58'17" ( 15.440 km/u  3:53 min/km )

01-05-08

Knokke (10k)

 
foto: Nadia Verhoft... ik (met pet) ben te zien uiterst links juist achter de lange man in't geel

Dan toch in Knokke geraakt. En om al meteen met de deur in huis te vallen : een scherpe tijd ! 10k in 37'38"  (ter vergelijking : vorig jaar liep ik er 38'40" (bijnoot : ik denk dat afstand 9.6km was )

Tjah, ik denk dat het samenloop van omstandigheden was : weinig tot geen alcohol, weinig wedstrijden in de benen, rijsttaartjes en bananen in de maag, en vooral : de honger was groot om nog eens te vlammen. Maar eerlijk gezegd, ik had er bij de start geen vertrouwen in. Het gevoel zei mij dat ik rijp was voor 39 a 40minuten. Echt waar. Komt waarschijnlijk omdat ik weinig wedstrijden gelopen heb waardoor ik mn huidig peil kan testen. Blijkbaar zit het toch nog snor, heheheh....

Enfin, na een kilometertje kwam Francis me voorbijgesneld. Ik vroeg hem welke tijd hij wou lopen. 38 MINUTEN ! hoorde ik hem brullen... ;-) Mijn verbazing was groot toen ik hem bijhaalde op km3. Ik dacht dat hij ging volgen maar moest passen. Spijtig. Bij km5 zat ik op 18'20. Hmmm... behoorlijk. Ik kon standhouden, enkel de laatste 2 km's moest ik wat gas terugnemen.

Bij de finish nog Francis even tegengekomen. Hij was iets minder tevreden maar had alsnog een mooie 38'13" gelopen ! Proficiat ! Al bij al een geslaagde onderneming. Wie weet zal het komende zondag ook zo verlopen ? Cheers en tot dan !!!

Binnengekomen als 79e van de ongeveer 2500 dlnmrs in 37'38" ( 15.938 km/u  3:45 min/km )

30-04-08

Wie weet ?

Hoi hoi hoi, even terug van weggeweest uit blogland !

Met spijt in het hart kon ik niet deelnemen aan de St Jansloop, de derde wedstrijd uit het Oostends Loopcriterium. Een plechtige communie was de reden.

Dan maar andere doelen stellen. Tenminste, zolang ze niet op een zaterdag vallen want dan moet ik normaal werken. Morgen is er de 10K van Knokke. Ik ben nog niet ingeschreven maar wie weet ? Op 't laatste moment zal ik beslissen om al dan niet mee te lopen.

Waar ik wel al ingeschreven ben is de 15k dwars door brugge. Oef... eindelijk nog eens een wedstrijdje... Tjah, als je gemiddeld 40 wedstrijden per jaar loopt... Dit jaar zal ik amper aan de helft geraken. Bon, tot in Brugge ! (en/of Knokke)

23-03-08

Wijkloop Hazegras ( 12.2 km )

Hazegras2006Eindelijk vlot het al wat beter. Dat komt waarschijnlijk omdat ik deze week wat meer km's in de benen heb. Gemiddeld rond de 70km. Zo komt het dat ik behoorlijk tevreden ben over de geleverde prestatie. (al moet ik eerlijk toegeven dat ik steeds beter wil presteren, liefst nog beter dan vorig jaar) Langzaam aan komt de "vorm" terug.

But anyhow, gelukkig kon ik vrij nemen want normaal gezien werk ik op zaterdag. (dit gezegd zijnde, veel tijd heb ik de laatste tijd niet meer om te bloggen. Dit verklaart ook waarom het wat kalmer is op deze blog)

De wedstrijd zelf dan... Véél wind ! Bij de start lag die gunstig. Traditiegetrouw stond ik wederom op de voorste linie. Waarom ? Gewoon.... ik vind het nu eenmaal leuk héél snel te starten. Heb ik eventjes het gevoel "bij de top" te horen.... hahaha... But don't worry, na een hondertal meters laat ik mij wat uitzakken hoor. Enkel als de conditie heel goed zit waag ik het erop om de "goaze vulle bak te zettn" (vrij vertaald : het volle pond geven) Dat was me enkele keren gelukt tijdens de voorbereiding op de NY-marathon. Ondertussen zijn we enkele maandjes (en een teenblessure) verder...  Er waren een 4-tal rondjes te lopen. Na doortocht van de eerste ronde liep ik nog bij klassebak Vince. Lorenzo was reeds lang riebedebie... Alsook den Jan. Toen begon de motor wat te sputteren en voelde ik de hete adem van Pedro en Francis in mijn nek. Die moest ik wijselijk laten passeren. De vorm was blijkbaar toch niet zo schitterend. Zelfde verhaal in de derde ronde. Nog een handvol lopers was me te snel af, waaronder Johan. En in de laatste ronde wist Alain me nog bij te halen. De schade kon ik enigzins beperken. Desondanks werd ik door enkele van mijn leeftijdscategorie gepasseerd. Spijtig. Maar Dirk kon ik nog net voor blijven... heheheh....

