27-07-07

Koksijde (10.9km)

Een nieuwe wedstrijd uit het kustcriterium. Grootste doel : puntjes halen. Dit kan door bij de eerste dertig te eindigen. Maar er was een grote opkomst ( zo'n 1130 dlnmrs ) En daar zitten natuurlijk tal van toppers tussen. De lat lag dus zeer hoog. (naast Koksijde zijn Knokke en Wenduine ook sterk bezette wedstrijden)

Het parcours betrof 1 grote ronde. Eerst een 900-tal meter op asfalt om vervolgens 10km te lopen op het strand. 5km rugwind, 5km kopwind ! Met zo'n 5 tot 6 beaufort is dit geen "piece of cake".

In het startvak stond ik oa bij Dirk, Vince, Gino Puystjens en Peter Liekens. Allemaal collega-lopers en te duchten concurrenten. Neenee, hier puntjes rapen zou bijlange niet evident worden.

startNa het startschot vlogen we vooruit, enigzins wat geholpen door de wind. Recht door het centrum van Koksijde (met tal van toeristen/supporters) richting strand. Na een korte draai het zand op om vervolgens een heel snelle 5km te rennen. Bij het keerpunt (rond de 18minuten !!!) begon ik al mn voorliggers te tellen. Het waren er meer dan 50 ! Wat een snelle wedstrijd zeg... pffftt... Aangezien we dan nog 5km volle tegenwind hadden en ik geen puntjes meer kon verdienen, had ik besloten het gas dicht te trekken en me wat te verschuilen achter een voorligger. Daarna kwamen Vince en Gino aansluiten. Dirk was iets verderop. Peter zag ik lopen in een groepje vóór me.  En op een kilometer voor de aankomst kwamen er nog enkele deelnemers bij ons aansluiten zodat we met een 15-tal waren. Handig om je weg te steken. En 'twas nodig hoor ! Man man man.

Ik ben uiteindelijk binnengekomen als 62ste van de 428dlnmrs in 45'18" ( 14.44 km/u  4:09 min/km ) waarmee ik best tevreden ben.

Bekijk de uitslagen van alle afstanden HIER

Tot slot de "finishfoto's"

finish Koenfinish Ginofinish Vincefinish Dirk

24-07-07

weekoverzicht (kw 29)

KW29 : maandag : rustige duurloop strand (10.4km) -- dinsdag : rustige duurloop bosje (13.5km) -- woensdag : rustige duurloop strand (8.4km) -- donderdag : Kustcriterium Zeebrugge (10.0km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : HLC Bekegem (15.5km) -- zondag : ING Oostende (9.6km) -- totaal deze week : ongeveer 67.4km

23-07-07

ING Run Oostende (9.6km)

( Foto : met het N°2244 : Christ Viane die samen met mij zal finishen )

Rond 13u was er in Oostende de Kids Run. Net op dat ogenblik braken de hemelsluizen open. Man man man, die kindjes waren "uitgeregend" Ik zou niet graag in hun plaats geweest zijn.

Rond 14u was het dan aan de beurt van de 5km. Gelukkig waren de onweerswolken als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik deze keer als supporter want mn zus en vriendin liepen hun allereerste wedstrijd.

( foto : hier ben ik ergens te vinden tussen het "plebs" hahaha... grapje hoor. Op de voorgrond kun je nog net Pedro en Gino Puystjens met het wapperend haar zien )

Dan was het mijn beurt. 15u en ik stond traditiegetrouw weer heel vooraan. Daar tal van gekende gezichten gezien. Zoals Lorenzo, Clint, Dirk, ... En ook nog Werner, Etienne, Frank & Betty. Alain was terug supporter, deze keer om zijn vrouwtje Rita aan te moedigen op de 10km. Vince was ook supporter.

Ik had voor deze wedstrijd geen enkele ambities, immers de wedstrijd van gisteren zat duidelijk nog in de benen. Vertrekken en zien waar we uitkomen.

Maar het competitiebeest in mij wilt toch altijd presteren...

Binnen als 111e van de 1908 dlnmrs in 37'19" ( 15.44 km/u  3:53 min/km ) Dat is ongeveer 3 minuten sneller als 2005. Toen liep ik deze afstand in 40'28" Maarja, toen was ik nog maar net begonnen met wedstrijdlopen. In 2006 moest ik Oostende noodgedwongen missen wegens ziekte. Dit jaar heb ik mijn schade mooi ingehaald. Volgend jaar : nieuw doel : rond de 36 minuten finishen. Moet te doen zijn.

Klik hier voor de uitslagen van de ING Run Oostende 5 km >>

Klik hier voor de uitslagen van de ING Run Oostende 10 km >>

21-07-07

Bekegem (15,5km)

Bekegem%20002Om onmiddellijk met de essentie te beginnen : binnengekomen als 52ste vd 140 dlnmrs in 1u01'21" ( 15,16 km/u  3:57 min/km ) Enfin.... essentie...

Waren ook aanwezig : Johan, Vince en supporters Alain & Rita.

Bekegem%20003Bedoeling was niet voluit te gaan, immers de wedstrijd van afgelopen donderdag zat nog in de benen.

(klik foto voor sfeerbeelden)

Bij de start al bleek er weer veel goede lopers aanwezig te zijn. Laat ze maar lopen, dacht ik zo. Vince en Johan waren er al snel vandoor. Ik liet hen wijselijk gaan. Op eigen tempo en vooral niet in het rood gaan was het belangrijkste. Heelhuids finishen en misschien toch nog wat puntjes sprokkelen.

