01-05-07

ING Knokke 10K ( 9.6km )

Het beloofde een mooie dag te worden met temperaturen tussen de 19- en 24°C. Warm maar niet te warm. Vorig jaar was ik ook van de partij in Knokke en ik herinner me nog dat ik juist voor de start zo lang mogelijk in de sportzaal bleef omdat het zo koud was. De motregen was dan (voor mij) een ideaal weertje. Zalig ! Deze keer ging het dus anders zijn. En eerlijk gezegd... ik vreesde er een beetje voor want normaal gezien presteer ik niet al te goed in tropische temperaturen.

Doel was om mijn tijd van vorige editie ( 40'10 ) te verbeteren. Vooraf even een kort gesprekje gehad met Luc Van Lierde. Normaal gezien (vorig jaar toch) loopt hij aan een pacerstempo, een gemiddelde van ongeveer 14 - 15km/u. Vorig jaar heb ik hem gevolgd en ik vroeg hem aan welk tempo hij dit jaar zou lopen. Luc : " Ik ga me niet forceren want ik heb deze morgen al een intesieve training achter de rug " Bij aankomst zou blijken dat hij als 9e in 32'01 zou finishen !!! Tjah... training.... (daar kunnen we nog véél van leren) Veni, vidi, vicci...

De wedstrijd zelf dan. Na doortocht van km1 bleek ik op 3'35 te zitten. Veel te snel dus. Dan eventjes het tempo wat laten zakken (maar niet te veel) want ik heb ondertussen (na meer dan 50 loopwedstrijden) al mijn lesje wel geleerd. De rest verliep in een vlot en gestaag tempo. Op km8 had ik het even moeilijk maar na wat door te bijten ben ik best tevreden van mijn resultaat : als 141e (op 2179 dlnmrs) de 9.6km gefinished in 38'40 ( 14,9 km/u  4:02 min/km ) Mijn doel dus meer dan behoren bereikt met een verbetering van 1 minuut en 30 seconden. Maw een tevreden mens. En meer moet dat toch niet zijn, niet ?

Filmpje

St Jan startNog een leuke link gevonden. De St Jansloop op film ! Deze kun je bekijken door HIER te klikken. ( en dan eventjes naar beneden scrollen en klikken op het filmpje ) Veel kijkplezier !

30-04-07

Weekoverzicht (KW 18)

Weekoverzicht

 

 

 

 

maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rustige duurloop (8.4km) -- donderdag : rustige duurloop (10.4km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 18.8km

Deze week opmerkelijk rustig. Ik heb niet zo veel gelopen omdat ik een lichte druk voel aan mn rechterscheenbeen. Misschien een voorbode van "shin splits" ? Hoedanook, ik heb geen enkele risico genomen en bewust het aantal kilometers laag gehouden. Dinsdag staat immers de ING Knokke 10K voor de deur. Ik ben benieuwd of ik mijn tijd van vorig jaar ( 40'10 ) zal verbeteren...

23-04-07

Sint-Jansloop ( 9.9 km )

OLC

 

St Jan startEen nieuwe wedstrijd uit het OLC stond zondagnamiddag voor de deur. Samen met de Antwerp 10 miles en dito marathon, alsook de Londen Marathon. Keuzes maken... en dit werd in het voordeel beslecht van het OLC. Immers, een logische keuze aangezien de marathon van vorige week nog in de benen zit. Hoe korter de afstand, hoe beter ;-)