Binnengekomen als 29e van de 147 mannelijke dlnmrs in 49'05" ( 14.91 km/u  4:01 min/km )

04-03-08

Oostende Brugge Ten Miles (16.1 km)

dscf2647Van een totale off-day gesproken. Ik wil niet negatief klinken hoor maar je hebt zo van die dagen... Werkelijk alles viel tegen. Ik had de beginnersfout gemaakt NIETS te drinken voor de wedstrijd. Bovendien was ik stevig gekleed om de felle wind te trotseren. Dit kreeg een tegengesteld effect omdat het rugwind was en ik dus véél te warm had. Daarenboven zat ik de vorige avond in de drank met lichte hoofdpijn tot gevolg. En om het plaatje volledig te maken moest ik, contradictie in termen, gedurende de volledige wedstrijd plassen !

Het gevolg laat zich raden : al na enkele honderden meters een hoge bloeddruk, dito ademhaling en stramme, verzuurde spieren ! Om een enigzins "behouden" wedstrijd te volbrengen moest ik vanaf de start noodgedwongen de handrem hanteren. Halverwege bij de drankpost hield ik zelfs halt om enkele bekertjes water naar binnen te kappen. Maar het kalf was reeds "verdronken" Ik kon geen behoorlijk wedstrijdtempo meer hanteren. Wederom zag ik iedereen mij passeren. Oa Christ Viane en de broers Jansens die samen met Gino Puystjens binnen enkele weken de marathon van Parijs zullen lopen. Ook Martin Desmet liep een dijk van een wedstrijd. Hij zal deelnemen aan de Marathon van Rome (veel succes trouwens)

Na talloze wedstrijden in mn korte sportieve loopcarriere was dit met stip N°1 de slechtste wedstrijd tot nu toe. (misschien had ik een te groot verwachtingspatroon) En dat gezien de IDEALE weersomstandigheden - felle rugwind - om een nieuw PR te lopen.

Ik heb nog niet gekeken naar de resultaten van mede-lopers maar ik vermoed dat er heel wat PR'szullen gebroken zijn. Langs deze weg : dikke proficiat ! Ik zal daarentegen nog steeds wat moeten opbouwen. De "comeback" zal voor enige tijd later zijn, vrees ik.

 Binnengekomen als 349e van de 1224 dlnmrs in 1u08'47" ( 14.04 km/u  4:17 min/km )

(ohjah, nog even vermelden dat de teen bijna genezen is. Dus wie weet loop ik binnen een maandje weer op een behoorlijk niveau. Afwachten dus...)

03-02-08

Corrida 't SAS Slijkens (6.0km)

VD_%20067Wat doen een 5 a 6-tal weken noodgedwongen rust met een loper ? En hoelang duurt het tegen hij z'n vertrouwd niveau terug kan behalen ? Op deze vragen ging ik snel een antwoord vinden want vandaag stond de eerste wedstrijd van het OLC in het programmaboekje.
De hoop was er om m'n prestatie van vorig jaar (22min15sec) te evenaren en als het eventjes kon zelfs te verbeteren ! Hiervoor had ik slechts 2 weekjes terug kunnen trainen, waarbij ik deze week gefocused heb op intervallen en wisselduurloopjes. Kwestie om wat snelheid in de ondertussen lamme benen , te steken. Ik had er enigzins vertrouwen in dat het mij zou lukken.
Maar het was te vroeg gejuich, zo bleek achteraf. Bij de traditionele (veel te) snelle start zat ik mooi vooraan. Maar na ongeveer een kilometertje zat ik al op m'n adem en voelde de kracht uit mn benen vloeien. En algauw zag ik alle bekenden de revue passeren ! Zoals Lorenzo Coopman, Lefever Jan, Destoop Hein, Fiers Frederik, Vincent Vantyghem, Pedro Beernaert, Gino Puystjens, Johan Watthy, Martin Desmet, Poppe Alain, Janssens Peter,  én Coucke Francis. Jawadde, ik zag werkelijk sterretjes !
Conclusie : de concurrentie was beresterk, ik had een off-day. Nuja... 'twas niet slecht hoor maar kon toch ietsjes beter. Nu maar alle pijlen richten op de volgende OLC-wedstrijd : de oostende-brugge ten miles. 4 weekjes om terug een aanvaarbaar niveau te behalen zou wel moeten lukken. (enfin, hoop ik ;-)
Ohjah, voor ik het vergeet : Binnengekomen als 64e van de 395 dlnmrs in 23'02" ( 15.63 km/u  3:50 min/km )

25-01-08

fenomeen tijdens het joggen

beste bloggertjes,
ziehier wat ik net ontdekt heb op www.joggings.be :


orgasmeHoi,

Ik zal me eerst even voorstellen...
Ik ben een 30-jarige vrouw uit de Kempen.

Ik ben 7 weken geleden begonnen met joggen.
Ik gebruik hiervoor de Start to Run podcast.
Tot hiertoe lukt alles vrij goed... m'n conditie is er echt al op vooruitgegaan.