Maar de afstand was niet te onderschatten : bijna tien mijl. De vier rondjes moesten dus goed ingedeeld worden. En de verleiding is steeds groot om toch net iets teveel te geven. Hoedanook, ik weet ondertussen wel beter ;-)

Zo kwam het dat aan een gelijkmatig tempo de afstand overbrugd werd zonder brokken te maken. Goed gedoseerd. De laatste ronde kon ik, zonder noemenswaardige versnelling, nog een zevental deelnemers inhalen. Nuja, de vorm zit momenteel goed. Ik vraag mij af hoelang dit zal duren... (zolang mogelijk hopelijk...) Volgende afspraak : ING Run Oostende 9.6km.

20-07-07

Zeebrugge (10km)

zeebrugge-strand4de wedstrijd uit het kustcriterium. Met als hoofdingrediënt : WIND ! Véél wind...

De bloggersfamilie had een beperkte delegatie gestuurd : mezelve, Vince en kersverse bloggers Alain & Rita (die wederom als trouwe supporters op post stonden). Johan Watthy en Liekens Peter (lopers uit het OLC) waren er ook. Maar voor de rest was het geen al te grote opkomst, zeker niet in vergelijking met Knokke. Het zal waarschijnlijk wel te maken hebben met het feit dat de start al om 18u45 was. Nuja, een mooie gelegenheid om wat puntjes te sprokkelen, dacht ik zo. Bij die eerste 30 moest deze keer zeker wel lukken.

Het parcours dan... Langs het (korte) strand van Zeebrugge moest er gelopen worden tot aan het staketsel van Blankenberge. Zo'n goeie 2.5km. Met andere woorden : het traject bestond uit 2 rondjes heen- en terug. Heen : felle rugwind. Terug : hevige tegenwind ! Hier moest dus (indien mogelijk) taktisch gelopen worden. (krachten sparen heentocht, verschuilen in groep weertocht)

Zo gezegd, zo gedaan. Want gelukkig kon ik rekenen op Vince en Peter. Bij de start was ik iets te ontstuimig vertrokken. Maar na een kilometertje ging het gaspedaal wat kalmer en kwam een groepje aansluiten met beide heren. Gelukkig maar... Bij de eerste draai was het zover : hevige kopwind. Verstandig als we waren hadden we een "treintje" gemaakt. Je weet wel, zoals de coureurs (wielrenners) doen : de achterste schuift naar voor om wat kopwerk te verrichten en laat zich dan terug in het groepje zakken. Wel, dit treintje met mezelf, Vince en Peter ging behoorlijk vlot. We konden enkele lopers terug inhalen maar we werden op onze beurt vergezeld door (3) mannen die van de situatie profiteerden.

Halverwege, het 5km-punt. Terug rugwind. Het groepje van 6 bleef nog bijeen tot kort vóór het allerlaatste keerpunt. Dan vlogen de 3 gasten weg. Maar geen erg hoor. Bij de laatste terugtocht konden we terug ons treintje maken en we waren vertrokken voor die laatste zware kilometers. Johan Watthy zat niet ver achter ons dus we moesten ons reppen. Pas bij de laatste 100 meters heb ik een tandje (een kleintje maar hoor, het vat was op) bijgestoken. Ik dacht dat Vince en Peter mij nog gingen voorbij spurten maar neen hoor...

Zodoende uitgeput maar voldaan de ongeveer 10km binnengekomen als 21ste (man) van de 192 dlnmrs in 40'59" ( 14.64 km/u  4.06 min/km ) waardoor mijn opdracht in dit zwaar criterium wederom geslaagd is : puntjes sprokkelen !

bekijk HIER de uitslagen

16-07-07

weekoverzicht (kw 28)

KW28 : maandag : rust -- dinsdag : Nieuwpoort (7km) -- woensdag : rust -- donderdag : rust  -- vrijdag : Knokke (10.3km) -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 17.3km

14-07-07

Knokke (10km)

Knokke_start3e wedstrijd uit het kustcriterium. Officieel 10km maar ik vermoed dat het meer was (10.3km). Soit... Er was vrijdagavond op het strand van Knokke veel en mooi (lees : rap) volk aanwezig. Hier eindigen binnen de eerste 30 zou al een prestatie op zich zijn. Clint was er ook, alsook supporterende Alain & Rita.

Het was een zware wedstrijd. Desondanks ik veel op het strand loop/train, was dit niet te onderschatten hoor. Vooral de laatste 2.5km's in zacht zand en wind tegen... Man man man.

Knokke_finishBij de finish werd ik OP de eindmeet nog ingehaald door een jonge gast. Wat ik wel spijtig vond aangezien ik hem totaal niet zag afkomen. Had ik dit geweten kon ik ZEKER nog een tandje bijzetten. Nuja... spijtig. Daardoor denk ik als 29ste of 30ste te eindigen. Ik vermoed in een tijd rond de 40 minuten. (horloge vergeten af te duwen door die gast. Afwachten op de officiele resultaten. Er werd immers gelopen met chip, dus correcte tijdsregistratie) Hoedanook, opdracht geslaagd. Toch terug wat puntjes gesprokkeld voor dit kustcriterium. Ik weet nog niet of ik zal deelnemen aan alle wedstrijden. We zien wel.