Mijn ietwat stijf aanvoelende benen beslisten mij rustig (!) te starten. Geen overhaaste bewegingen, neenee. Naast Vincent waren natuurlijk ook vertrouwde gezichten aanwezig als daarzijn : Clint, Francis en Sjarlot, Dirk. Kheb zelfs even kort met Werner gesproken. Bon... de wedstrijd zelf dan. Die liep, tegen alle verwachtingen in, bijna vlekkeloos. Misschien ligt het aan de manier waarop. Er waren 3 rondjes van elk ong 3.3km De eerste ronde heb ik iedereen voorbij laten tsjezen. Heel rustig opgebouwd. Bij de tweede ronde bleef ik nochtans op 'tzelfde tempo lopen maar begon toen al lopers terug in te halen. En dit kon ik doortrekken tot de laatste meters. Gevolg : binnen als 50ste (vd 244 dlnmrs) in een mooie tijd van 39'41  ( 14.97 km/u  4.01 min/km )St Jan Vince Francis KoenSt Jan Werner

St Jan Koen finishSt Jan KoenSt Jan Dirk ClintSt Jan Dirk en Clint 2St Jan DirkSt Jan Koen 2

Weekoverzicht (KW 17)

FMR_2006_Event04
 
 
 

 

 

 

 

maandag : rust -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rustige duurloop (10.4km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : OLC St-Jansloop (9.9km) in 39'41 -- totaal deze week : ongeveer 20.3km

20-04-07

Oostende binnenrijden = 50km/u !!!!!

Even tijd voor iets anders. Op de E40 bij het binnenrijden van Oostende, net vóór het Kennedy-rondpunt, gelieve dan niet meer te rijden dan 50 km/u. ( tenzij je de staatskas wilt spekken ) Waarom hoor ik u al fluisteren ? Wel, hierom :

IMG_0624IMG_0628IMG_0629

IMG_0632

IMG_0635IMG_0636

IMG_0637IMG_0642

16-04-07

Fortis Marathon Rotterdam

FMR_2007_Logo

 

FMR_2006_Event03

Man man man... Ik heb afgezien zunneh... Mijn eerste marathon zal nog lang blijbijven. En ik had al onmiddelijk een primeur te pakken : de marathon werd tijdens de wedstrijd zelf afgelast nadat tal van lopers opgaven vanwege de hitte. Het was op een bepaald moment 32°C (in de zon) Véél te warm dus.

Ik had eigelijk al een beetje een vermoeden bij de start dat het een zware beproeving zou worden. Al na een kilometer begon mijn polar te piepen... Hoge hartslag ! Veel te hoog. Waarschijnlijk door de hitte en daardoor heb ik mijn tempo iets verlaagd waardoor mijn hartslag net niet in het rood stond. Zo op het randje balancerend en véél water drinkend kon ik toch een mooi tempo onderhouden. Tot 26km zat ik op schema om binnen te komen in 3u20'00" Geen vuiltje aan de lucht dus. Maar toen ging mn hartslag stelselmatig de hoogte in en liep ik in het rood. Wat ik ook deed, ik kreeg die niet meer omlaag. In tegenstelling met de man met de hamer (plotse klop) kreeg ik visite van de vrouw met haar bezemsteel (een zachte maar noodlottige klop). Stilletjesaan vloeide de energie uit mijn lijf. En op 30km was ik blij even te kunnen wandelen bij de drankpost. maar toen was het kalf al verdronken. Het ging aan geen kanten meer. Maar met de moed der wanhoop én op karakter blijven doorgaan. Maar het verval was enorm. Ik ging nog amper vooruit. Toen ik aan 39km zat hoorde ik de plaatselijke DJ verkondigen dat de marathon afgelast werd. Ik dacht eerst dat dit een dronkenmanspraatje was. Maar eenmaal over de finish bleek dit waarheid te zijn. Door de extreme hitte werden een twintigtal lopers opgenomen in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. En door het hoge aantal opgevers bislisten de organisatoren de wedstrijd af te lasten. Volgens mij een héél goede beslissing. Maar ik heb hem dus kunnen uitlopen. Mij hebben ze niet uit de wedstrijd gehaald. Maar ik vermoed dat zeker de helft van de deelnemers vroegtijdig moesten stoppen. Man man man... wat een marathon.