Nu heb ik echter een vraagje aan de vrouwen hier.
Het start to run - programma werkt met afwisselend lopen en wandelen.
Nu is het bij mij zo dat telkens ik iets meer dan een minuut aan het lopen ben, ik spontaan een orgasme krijg.
De mannen hier zullen waarschijnlijk zeggen... das toch leuk! Geniet ervan.
Op zich is het gevoel niet slecht, maar ik vind het tijdens het joggen toch maar lastig. Het brengt me ook uit m'n ritme.
Gewoon een kwestie van verkeerde plaats en tijd.
Ben ik de enigste met dit "fenomeen"???

Ik hoop dat jullie aan deze vraag geen aanstoot nemen, en deze ook serieus behandelen.
Ik ken persoonlijk geen andere vrouwen die joggen, dus vandaar dat ik hier dan toch maar de vraag stel.

23-01-08

BACK ON TRACK (VERVOLG)

running1Na een 5 tal weekjes van revalidatie kon ik voorzichtjes aan m’n loopschoenen terug aantrekken. De eerste keren was met een afwachtende houding : zou mn teen het houden ? Zou ik er niet te veel last van hebben ? Het verdict viel mee : geen noemenswaardige last. Na enkele trage duurloopjes van 8km (zie KW2) heb ik daarom beslist wat meer km’s te maken om m’n basisconditie terug uit te bouwen (zie KW3) In KW4 zal ik de km’s nog verder uitwerken en zal voor de eerste keer sinds lange tijd intervallekes invoeren om opnieuw wat snelheid in m’n inmiddels traag lichaam te steken. KW5 normaal gezien nog méér intervallen met het oog op de eerste loopwedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

weekoverzichten

Weekoverzicht (KW3) – Back on track !

KW3 : maandag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- dinsdag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- woensdag : Wisselduurloop strand (15.0km) -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : Trage duurloop T1 (6.6km) -- zondag : Trage duurloop T1-T2 (13.0km) -- totaal deze week : ongeveer 50.6km     

Weekoverzicht (KW2) –revalidatieweek 5

KW2 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- donderdag : rust -- vrijdag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- zaterdag : rust -- zondag : Trage duurloop T1 (10.0km) -- totaal deze week : ongeveer 26.0km     

Weekoverzicht (KW1) –revalidatieweek 4

KW1 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 00.0km     

Weekoverzicht (KW52) –revalidatieweek 3

KW52 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 00.0km     

Weekoverzicht (KW51) –revalidatieweek 2

KW51 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 00.0km   

13-01-08

Back on track !

back on trackIn the meanwhile zitten we in blessureweek 5. Het wordt dus dringend tijd om terug de loopschoenen (voorzichtig) aan te trekken. Woensdag was het me wonderwel gelukt om zonder zware problemen een rustig 8km-parcours te ondernemen. Dit gaf goede hoop en daarom heb ik dit herhaald op vrijdag. Misschien zondag ook nog een T1-loopje. Hopelijk houdt mijn teen het en kan ik terug (traag maar gestaag) werken aan een come-back. Eerstvolgende uitdaging staat gepland op zondag 3 februari. (opening OLC 6km). Planning : proberen het km-aantal wat op te drijven met trage duurloopjes. En de week erop misschien wat intervallekes inlassen. Afwachten dus... (voetbal zit er momenteel nog niet in. Ik mag er niet aan denken een trap tegen mijn tegen te krijgen, laat staan een bal!)

02-01-08

Ondertussen...

toe2Ondertussen zijn we een maand verder en het herstel is nog steeds bezig. Dit wil zeggen : traag maar gestaag. In eerste instantie had ik gedacht al na enkele weken de loopschoenen terug aan te kunnen trekken. Helaas is dit niet het geval. Met pijn in het hart zie ik ’s ochtends menige joggers op de zeedijk en in het park van Oostende lopen. De zin is groot om alle pijn te negeren en tot bloedens toe enkele kilometertjes af te leggen. Gelukkig bestaat er nog zoiets als “gezond verstand” … De ene (kleine) teen is bijna genezen. De grote teen ook maar een volgend probleem dient nu “overbrugd” te worden : een loskomende teennagel. Ik vrees dat lopen zonder nagel een pijnlijke zaak zal worden. Hopelijk moet ik niet wachten tot mijn volgende nieuwe nagel terug aangegroeid is. Dit doet mij trouwens denken aan een promotievideo op MTV (waar is de tijd ?) met de slogan : (*) “Did you know continents are moving at the pace of a growing toenail ?” (*sorry voor de spellingsfouten) Vrij vertaald : Wist je dat continenten verschuiven op het tempo van een groeiende teennagel ? En als ik me niet vergis is dit enkele centimeters per jaar. Met andere woorden : m’n teen zal terug in zijn oorspronkelijke staat zijn anno 2009. Ik hoop dat het hardlopen ondertussen reeds lang hervat zal zijn want ik zou graag nog een najaarsmarathon willen ondernemen. Meer bepaald de Marathon van Berlijn. Helaas zal ik mijn doelen om een voorjaarsmarathon te ondernemen moeten bijschroeven aangezien mijn blessure langer dan voorzien blijft aanslepen. Geen Parijs of Londen dus…. Dat zal misschien (behoudens kwetsuren) voor volgend jaar zijn. Verder voorlopig geen plannen, behalve dan het Oostends Loopcriterium. En mijn triathlon-debuut sluimert verder in mijn gedachten. Wie weet wat de toekomst zal brengen ? Ik heb iniedergeval een doel nodig waarop je zich kan focussen. Gewoonweg wat (in het wilde weg) wat gaan lopen geeft geen motivatie ( denk hierbij aan de volksspreuk : lopen als een kieken zonder kop ). En sorry, maar ik ben geen kieken ;-)  Sportieve doelen… heb er dus al enkele maar er komen er ongetwijfeld nog wel bij. Tenminste, als mijn agenda dat toelaat. Over agenda gesproken, die moet ik nog dringend beginnen in te vullen ! En ik ben waarschijnlijk niet de enige, niet ?