(bijnoot : binnen als 29e van de 403 mannen in 41'52" maw 14.76 km/u   4:04 min/km) Resultaten Heren 10km : klik HIER

Tot slot : nog een eervolle vermelding aan Clint, Gino Puystjens, Johan Watty en Karel Verbiest (collega van 'twerk die er op gebrand was mij te verslaan. Sorry hoor Karel, volgende keer zal het wel lukken ;-) Dan trakteer ik je op een rijsttaartje )

12-07-07

Nieuwpoort (7km)

4396Tweede (strand)wedstrijd uit het kustcriterium : Nieuwpoort. Dit criterium bestaat uit 10 kustjoggings. De 1ste 30 deelnemers op de strandloop van 10 km krijgen punten voor het klassement van het criterium. Om in aanmerking te komen voor de prijzenpot (geld – en naturaprijzen) van het criterium moet men bij minimum 3 kustjoggings in de 1ste 30 eindigen.

Als een speer vertrokken bij de eerste 15 maar dan wat laten terugzakken. Francis en Vince zaten juist achter me. Ik zag een groepje vóór me lopen (tegenwind) met oa Gino Puystjens (OLC) Hup, ernaartoe gesprint en dan "in de zetel" tegenwind. Bij het draaipunt viel het groepje uiteenthumb_v2CA3QKVFL en moest ik hen wat laten gaan. Helemaal opt einde kwam Vince nog aansluiten en konden we Gino nog net inhalen.

Ik ben als 24e (merci alain voor de opmerking) gefinished in 25'23" (16.55 km/u  3:38 min/km) Snelheid lijkt me wel hoog, dus het kan zijn dat exacte afstand van het parcours kleiner is ?!?

09-07-07

10 Mijl Van Vlaanderen (16.9km)

guldensporen

Bij aankomst in Brugge onmiddellijk naar het belfort vertrokken. Daar kregen we te horen dat de Tien Mijl langer zou zijn, nl 16.9 km. Spijtig, want ik wou een aanval doen op mijn PR. Nuja, niet getreurd hoor. Er was volk genoeg op de been om er de ambiance in te houden (schril contrast met vorige edite : 400 deelnemers, start om 11u, fris en nagenoeg geen volk op de terrasjes en markt. Editie 2007 : 3x zoveel deelnemers, start om 16u30, mooi zonnig weertje waardoor horden toeristen, Jappanners met dito fototoestelletjes incluis, aanwezig waren )

10mijlVL Clint10mijlVL PaulBij de start heb ik me, traditie getrouw, volledig vooraan geplaatst waar ook Clint en Paul (collega van't werk) naast me stonden.

 

 

R_10mijlVL 05Jaja, die mannen gingen er invliegen. Ik ging nog eventjes afwachten. Kijken wat de benen te vertellen hadden na die snelle wedstrijd van gisteren. De burgemeester stond vlak naast me met het startpistool in zijn handen. Zijn arm ging de lucht in, ik vlug mijn oortjes dichtknijpen en... Bang ! We waren vertrokken !

Het ging relatief goed. De bedoeling was Clint wat te volgen maar die ging naar mijn goesting toch wat te rap in 't begin. Kheb hem dan maar wijselijk laten gaan en, ook traditie getrouw, de wedstrijd in mijn eigen tempo gelopen. Naar niemand omkijken en luisteren naar je eigen lichaam. En vooral niet te diep gaan zodat de motor stilvalt in de tweede helft van het wedstrijdgedeelte. Jaja, het verstand komt met de jaren, zeggen ze dan. Of in dit geval : het verstand komt met de wedstrijdervaring.

En zo kwam het dat ik een nagenoeg gelijk tempo kon aanhouden gedurende de gehele wedstrijd waardoor ik de 16.9 km binnengekomen ben als 44ste van de 827 deelnemers in 1u07'19" ( 15.06 km/u  3:59 min/km )

ps: er waren tal van webloglopers in Brugge aanwezig. Lees zeker eens hun versie van de feiten !

weekoverzicht (kw 27)

KW27 : maandag : rustige duurloop (10.4km) -- dinsdag : rustige duurloop (13.5km) -- woensdag : rustige duurloop (8.4km) -- donderdag : rust  -- vrijdag : rust -- zaterdag : HLC St-Maartensloop Koekelare (9.3km) -- zondag : Tien Mijl Van Vlaanderen (16.9km) -- totaal deze week : ongeveer 58.5km

07-07-07

St-Maartensloop Koekelare (9.3km)

Koekelare 01Zaterdagmiddag...twijfel. Waarom ? Wel, dan stond er een nieuwe wedstrijd uit het houtlandcriterium op de lopersagenda genoteerd. Maar... zondag is er de tien mijl van vlaanderen. Zou dit niet te veel zijn ?

Enja hoor, ik kon het niet laten en ben dan toch dan maar in extremis richting koekelare vetrokken. 9.3km valt nog net binnen de grenzen van het mogelijke... enfin, zo denk ik er momenteel over want hoe ik morgen zal presteren blijft een groot vraagteken. De bedoeling was om wat behouden te starten en vooral niet voluit te gaan. Helaas pindakaas...! Het gevoel zat goed en ben dan maar voluit gegaan.

Koekelare%20130De laatste rondjes kreeg ik nog wat "logistieke steun" (lees : water) van een meefietsende Clint.