Ik heb trouwens na de wedstrijd eventjes moeten overgeven. Gewoon omdat ik tevéél water had gedronken. Het lag op mn maag. Ik was echt content dat het gedaan was. Voor mij was deze marathon 12km teveel. Nuja... ik heb het overleefd. Trouwens een dikke proficiat aan ALLE deelnemers... Het was hier niet een kwestie van een mooie tijd te lopen. Maar eerder van uit te lopen !!! En nu een weekje rust, rust en nog eens rust.

Ohja... nog even vermelden dat ik binnengekomen ben rond de 4u02'00". Maar de exacte tijd weet ik niet meer omdat ik mn polar heb vergeten af te duwen. Kwas te uitgeput.

Weekoverzicht (week 10)

FMR_2007_Logo
FMR_2006_Event14

maandag : Prestoloop Ichtegem (10.5km) -- dinsdag : rust -- woensdag : rust -- donderdag : rustige duurloop (10.4km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : rust -- zondag : Fortis Marathon Rotterdam in ong. 4u02'00" (42.2km) -- totaal deze week : ongeveer 62.9km

 

Warmte spelbreker in 27e editie

Rotterdam - De extreme weersomstigheden zijn spelbreker geworden in de 27e editie van de Fortis Marathon Rotterdam. De winnaars Joshua Chelanga (2.08.21) en Hiromi Ominami (2.26.37),  hebben een bijzondere prestatie neergezet, ondanks de extreme weersomstandigheden.

De Japanse Ominami maakte haar favoriete rol bij de vrouwen volledig waar. Joshua Chelanga was een verrassende, maar zeer sterke winnaar, die na ruim 31 kilometer zijn laatste twee concurrenten, zijn landgenoot Solomon Bushendich en de verrassend sterke Japanner Takayuki Matsumiya in het Kralingse Bos van zich afschudde. Matsumiya werd tweede in een persoonlijk record van 2.10.04, Bushendich staakte kort daarop de strijd. William Kipsang uit Kenya werd derde in 2.11.04.

Luc Krotwaar werd voor de zevende maal Nederlands kampioen op de marathon. Hij finishte na zijn gebruikelijke sterke opmars in het tweede gedeelte van de wedstrijd als tiende in 2.15.28. Koen Raymaekers werd  veertiende in 2.19.44 en veroverde daarmee het zilver  in de strijd om de nationale titel. Het brons was voor Martin Lauret (zestiende in 2.20.45).

Bij de vrouwen werd de Keniaanse Helena Kiprop Loshanyand tweede (2.30.11) en de Russin Alevtina Biktimirova  derde (2.31.02). De Nederlandse titel ging naar Nadja Wijenberg (zesde in 2.37.25).

12-04-07

 Archeologie

walraversijdeEven een kort intermezzo voor Clint Lenaers. (hij zal samen met mij meelopen in November in de NY-marathon) Hij werd onlangs geïnterviewd door de lokale zender Focus. We onthouden de gevleugelde woorden : " Als je iets vindt, surtout van muntjes, dan springt de baas eigenlijk in de hemel, omdat dat zeldzaam is " aldus Clint.
In het provinciaal domein Walraversijde geeft de tentoonstelling "verdronken verleden" een overzicht van een aantal belangrijke opgravingen in Walraversijde maar ook in de rest van België. Exact 15 jaar geleden startten de opgravingen hier in Raversijde en er werden al enkele belangrijke vondsten gedaan. En daar zal het niet blij blijven want er staan nog meer projecten op stapel. ( interview : klik HIER )

10-04-07

Prestoloop Ichtegem ( 10.5 km )

prestoloop
Ichtegem

Geheel onverwacht had ik gisteren, in een plotse opwelling van bewegingsijver, beslist om deel te nemen aan de 3e loopwedstrijd van het Houtland Criterium, de prestoloop in Ichtegem. Een 10.5km wedstrijd doorheen het centrum bestaande uit 4 plaatselijke rondjes. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik na het lezen van Vince en Achieltje's blog de kriebels kreeg om mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan. In de namiddag eerst Clint meegenomen, die voor de gelegenheid supporter was. Eenmaal aangekomen had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik deze wedstrijd als een training zou beschouwen. Maw op het gemakske. Binnengekomen in 43'26" als 116e op 265 dlnmrs ( 14.5 km/u  4.08 min/km )