Tot slot : aan allen een gezond én voorspoedig gelukkig 2008 gewenst !
(ps: de voet op de foto is niet de mijne...)

12-12-07

out of order....

tenen1Door een werkongeval ben ik minstens 6 WEKEN "out of order" Een gewicht van ongeveer 80 kilo op uw tenen krijgen is geen pretje. Gelukkig zijn deze niet gebroken maar je begrijpt wel dat (hard)lopen met verpletterde tenen niet vanzelfsprekend is. Vandaar deze algemene rustpauze. Noodgedwongen welteverstaan. Want in mijn sportieve kalender stonden enkele wedstrijden gepland. Nu zaterdag is/was er een 12km wedstrijd in Bredene. En de week erop is/was er de Gaston Roelants 10k. Spijtig maar so be it....

Weekoverzicht (KW50)

KW50 : maandag : Trage Duurloop T1 (14.0km) -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 14.0km   

Weekoverzicht (KW49)

KW49 : maandag : rust -- dinsdag : Trage duurloop T1 (14.0km) -- woensdag : Trage duurloop T1 (10.0km) -- donderdag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- totaal deze week : ongeveer 40.0km   

04-12-07

NOG NIET VERLEERD…

Alhoewel het op blog-gebied relatief rustig is, wilt dit niet zeggen dat dit ook het geval is op sportief gebied. Ziehier een overzichtje van afgelopen maand :   
Weekoverzicht (KW48)
KW48 : maandag : rust -- dinsdag : Trage duurloop T1 (10.0km) -- woensdag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- donderdag : rust -- vrijdag : Trage duurloop T1 (10.0km) -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 28.0km   
Weekoverzicht (KW47)
KW47 : maandag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- dinsdag : rust -- woensdag : Trage duurloop T1 (13.0km) -- donderdag : Trage duurloop T1 (8.0km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 29.0km   
Weekoverzicht (KW46)
KW46 : maandag : RUST -- dinsdag : RUST -- woensdag : RUST -- donderdag : RUST -- vrijdag : RUST -- zaterdag : RUST -- zondag : RUST -- totaal deze week : ongeveer 00.0km   
Weekoverzicht (KW45)
KW45 : maandag : RUST -- dinsdag : RUST -- woensdag : RUST -- donderdag : RUST -- vrijdag : RUST -- zaterdag : RUST -- zondag : RUST -- totaal deze week : ongeveer 00.0km   
Weekoverzicht (KW44) – MARATHONWEEK !!! -
KW44 : maandag : Wisselduurloop T2 (13.0km) -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rustige duurloop in Central Park (12.0km) -- zaterdag : The Continental Airlines International Friendshipsrun (4.0km) -- zondag : MARATHON NEW YORK (42.2km) -- totaal deze week : ongeveer 71.2km 

22-11-07

anno 2008

parijs_2008
Woensdag. Aangezien ik het (hard)lopen opnieuw aangevat heb, zullen de eerste weekjes rustig verlopen. Dat vertaald zich in rustige Tempo 1 loopjes met lage hartslag en geen al te grote afstanden. Naargelang het voorjaar dichterbij komt, zal ik stelselmatig de trainingsintensiviteit opvoeren en werken naar een volgende (halve) Marathon toe. Voorlopig ben ik nog steeds onbeslist. Mijn voorkeur gaat weliswaar naar Parijs maar deze schijnt reeds uitverkocht te zijn. Via BCD-Travel kunnen nog borstnummers bemachtigd worden. Dus wie weet ? ( tis iniedergeval voor de snelle beslissers…)  Het voordeel van deelnemen aan zo’n Marathon is het doel op zich. Maw trainen met een doel. Gewoon wat lopen om te lopen : daar is toch niets aan ? Als je nieuwe uitdagingen vooropstelt, dat verloopt het trainingsproces véél vlotter. Bon, da’s toch mijn indruk. Vandaar ook mijn voorkeur naar 2 (en zeker niet meer) Marathons per jaar. En liefst telkens een andere, gekoppeld aan een citytrip. Akkoord, waarom kies ik niet voor het snellere werk (vlak parcours) en in eigen land ? Wel, juist daarom ! Als je eenmaal hebt beslist er max. 2 te lopen waarbij de prestatie (een PR lopen bijvoorbeeld) niet zo belangrijk is dan staat de ervaring op een eerste plaats !
Mijn voorkeur gaat voor anno 2008 naar voorjaarsMarathon Parijs en najaarsMarathon Berlijn. Dus wie weet ? Wat betreft Parijs zal ik niet meer te lang moeten wachten. Ik zal de knoop deze of volgende week doorhakken. Heeft er iemand een scherpe bijl ? ;-)