Uiteindelijk de 9.3km als 37e van de 188 deelnemers binnengekomen in 33'17" ( 16.77 km/u  3:35 min/km ) Amai, nog nooit zo snel gelopen ! pfft

01-07-07

Konterdamloop (11.5km)

thumb_v2CANIEOAEVrijdagnamiddag, mooi weer maar veel wind. De zoveelste wedstrijd uit het Oostends Loopcriterium. Mits goede prestatie kon ik een goede zaak doen om in het algemeen klassement nog wat te stijgen. (ksta nu 8ste) Het gaat de laatste tijd steeds beter maar ik vrees een beetje voor een terugslag. Enfin, ik zal er mij niet druk om maken hoor.  Het is nog steeds recreatief.

"The usuals", zoals ik ondertussen de webloggers noem, waren opnieuw van de partij. Als daar zijn : koen, francis, sjarlot, clint, dirk, werner, vince, ... Zeg maar :  stelletje ongeregeld ! hahaha, graptjeh wih...

Soit, de wedstrijd zelf dan : kort samengevat : grillig parcours (4 rondjes) met veel bochtenwerk en veel wind tegen. Bij de start liep ik helemaal voorop (bij wijze van grap ! echt waar hoor) maar na honderdtal meters liet ik mij wijselijk wat zakken en bleef gedurende de hele wedstrijd mijn eigen tempo lopen. Gevolg : de laatste ronde kon ik nog 6 deelnemers inhalen waaronder Francis en Vince... (de eerste keer dat ik voor beide heren eindig) En ik had clint in het vizier maar deze kon ik net niet meer inhalen. Helaas pindakaas...

De ongeveer 11.5 km binnengekomen als 24e (!!!) van de 162 deelnemers in 43'48" (15.75 km/u  3:49 min/km)

weekoverzicht (kw 26)

KW26 : maandag : rustige duurloop (10.4km) -- dinsdag : rustige duurloop (13.0km) -- woensdag : rustige duurloop (10.4km) -- donderdag : rust  -- vrijdag : OLC Konterdamloop (11.5km) -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 45.3km

24-06-07

weekoverzicht (kw 25)

KW25 : maandag : rustige duurloop (10.4km) -- dinsdag : rustige duurloop (8.3km) -- woensdag : rustige duurloop (9.0km) -- donderdag : rust  -- vrijdag : rust -- zaterdag : OLC Wijkloop Nieuwe Stad (13.6km) -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 41.3km

23-06-07

Wijkloop Nieuwe Stad (13.6km)

Nieuwe StadEen mooie zaterdagnamiddag. Geheim recept : pastamaaltijd met rozijnen en nootjes, dessert banaan en rijsttaartjes. Eens proberen, dacht ik zo. We zien wel hoever we komen. En blijkbaar heeft het (voor mij toch) gerholpen.

Bij de start onmiddellijk snel vertrokken. Na de eerste kilometer bleek ik (samen met Johan Watty) bij de top 15 te zitten. Oeioeioei, komt dit wel goed ? Ervaring heeft me ondertussen geleerd niet te snel te starten. Maar ik wou het lot eens tarten want het gevoel in de benen zat heel goed. Na doorkomst van de eerste ronde bleek ik nagenoeg geen verval te hebben waardoor ik als 20ste doorkwam. Dan ging het een beetje trager maar de man met de hamer bleef weg. Gelukkig maar. Uiteindelijk de drie ronden overleefd en de 13.6km binnengekomen als 21e (!) van de 122 deelnemers in 52'44" (15.47km/u  3.53min/km)

Francis was deze keer gelegenheidsfotograaf. Zijn foto's zijn hier te bezichtigen.

18-06-07

Canicross Harelbeke (2.1km)

Canicross Harelbeke 01Harelbeke was deze keer plaats van afspraak in het canicross-milieu. Etienne zou al zeker van de partij zijn. Misschien zou Koen nog afkomen (maar spijtig genoeg kon hij toch niet komen) En de familie Spencers ( Frank & Betty ) en Roadrunnerke gingen komen supporteren. Kortom : er stond een mini-weblogontmoeting in de "hondendiscipline" in het verschiet ! 

 

Harelbeke%2B075Samen met mijn zus(je) Julie zou ik met klein Bootje deelnemen aan de korte afstand (2.1km) Julie is baasje N°1, ik ben pas baasje N°3. En zij wou natuurlijk ook eens van dat Cani-gebeuren proeven. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst zagen we Etienne een vliegende start nemen. Zico leidde hem in goede banen (of was het nu omgekeerd ? zie foto)

 

Harelbeke%2B099Daarna kon ik me klaarstellen. Nerveus ? Neen hoor, en Bootje ook niet. Enfin, dat denk ik toch. Na luide aanmoedigingen van de Spencers schoten we in gang. Bootje was de eerste honderden meters "en plein forme" Ik kon amper het tempo bijhouden. Maar dan was het vat af voor de kleine rakker. Ik vrees dat het een beetje té warm was. Het heuvelachtig parcours (zie foto) zat er waarschijnlijk ook voor iets tussen. De laatste meters had het beestje moeite met me te volgen. Moe maar voldaan kwamen we voorbij de finish. De 2.1km binnen gekomen als 6e van mijn catergorie in 8'20" ( 15.12 km/u   3.58 min/km) Vlug een beetje water drinken en terug naar de start waar Julie op ons stond te wachten om op haar beurt deel te nemen. Want zij had er zin in !