20-11-07

back again !

hallo hallo hallo beste bloggertjes (en co)
Ik ben terug van de partij. Reden van afwezigheid : inactiviteit. Met andere woorden : 2 weken rust na de Marathon van New York. Niets, nada, niënté... geen spikkeltje sport. En aangezien dit een (sport) loopblog is... Maar heden dus een nieuw berichtje. Dus ja, sedert zondag (voetbalmatch) ben ik terug in beweging. deze keer zal ik terug het lopen combineren met het voetbal. (zowel veld- als zaal- en minivoetbal) Hopelijk leidt dit niet tot blessures. Normaal gezien niet daar ik deze combinatie al enkele jaren doe. ( touché le bois ) Wat betreft het lopen : Maandagavond opt gemakske een 8 km loopje. Héérlijk ! Dus voorlopig zullen mijn activiteiten "beperkt" blijven tot hardlopen en voetbal. Hierbij hou ik wel rekening dat ik graag nog een nieuwe Marathon zou willen lopen ergens in het voorjaar. Dan zal ik terug beginnen met de voorbereiding ergens in januari en zal ik het voetbal op een iets lager pitje zetten. Anyway, we zien wel. En in mijn verre gedachte zou ik graag een triathlon ondernemen. Maar uiteraard zal ik eerst beginnen met een kwart-triathlon, dat zal al een onderneming op zich zijn !!!
Toedeloeh...

08-11-07

New York Marathon (26.2miles)

DSC04719Man man man, waar moet ik beginnen ? Er is zoveel gebeurd op zo'n korte tijd. Sight-seeing in the big apple. En met sportief hoogtepunt dé Marathon.... een echte aanrader hoor !DSC04752Allez vooruit dan, beginnen bij het begin. Woensdagochtend al om 4u uit de veren richting Zaventem vertrokken met Clint. Daar zagen we voor het eerst "the Belgium Lions", gelegenheidsorganisators. (blijkbaar liepen zij -en wij dus blijkbaar ook- voor het goede doel : slechtzienden) We kregen naast een Lions-training ook een programma in de handen geschoven. Leuk hoor ! Onze dag was nog heel vroeg en was al goed begonnen ;-) Dan hop het vliegtuig in en 7u30min later kwamen we aan in Newark-NY.
DSC04774DSC04799Onmiddellijk een temperatuursverschil te voelen. Bleek het daar 20°C te zijn ! Met de bus naar ons hotel (Paramount) en dan de metropool wat vekennen. Times-square, etc.... En wat doet een Marathonloper eerst en vooral ? Juist ja, de finish opzoeken in Central Park ! En ja hoor, de geruchten bleken te kloppen : een heuvelachtig parcours. Voor deze kuitenbijter diende men voorzichtig te zijn...héél voorzichtig.
DSC04818Om deze "ontnuchtering" wat te laten zakken gingen we er een goeien op drinken in het ESPN-café op Times-square. Tjah, de boog moet niet altijd gespannen staan, niet ? heheheh...

The next day, thursday. Met de voltallige groep richting Javits Center, ook wel de expo-hallen genoemd om er het ALLERbelangrijkste te halen : het borstnummer !
DSC04839Daar hadden we trouwens de gelegenheid wat te shoppen (...ALLES wat met hardlopen te maken heeft...) Gewoonweg prachtig. Het was wel iets te druk, me dunkt. Maarjah, wat wil je met meer dan 39.000 deelnemers en anderhalf miljoen supporters !!! need I say more ? (op de foto : countdown ! still 71u34min13seconds to go !) Yup, de sfeer zat er goed in. ;-)

 

DSC04866Vervolgens gingen we met de Staten Island Ferry het Statue of Liberty gaan bezoeken. Een must voor elke toerist. En daar was ook de eerste kennismaking met de Verrazanobridge... Oeps, even slikken. Dat wordt ook al niet evident.

DSC04892DSC04887Next stop : Wall Street en the financial district. Opvallend veel politie aanwezig. Ze laten niets meer aan het toeval over, zoveel is duidelijk.

 

DSC04901DSC04906DSC04914Daarna was het rechtstreeks naar het UNO-gebouw. Met een exclusieve rondleiding in het gebouw en dito "conferences-rooms" Indrukwekkend, zeker als je weet dat alle wereldleiders hier regelmatig debatteren.

DSC04921DSC04929Tot slot werden we nog ontvangen op de Belgische ambassade, gelegen op het 48ste verdiep nabij het Chrystler-building. A room with a view zeg maar. We kregen er Hoegaarden en aperitiefhapjes. Gevolgd door een speech van de ambassador himself.