Harelbeke%2B134Nerveus ? Jahoor, het was haar allereerste keer dat ze meedeed aan enige vorm van competitie-lopen (wedstrijden) Ze heeft zelfs nog nooit zo ver gelopen (2.1km) Waarom ? Geen zin. Maar met Bootje wou ze met plezier een uitzondering maken. Ze zag het echter niet zitten om alleen te lopen, enkel als ik haar zou begeleiden wou ze meedoen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik mocht echter enkel meelopen indien ik ook een gordel zou dragen. (geleend van Etienne, waarvoor dank trouwens) De start was héél vlot maar ik moest Julie wat intomen. Echter, na een 100-tal meters kwam Bootje op een smal paadje achter ons beide terecht (vermoeid waarschijnlijk) waardoor de beide (!) gordels loskwamen. dan heb ik maar mijn gordel aan Julie gegeven en dat liep veel vlotter. (op de foto te zien) Ik liet haar voorlopen en gaf haar enkele instrukties. Zo wou ze bij de drankpost niets drinken maar gaf dan toch toe op mijn suggestie . En het deed haar zoveel deugd dat ze prompt een deelnemer inhaalde ! Goed zo ! (ook op foto te zien) De laatste meters legde ze alleen af. Ze kwam uiteindelijk als 7e (vd 9 dlnmrs) in haar categorie binnen. Ik was trots op beide meiden ;-)

enkele extra sfeerbeelden (met dank aan de spencers)

Img00010Img00016Img00017Img00018Img00020Img00022

Vuurtorenloop (11.1km)

thumb_v2CARNHW98Vrijdagavond...(voor de verandering enkele keren gaan lopen op het strand ter voorbereiding).Vorig jaar had ik hier een sterke wedstrijd gelopen maar deze keer had ik geen hoge verwachtingen. In de voorbereiding naar de Rotterdam-marathon had ik veel op interval getraind en daar heb ik gemerkt dat je er heel wat sneller van wordt. En aangezien mijn scheenbeen nog steeds van zich laat horen, heb ik sindsdien niet meer op interval getraind. Vandaar...

Bij de start niet naar voren gesprint maar mijn eigen tempo opgezocht én gevonden. Toen zag ik een deelnemer voor me die beter is dan mij. Besloten om mijn "karretje" er aan te hangen en hem de drie plaatselijke rondjes proberen te volgen. En raar maar waar... ik kon goed volgen. Zo goed zelfs dat ik mijn sterke prestatie van vorige editie overtroffen heb ! (op foto kun je me héél vaag zien, verscholen achter die "goede" deelnemers) De 11.1km binnen gekomen als 41e deelnemer (vd 158 dlnmrs) in 42'50" (15.55km/u   3.52min/km)

Nadien nog wat nagekaart met de bloggers Dirk, Clint, Francis, Sjarlot (en Leen), Koen en Werner. Vince was ook van de partij. Zoals je ziet, er waren tal van bloggers aanwezig. Enkel Francis en ik droegen dé weblog-tshirt.

weekoverzicht (kw 24)

KW24 : maandag : rustige duurloop (10.6km) -- dinsdag : rustige duurloop (8.3km) -- woensdag : rustige duurloop (8.3km) -- donderdag : rust  -- vrijdag : OLC Vuurtorenloop (11.1km) -- zaterdag : rust -- zondag : Canicross Harelbeke (4.2km) -- totaal deze week : ongeveer 42.5km

11-06-07

Canicross Spiere-Helkijn (2.4km)

Zondagmiddag, voor de verandering eens geen wegwedstrijd maar een canicross, een loopwedstrijd met viervoeters. Etienne's blog bracht me tot in Spiere-Helkijn, waar een nieuwe canicross-wedstrijd zou plaatsvinden.

Aangezien het voor ons (ik en Bo de Jack Russel) de allereerste keer zou zijn had ik besloten deel te nemen aan de korte afstand ( 2.4km = cani-run, 5km = cani-cross) Ik had enkele keren op het strand van Oostende gelopen met Bo. Daar zag ik het groot sprintvermogen van het beestje maar uithouding ? Dat was nog een groot vraagteken.

Spiere-Helkijn097Bij aankomst al onmiddellijk kennis gemaakt met Etienne en zijn prachtige Border Collis (van concorrentie gesproken ! zie foto) De honden en hun baasje hebben reeds enkele jaren ervaring, dus van hen kan ik nog veel leren. Na een korte terreinverkenning verplaatsten we ons richting start. Omdat Bootje, toen ze nog een puppie van enkele maanden oud was, ooit eens gebeten werd door een grote hond, is ze sindsdien bang voor grote honden. En bij de start stond het er vol van ! Gelukkig kon ik haar wat kalmeren, ze had er zin in, dus dat beloofde. De start dan : elke 30 seconden vertrekt er een deelnemer. (er waren een dertigtal dlnmrs voor mij, waaronder Etienne) Het oorverdovend geblaf moet je er wel bijnemen. Immers, de meer ervaren honden zijn dolenthousiast ! En er zitten enkele mooie krachtige jachthonden tussen. Bij de toppers moesten zelfs 2 mensen het beest tegenhouden. De baasjes halen dus ongetwijfeld voordeel uit de trekkracht van hun hond. Ikke daarentegen... veel voordeel zou ik niet halen uit Bo's trekcapaciteiten... Mijn grootste vrees echter was dat Bo achter mij zou lopen (wat ze meestal doet) Het wedstrijdreglement dicteert dat de hond vóór of naast hun baasje mag lopen, niet achter. Indien wel krijgt men strafminuut. Afwachten dus...

Spiere-Helkijn129De eerste kilometer bestond uit een lang smal paadje.  Het geluidssignaal ging en tuuut ! weg waren we. Al onmiddellijk zag ik Bo als een speer vertrekken. (je had haar moeten zien lopen, met die kleine pootjes...) Ik kon haar gelukkig volgen. Pas na de eerste kilometer begon ze tekenen van vermoeidheid te vertonen (net als haar baasje trouwens) Maar ik kon haar wat aanporren en algauw hadden we een deelnemer ingehaald. Kort nadien hadden we al een volgend "slachtoffer" in het vizier. Hier bleek het een grote hond te zijn (inhaalmanoeuvre : zie foto) En Bo stond toch even stil (bang) toen we het beest passeerden. Gelukkig konden we doorzetten en samen kwamen we de 2.4km binnen als 6e in mijn categorie in 8'57" (16km/u)

Bo, klein, braaf, schuw en vinnig, heeft formidabel gepresteerd voor haar allereerste keer. Ze was ongetwijfeld de kampioen van de dag. Ik vond het een heel leuke ervaring en zal zeker nog eens deelnemen. (volgende afspraak zondag 17 juni 2007 te Harebeke)

Spiere-Helkijn208Nadien nog enkele "vitamientjes" (lees : Leffe) genuttigd met Etienne en gevolg. Mooi mooi mooi...

Meer info ? Kijk gerust eens op de blog van Etienne of de VCF !!!

 

 

Spiere-Helkijn231Als bonus kreeg iedere deelnemer een fles wijn en hondevoeding ! Chapeau voor de organisatie !

weekoverzicht (kw 23)

KW23 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rustige duurloop (10.6km) -- donderdag : rustige duurloop (10.6km)  -- vrijdag : tempoloop (10.6km) -- zaterdag : rust -- zondag : Canicross Spiere-Helkijn (2.4km) -- totaal deze week : ongeveer 34.2km

07-06-07

foto's McBride Run

01McBride_Clint

02McBride_ChristViane

03McBride_Johan

04McBride_Sven

 

05McBride_koen

06McBride_Francis

07McBride_dirk

08McBride_jan

09McBride_Paul

10McBride_Vital

11McBride_koenVS

12McBride_leen

05-06-07

Mc Bride Run (21.1km)

Dsc03108De halve marathon van Poperinge naar Ieper was pas aan zijn 4de editie toe en is in volle expansie. Vorige editie waren er 576 deelnemers. Afgelopen zondag waren er 724 deelnemers op het appel. En volgend jaar misschien de kaap van 1000 ? Wie weet ?

Hoedanook, het is een goed geörganiseerde wedstrijd. Na aankomst was er warm water voorzien (mobiele douches geplaatst door het leger !) met als afsluiter een heerlijke koude schotel. Met een goeie trappist… meer moet dat niet zijn.

De wedstrijd dan. Ik had niet veel meer gelopen sinds de Keignaertloop dus had ik ook geen grote verwachtingen. Behouden finishen was het doel. Ik ging meelopen met Clint, die van plan was de eerste 9km “op reserve” te lopen. En dan voluit ! Althans… dat was de bedoeling. En ik ging volgen. Maar het verliep anders dan voorzien. Al na de eerste km’s voelden de benen zwaar aan. (waarschijnlijk door het overmatig alcoholverbruik de avond/nacht voordien, gevolgd door een korte nacht) En na 3km moest ik Clint al laten gaan ! Het ging langs geen kanten. Dan maar beslist naar niemand meer om te kijken en mijn eigen tempo te lopen. En zo kwam ik na 4km Dirk tegen. We liepen nog enkele km’s samen (ik eens op kop, dan Dirk) maar ne 10km moest hij me laten gaan. Traag (…) maar gestaag vorderden de kilometers. En na 19km zag ik Francis lopen, die ik op 20km kon inhalen. Hij zat er blijkbaar volledig doorr. Niet te verwonderen trouwens, want het was behoorlijk warm ! Uiteindelijk toch gefinished als 120e vd 724 dlnmrs in 1u31’49” ( 13.79 km/u   4.21 min/km )

weekoverzicht (kw 22)

KW22 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rustige duurloop (8.0km) -- donderdag : rustige duurloop (10.6km)  -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rMc Bride Run (21.1km) -- totaal deze week : ongeveer 39.7km

29-05-07

volgende afspraak :

mcbride-run2007

28-05-07

Weekoverzicht (KW17-18-19-20-21)

KW17 : maandag : rustige duurloop (8.4km) -- dinsdag : rust -- woensdag : rustige duurloop (8.4km) -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 16.8km

Deze week opmerkelijk : beginnende last/zeur van het scheenbeen na de woensdagavondloop. Ik was er niet gerust op dus heb ik mijn voorzorgen genomen en de rest van de week niet meer gelopen tot Knokke.

KW18 : maandag : rust -- dinsdag : ING Knokke (9.6km) -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : ING Dwars Door Brugge (14.3km) -- totaal deze week : ongeveer 23.9km

Deze week : na Knokke toch weer een "scheenbeen-gevoel" Ik trok mijn conclusies en heb het lopen beperkt tot Brugge. Met resultaat trouwens...

KW19 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : St-Rembert Corrida Torhout (10km) -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 10.0km

Deze week enkel in Torhout gelopen. De rest : rust.