The next day : friday. Op naar "ground zero". Geeft toch wel een indrukwekkend gevoel daar te lopen. Moeilijk om met woorden te beschrijven. Nu heerst er een drukke bedrijfigheid. Er zijn heel wat arbeiders op de been om het nieuw gebouw van Liebeskint "the freedom tower" uit den asse te doen herrijzen. Enkele impressies :
DSC04954DSC04962DSC04965DSC04966

 

 

 

 

 

 

Next stop : Pier 17 en the Brooklyn Bridge. sfeerbeelden :
DSC04999DSC05014

 

 

 

 

 

 

De beelden van Little Italy, ChinaTown en SOHO onthou ik jullie. Maar ik moet er niet bij vertellen zeker dat dit ook de moeite was ? Daarna naar Starbucks Coffee en gaan dineren in het Mariot-restaurant (dat gedurende 45 minuten volledig rond zijn as draait !!!)
The next day : Saturday. Al heel vroeg uit de veren om deel te nemen aan de FriendshipsRun. Oorspronkelijk een 7km wedstrijd maar omdat de Trials (waarbij de Amerikanen zich kunnen kwalificeren voor de Olympische spelen) in het Central Park zijn, is de FriendshipsRun slechts 3 km lang (of beter gezegd : kort) Heel erg toffe ambiance, alleen spijtig dat het slechts een kwartiertje lopen was. (op de foto samen met toploper Filip vanHaecke - Clint is merkbaar trots ;-)
DSC05087DSC05090DSC05089DSC05091

 

 

 

Na een veel te korte race ging het richting Guggeheim museum (Frank Loyd Wright)
DSC05113DSC05118DSC05119DSC05121

 

 

 

The next day : Sunday MARATHONDAY !!!!!!
Al om 4uur op om op tijd één van de vele bussen te nemen richting start, richting Verrazano bridge. Daar aangekomen bleek het toch wat frisjes te zijn. Maar eenmaal de zon op kwam werd het draagbaar warmer. Rond 10uur stond iedereen klaar om van start te gaan. Eerst nog een minuut stilte voor ene Ryan, die zaterdag tijdens de Trials plotseling doodgevallen was na 5 miles. En dan het luide kanonschot. Weg waren we ! Al direct een (te) hoge hartslag dus verminder ik wat snelheid. Samen met Clint loop ik over the bridge maar ik kom algauw tot de vaststelling dat hij iets te snel loopt dus liet ik hem maar wijselijk gaan. Gelukkig vond ik mn eigen tempo. Na een 5-tal kilometer haalt een (oranje) pace-team van 3u15 mij in.(er waren er drie per tijd. Voor bv 3u15min was er een blauw, een oranje en een groen team) Ik zat nog behoorlijk goed in mn vel en sloot bij hen aan. Eerlijk gezegd : het ging verbazend goed, desondanks een veel te hoge hartslag. (ik kon amper mijn beepend geluid horen vanwege de massa supporters en de vele groepjes langs het parcours...ongeloofelijk) Maar het liedje kon niet blijven duren natuurlijk. Op de Queensboro Bridge moest ik het pacersteam lossen. Tot mn grote spijt. Maar ik kon echt niet meer. Ongetwijfeld hebben de lange wandeltochten van de voorgaande dagen hiermee te maken. Maar ik zag het echt niet zitten om te rusten in mn hotelkamer. Na de lange brug draaiden we first avenue op. Wat een zicht, wat een massas volk ! man man man. Voor mij was het toen wat op de tandjes bijten want ik zat er bijna door. Gelukkig vond ik hernieuwde krachten en kon traag maar gestaag mn wedstrijd verder zetten. Eenmaal in Central Park aangekomen ging het moeizaam verder. "C'mon NYPD !!" riepen vele toeschouwers. Wellicht door mn wit-zwart-blauwe uitrusting. hihihi. Moe maar heel voldaan kwam ik over de eindmeet. Deze wedstrijd is loodzwaar maar zeker voor herhaling vatbaar. 3u33'47" is een mooie tijd maar is voor mij niet zo belangrijk. Wel het avontuur. Ongetwijfeld. Als je ooit de gelegenheid krijgt deze Marathon te lopen : Go for it ! (zal ik zeker ooit ook wel nog eens doen) Voorlopig heb ik nog geen nieuwe doelen. Enkel misschien de gedachte om deel te nemen in de Marathon van Londen, Parijs in het voorjaar of Berlijn in het najaar. Bon, we zien wel. Nu is het rusten troef !

ps: nog even vermelden dat Frank Spencer de terechte winnaar is van de pronostiek ! Proficiat Dhr Spencer ! Een dezer mag je enkele West Vleterens verwachten... ;-) Cheers !
010202b03

06-11-07

The New York Marathon !!!!!!!!

Inderdaad beste mensen : I did it ! Twas een superleuke ervaring, ik wens het elke loper toe. Zeker voor herhaling vatbaar. 3u33'47" is een tijd waar ik best heel tevreden mee ben. (zwaar parcours - geweldige ambiance - heel goeie organisatie) Uitgebreid verslag komt heel spoedig, eerst mn jetlag uitslapen ;-) Stay tuned folks.........
Enkele impressies :
DSC04800
DSC05080
DSC05087
DSC05264
DSC05265

26-10-07

New York Marathon + Weekoverzicht (KW43)

09Beste bloggertjes, volgende zondag ( 4 November ) is het zover ! Dan loop ik mijn tweede Marathon, die van New York. Op 31 oktober vertrekken we. Slechts 9 daagjes meer. Bedoeling is zoveel mogelijk te genieten. Deze Marathon zal niet op snelheid gelopen worden. Een tijd tussen de 3u15 en 3u30 zou voor mij al mooi zijn.

Wat denken jullie ? Zal dit een haalbare kaart zijn ?? Laat jullie pronostiekjes maar komen !!! (de winnaar krijg enkele West-Vleterens) Santé !

KW43 : maandag : rust -- dinsdag : Interval 10 x 400m ( 1'33"-1'27" ) (13.0km) -- woensdag : duurloop 1u15 max op onverhard terrein (16.0km) -- donderdag : duurloop T1 1u00 (13.0km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : duurloop T1 (9.0km) -- zondag : Lange trage duurloop T1 (18.6km) -- totaal deze week : ongeveer 69.6km

21-10-07

Jogging De Olifant (9.9km)

Oli 02Zaterdagmiddag. Laatste wedstrijd uit het Oostends Loopcriterium. Vandaag staat er niet veel meer op het spel want de meeste plaatsen in het regelmatigheidscriterium staan reeds vast. Zo ook voor mij. (6e plaats) Tevens ook de laatste wedstrijd vóór de NewYork Marathon ! En dus de laatste keer voluit gaan.

Oli 04Was dit wel verstandig (hoor ik u al fluisteren), zo dicht bij de Marathon nog eens diep gaan ? Wel, ik weet het niet. Hopelijk heeft dit geen negatieve gevolgen in New York. De komende dagen wordt het afbouwen... Alhoewel, kijk eens op mn NY-blog voor meer info...

De wedstrijd zelf dan : 2 rondjes in & rond het bosje. Bedoeling was snel te starten en kijken hoelang ik het kan volhouden. Hierdoor zat ik al snel in de voorste gelederen. Pas de laatste 2km's begon er verval in te treden. De vorm zit dus goed, hopelijk volgt de rest op zondag 4 November !!!

Binnengekomen als 24e van de 333 dlnmrs in 36'55" ( 16.09 km/u  3:44 min/km )

Tot slot wil ik jullie deze beelden zeker niet onthouden : onze goede vriend en fotogenieke Kristof was weer in actie, en de toppix-fotograaf zal het geweten hebben :
Oli 07Oli 08

Weekoverzicht (KW42)

KW42 : maandag : rust -- dinsdag : Fartlec van 1 uur met 10 x 50m versnellingen (13.0km) -- woensdag : intervaltraining 6 x 1000m (à 3'45" - 4'00" - 3'40" - 3'43" - 3'46" - 3'47" ) (16.0km) -- donderdag : duurloop T1 1u00 (13.0km) -- vrijdag : Intervaltraining 12 x 400m (à 1'33"-1'27")(14.0km) -- zaterdag : OLC "Jogging de Olifant" (9.9km in 36'55") + 3km loslopen (12.9km) -- zondag : Lange trage duurloop T1 (18.0km) -- totaal deze week : ongeveer 86.9km

17-10-07

Webloglopers in beeld !

Hier de webloglopers in beeld...

Voor de ontbrekende foto's, gelieve mij langs deze weg te verwittigen. Ik heb enkel het borstnummer nodig. bv van "bob" ?
(foto's scroll ik van firstfotofactory op deze webpagina)
Bij volgende heb ik WEL borstnummer gevonden, maar blijkbaar heeft FFF er geen foto van :
(Petra Schoon F4894, Maurice 5201, Veerle F6021, Charlotte F5043, Leen F5207, Rita F5220, Dirk Luypaert 5876, Veerle F5570, Philippe 7327) Wat opvalt is dat het vooral vrouwen zijn... Waarschijnlijk omdat ze "in de meute" liepen.
Dus mensen, wie kan mij helpen de ontbrekende webloglopers (en ook de Nederlandse) aan te vullen ? Waarvoor dank !
eindh07snr7825aeindh07snr7725aeindh07ost0076eindh07snr5216aeindh07snr1420jeindh07snr1125feindh07snr4855deindh07snr1436beindh07snr6202aeindh07snr1024keindh07snr5765beindh07snr6026aeindh07snr1012feindh07snr1556geindh07snr1109meindh07snr1007deindh07snr1617feindh07snr1250heindh07snr5217beindh07snr1477keindh07snr1016feindh07snr4635beindh07snr438geindh07snr5500beindh07snr1577ieindh07snr1681g

15-10-07

1/2e Marathon van Eindhoven (21.1km)