KW20 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : Permekeloop Jabbeke (12.2km) -- donderdag : ING Stadsloop Gent (10.4km) -- vrijdag : Keignaertloop (9.0km) -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 31.6km

Deze week drie wedstrijden. Druk op het scheenbeen was iets te groot en daarom enkel rust. geen wedstrijden of trainingen meer, dus ook geen 20km van Brussel

KW21 : maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rust -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 00.0km

Deze week RUST RUST EN RUST

19-05-07

Keignaertloop ( 9km )

start1Het beloofde een zware wedstrijd te worden. Immers, het was al mn derde op 3 dagen tijd. Dus ging ik het zeker niet forceren. Dat kon ook niet anders. Starten was zelfs twijfelachtig (scheenbeen). Maar kwou het er toch op wagen. Het was gelukkig maar 9km. Kort en krachtig (al zou van dat laatste geen sprake zijn)

start 2Bij de start heb ik me traditioneel volledig vooraan geplaatst. Alhoewel dit hier eigenlijk niet nodig was (wel bij massalopen - zie ING Gent...heheheh) Maarja, ik kon er niets aan doen. Drie rondjes van 3km...te doen. De eerste ronde viel nog mee en kon ik nog behoorlijk aanklampen met de "toppers" zoals Vince, Francis, Clint, Dirk, Werner... De tweede ronde was al véél minder. De derde was er 1 teveel, ik viel behoorlijk stil maar khad het ook verwacht hoor. Logisch, na zo'n sportieve dagen. Uiteindelijk ben ik best tevreden (er zat toch niet meer in) als 56e vd 213dlnmrs in 35'42 ( 15.13 km/u  3:58 min/km )

Planning : de volgende 2-3 weken zal ik niet meer lopen om het scheenbeen wat te laten rusten. Maw geen 20km van Brussel. Ik denk dat mn eerst volgende wedstrijden de McBride Run (1/2e marathon) en de Tien Mijl van Vlaanderen zullen zijn. Misschien komt daar nog eentje van het Oostends Loopcriterium tussen. We zien wel. Maar tot dan : rust !

Tot slot nog enkele Keignaertfoto's (toppix.be)

clint1franciskoen1vince2clint3dirkkoen2wernersjarlotvince4

18-05-07

ING Stadsloop Gent (10.4km)

 

 

 

Het beloofde een mooie dag te worden daar in Gent. Ook deze keer waren tal van webloglopers actief. En ik kwam nog maar net uit de parking en wie stond daar al te glunderen in zijn mooi shirtje ? Juist, Dirk ! Even wat bijgepraat, vlug omgekleed en vervolgens met de rest van de webloglopers wat "gecontempleerd" over wat komen zou.

Aangezien ik vorige editie bij de eerste 500 was geëindigd kreeg ik deze keer een laag borstnummer ( N°101 ) waardoor ik de gelegenheid had om helemaal vooraan te starten. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik was eens nieuwsgierig hoe het er bij "de top" aan toe gaat en khad mij VOLLEDIG vooraan geplaatst. Niet ver van de vedetten zoals oa Guy Fays en Tom Compernolle. Wel eens leuk hoor om mee te maken. ( zie bovenste foto )

De wedstrijd dan... Jabbeke zat nog duidelijk in de benen, meer bepaald weer het scheenbeen, dat de laatste tijd mij steeds parten speelt. Een vervelend knagend gevoel. De bedoeling was om het kalmpjes aan te doen. En als ik er teveel last van zou hebben zou ik wel uitstappen. Maar vreemd genoeg had ik er tijdens het lopen zelf niet zo veel hinder van. Zodoende de 10.4km "afgehaspeld" als 214e (!!) vd 3528 dlnmrs in 41'32 ( 15.02 km/u  4:00 min/km ) Normaal gezien zou ik vrijdag de Keignaertloop moeten doen maar tzal allemaal van het scheenbeen afhangen vrees ik. Stay tuned ! 

Koen in de vertehelft van KoenDirkMurielMarcEnkele webloglopers ( Koen ver, Koen iets dichter, Dirk , Muriel en Marc )

17-05-07

15e Permekeloop Jabbeke ( 12.2 km )

thumb_v2CAEZJ89JEen nieuwe wedstrijd in het Houtlandcriterium. Ondertussen al de vijfde, dit zou mn tweede deelname worden. Met donderdag de ING Gent, vrijdag de Keignaertloop (OLC) én zaterdag een tornooi in Limburg in het vooruitzicht, had ik woensdagavond besloten niet voluit te gaan. Ik had/heb immers niets te winnen of verliezen. Gewoon... de competitiedrang, de sfeer van zo'n wedstrijdje vind ik heel leuk. (misschien daarom ook waarom ik zoveel wedstrijdjes loop)

Anyway, het was een vlak parcours bestaande uit 5 rondjes van 2.44km De permekeloop was al aan zijn 15e (jubileum) editie toe. Er waren weer tal van lopers aanwezig maar vreemd genoeg kwam ik geen webloglopers tegen.

thumb_v2CAPWNHF7Bij de start heb ik me enigzins wat ingehouden. Een redelijk tempo onderhoudend kwam ik de eerste 3 rondjes goed door. Maar toen had ik me mispakt van het aantal rondjes. Die laatste was er teveel aan. En op de laatste rechte lijn naar de finish, wie kwam ik daar tegen ? Juist... Achieltje op volle snelheid met de memorabele woorden "tzijn de Leffe's die het hem doen zunneh !" Uiteindelijk binnen als 76e vd 228 dlnmrs in 47'09 ( 15.398 km/u ) 

12-05-07

Sint-Rembert Corrida Torhout ( 10 km )

corrida_0003Hier schrijft een tevreden (jonge)man ! Het was een leuk en sportief avondje geworden daar in Torhout. En het weer was perfect ! Een ideale temperatuur (rond de 10-15°C) heeft ervoor gezorgd dat er heel wat PR's zullen gesneuveld zijn. En de wedstrijd heeft bovendien een gevarieerd parcours : wat bergop, door de bossen en het centrum van de stad... Kortom, eentje om niet te missen.