Eindhoven
'sMorgens vroeg (rond 9u00) vertrokken vanuit Oostende richting Eindhoven (zo'n 2 uurtjes rijden) met Alain & Rita, Dirk en Sylvia om er deel te nemen aan de 1/2e Marathon van Eindhoven. Rond 11u00-11u15 kwamen we aan in de stad. Gps TomTom leidde ons naar het hart van het centrum maar daar werden we opgehouden door het wedstrijdparcours waardoor gelegenheidschauffeur Alain noodgedwongen de auto ergens moest parkeren. Dan via de gratis pendeldienst naar het sportcentrum om borstnummer in ontvangst te nemen en ons om te kleden. Rond 13u00 waren we terug in het centrum. Iets te laat om naar de afspraak van de webloggers te gaan. (groepsfoto gemist). Daardoor heb ik spijtig genoeg niet iedereen gezien. Maar wie wel ? In chronologische volgorde :
Honger !In de kleedruimte : Bob. Vervolgens in het startvak Hansy en Michael. Tijdens de wedstrijd eventjes rond km 5 als haas : Jan aka roadrunnerke. Langs het parcours als fotografen van dienst : Maarten en Phillippe. Ook tijdens de wedstrijd maar als inhaalmannoeuvre bij enkele deelnemers van de Marathon : Carmen, Koen & Werner samen wandelend... en Kristof (ook wandelend met zn vrouwtje). Net na de aankomst Wim en supporter NY-loper Yves. Terug bij de kleedruimtes Frank & Betty Spencer + Veerle en Johan. Op weg terug naar het centrum Leen (vriendin van Charlotte) met haar mama. En nadien met een pintje in de hand : Francis & Charlotte.
Spijtig genoeg heb ik de volledige Nederlandse delegatie webloglopers gemist ! En tal van andere Belgische weblogvrienden... Nuja, er komen nog gelegenheden genoeg, niet ?

eindh07snr5217b
Bij de start was het drummen geblazen, traditioneel bij zo'n massaloop. Éénmaal in het startvak aangekomen met Dirk, zag ik algauw Hansie en Michael. Maar ik vond dat er nog te veel deelnemers vóór ons stonden. Na een kort babbeltje terug uit het startvak. Met wat geluk konden we ons toch nog héél vooraan plaatsen (op ongeveer 10 secondjes van de startlijn) Ideaal dus om een goeie tijd te lopen.
Net na de start was het oppassen geblazen. Gelukkig was er geen valpartij. Na een 1/2e kilometer kon ik al m'n eigen tempo lopen. Enkele km's later kwam Jan (aka roadrunnerke) aansluiten. Hij wou me hazen naar een snelle tijd. Helaas kon ik hem niet houden. Ik zou m'n eigen motor opgeblazen hebben. Terug op eigen tred dan maar : 5km door in 19'48", 10km door in 40'03", 15km door in 1u00'06". (= tempo 1u24'00" of 4:00 min/km) En dit lukte warempel nog tot 18km. Maar daarna ging het iets moeizamer en verloor ik kostbare seconden. (wellicht had dit te maken met de 20°C temp. En... ik had daags voordien wat in de drank gezeten en niet veel slaap gevat). Zonder echt stil te vallen kon ik nog een behoorlijke pas houden. Gelukkig kwam de eindmeet in zicht. De laatste 100 meters nog even een versnelling om uiteindelijk in een mooie (nieuw PR) tijd te finishen. (Bekijk alvast het filmpje HIER !)

De 21.1km binnengekomen als 133e van de 6977 dlnmrs in 1u25'20" ( 14.84 km/u  4:03 min/km ) Inderdaad : een nieuw PR ! (verbetering van 36 seconden)

ps : Ronald heeft de pronostiek gewonnen met zijn 1u25'05".  Proficiat Ronald ! Bij volgend treffen mag je enkele West Vleterens in ontvangst nemen ;-) (Belgische TOP-kwaliteit !!!)

Weekoverzicht (KW41)

KW41 : maandag : rust -- dinsdag : Wisselduurloop T2 + 5 x 50m spurt (13.0km) -- woensdag : intervaltraining 14 x 200m (à 41"-36") + 8km loslopen (18.0km) -- donderdag : duurloop T1 1u30 (18.0km) -- vrijdag : Intervaltraining 12 x 400m (à 1'33"-1'27")(13.0km) -- zaterdag : normaal fartlec van een uurtje voorzien maar werd vervangen door rustdag (1km zwemmen in de plaats) -- zondag : 1/2e Marathon van Eindhoven (21.1km in 1u25'22") -- totaal deze week : ongeveer 83.1km

10-10-07

1/2e Marathon van Eindhoven

Eindhoven
Zondag is het dan zover : dan zal ik proberen op de 1/2e Marathon van Eindhoven mijn PR te verbeteren. Doel : 1u24'00"
Ligt de lat te hoog ? Kweetnie.... misschien wel. Afwachten dus...
PRONOSTIEK ??????????????
ps : de winnaar krijgt enkele West-Vleterens ! (tenminste....als ik er aan geraak !) Dus gok er maar lustig op los !!!!

07-10-07

Weekoverzicht (KW40)

KW40 : maandag : rust -- dinsdag : Wisselduurloop T2 + 5 x 50m spurt (18.0km) -- woensdag : intervaltraining 1 x 3000m (à 11'30") en 2 x 2000m (à 7'55" 7'41" ) (14.0km) -- donderdag : duurloop T1 1u (13.0km) -- vrijdag : ongeplande rust -- zaterdag : duurloop T1 1u (10.5km) -- zondag : Lange rustige duurloop T1 (31.0km in 2u35'21" H135) -- totaal deze week : ongeveer 86.5km