Net vóór de start nog even een praatje gemaakt met ( inmiddels ook snelle...) Dirk. En we hadden beide als doel rond de 38'30 te finishen. Jaja, als dat zou lukken, zouden we content zijn...

Het was drummen vooraan. Ik denk dat er een 700-tal lopers waren. Waarvan véél goede én rappe... Immers, de wedstrijd is uitgegroeid omdat ze een mooie prijzentafel hebben. De eerste 100 finishers krijgen een geldprijs (kortingsbon in plaatselijke supermarkt). Nadien werd er nog een reis naar Egypte verloot !... de moeite dus. Maar om bij die eerste 100 te zijn moest je verdorie heel rap kunnen lopen zunneh... Na de wedstrijd in de kleedkamers heb ik even een babbeltje geslaan met een loper. Zijn tijd ? oh... rond de 35'40. Zijn positie ? oh... rond de 80ste plaats ! Amai... ik lag bijna achterover. Zo'n tijd en dan nog meer dan 80 vóór hem. Pffftt.... hoog niveau dus.

corrida_0052Waar zat ik ? Ahja, de start. Deze had ik veel te rap (een woordje dat ik hier verdacht veel gebruik) genomen. Op km2 samen met Birger rond 7minuten. Dan kwam de sneltrein Vincent - Poppe ons voorbijgesneld. Ik kon nog aanklampen tot km5. Daarna viel het licht een beetje uit. Dit mag je hier letterlijk nemen want dan liepen we in het bos...hahaha... Maar ook figuurlijk want die vlugge start heeft me heel wat energie gekost. Één voor één kwamen ze me voorbijgesneld. Maar dat was niet zo erg hoor want het waren allemaal gasten die normaal gezien veel vlugger zijn dan mij. Om maar enkele op te noemen : Francis, Desmedt Martin, Blomme Kurt, Poppe Alain, Destoop Hein en Vince. Misschien dat ik volgend jaar met hen zal kunnen meelopen ? Wie weet ?

Maar de schade heb ik enigzins nog wat kunne beperken en toch nog behouden binnengekomen in een mooie tijd én tevens PR van 38'32 !!! ( 15.57 km/u  3.51 min/km ) als 174e van de 737 deelnemers.

Nadien werd er onder de vele webloglopers nog tal van Leffe's geconsumeerd. Onder begeleiding van trakterende Koen (dikke merci trouwens !) Met onder andere Bruno, Etienne, Hansy, Birger, Francis, Sjarlot, Werner, Frank en Betty Spencer, Veerle , Dirk en Vincent.

corrida_0059Tot slot nog een leuke foto van Frank Spencer. U herkernt deze elitaire jonge man aan zn mooi weblogtshirt.

 

corrida_0073En eentje van de sneltrein-trio Francis Vincent Poppe (klik foto)

 

 

 

En nog enkele sfeerbeelden :Torhout start 1Torhout start 2Torhout EtienneTorhout Koen BirgerTorhout VeerleTorhout Koen finishTorhout VinceTorhout Hansie

07-05-07

ING Dwars Door Brugge 15K ( 14.330 km )

Jabruggecoverja, 'twas weer leuk ! Weer tal van bloggertjes gezien. Deze keer was het in het West Vlaamse Brugge te doen. Voor de start hebben we nog even (kort) wat bijgepraat met de webloglopers en ons dan naar het startvak begeven. Omdat ik vorig jaar bij de eerste 500 was geëinigd mocht ik in het eerste startvak staan. Wel leuk hoor !

 

Maar van een vliegende start kon zondag geen sprake zijn. Ik voel namelijk een lichte druk op het scheenbeen. En als ik al die vreselijke verhalen hoor van scheenbeenvliesontsteking en -fraktuur.... brrr... ik mag er niet aan denken. Om daarvan te genezen : 1 tot 3 maanden rust ! Net nu het loopseizoen in de startblokken staat. Neenee, het mag en zal me niet overkomen.

Dus een behouden start en meteen voelde ik dat het wat "stroef" liep. Mijn startvoordeel verdween als sneeuw voor de zon. Maar geen probleem hoor, ik had maar 1 doel : eindigen binnen het uur. Halverwege kreeg ik het toch wat moeilijk en even zag het er naar uit dat ik het niet zou halen. En waar ik een aantal jaartjes geleden volledig zou "geparkeerd" staan kon ik nu mijn tempo WEL behouden. Geen echte terugval maar een even, gelijkmatig ritme. Gelukkig maar want daardoor kwam ik toch nog tevreden over de eindmeet in een behoorlijke 57'09" ( 15.04 km/u  3.59 min/km ) Maar belangrijker was toch nog dat ik geen echte hinder ondervond van het scheenbeen. Maar een gewaarschuwde loper is er twee waard. Daarom zal ik de komende dagen nagenoeg NIET meer lopen. (volgende afspraak nu vrijdag Sint-Rembert Corrida )

stoepaNadien ben ik met Francis, Sjarlot, Leen en Clint nog iets gaan eten in de Stoepa, een vré gezellig café. Zeker een bezoekje waard. Cheers