09-04-07

Wijkloop Hazegras ( 11 km )

OLC

 

1

Tijdens het paasweekend werd er in Oostende een (groots) wijkfeest georganiseerd, de driedaagse van het Hazegras. Deze wijk staat in de volksmond beter bekend als het "visserskwartier", waar menig visser aan wal lustig aan "zn trekken" kon komen.... Als je begrijpt wat ik bedoel. Ondertussen is de wijk grondig gesaneerd. Tal van huizenblokken liggen al op de vlakte en zullen plaatsmaken voor heel wat nieuwe woonprojecten. Ik denk dat dit "the place to be" zal worden. Enfin, het biedt toch heel wat perspectieven, zo nieuw en mooi wonen vlakbij het centrum van de stad.

Er waren tevens tal van nevenaktiviteiten tijdens de feesten, waaronder de wijkloop 'tHazegras. Een wedstrijd over ong 11km in het kader van het Oostends Loopcriterium. Natuurlijk konden snelle bloggers Vince, Francis, Clint en Dirk niet ontbreken. Sjarlot was ook op het appèl. En even meende ik zelfs Werner gezien te hebben. Jaja, het beloofde een mooie en sportieve dag te worden. Na even wat te hebben losgelopen had ik al besloten om deze wedstrijd NIET voluit te gaan, immers... de marathon staat al over een weekje voor de deur. Maar bij het startschot heb ik me even toch wat laten gaan en het volle pond gegeven. Er stonden 4 rondjes (3 rondjes voor de damens) gepland. En na de eerste ronde bleek ik goed vooraan te zitten. Maar na de tweede ronde kreeg ik wat krampen en steken. Dit dwong me het tempo wat te zakken en het groepje waar ik mee liep te laten gaan. De rest van de wedstrijd heb ik dan maar op mn eigen tempo uitgelopen en geen rekening meer met de anderen gehouden. Zo kwam het dat Clint me OP de eindstreep voorbij spurtte en 2 secondjes voor me eindigde... hahaha... toch goed hoor Clint ( hij zal mn medereiziger zijn op ons groot avontuur tijdens de New York Marathon ) Al bij al ben ik best tevreden met mn eindtijd : 43'58" als 51e op de 168 mannen ( 15.01 km/u  4.00 min/km )

ps: als ik m'n tijd vergelijk met vorig jaar ( 49'21" ) dan stel ik vast dat ik 5'23" vlugger heb gelopen ! Was ik nu vorig jaar zó traag of ben ik nu gewoon in topvorm ??? Hmmm.....

Weekoverzicht (week 9)

FMR_2007_Logo

 

entrant_info

maandag : rust -- dinsdag : rustige duurloop (14km) -- woensdag : rustige duurloop (10.4km) -- donderdag : rustige duurloop (8.4km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : OLC Hazegras (11km) -- zondag : rust -- totaal deze week : ongeveer 43.8km

Opvallend deze week : geen voetbal ! We zitten immers in de "taperingsfase" maw kilometers afbouwen. En om blessures te vermijden heb ik besloten om de laatste twee weken niet meer te voetballen.

05-04-07

KOPPEN - deze week -

RENDERS_1_MM
renders

Hoogzwanger en intensief sporten

"Ik ben vandaag 8 maanden en 10 dagen zwanger en ga straks mijn dagelijkse 10 kilometer lopen", vertelt de hoogzwangere Marleen Renders aan Koppen. Marleen is 39 en de beste Belgische marathonloopster, met overwinningen in de marathons van Parijs en Berlijn. "Het zijn vooral oudere mensen die me zeggen: je moet veel rusten, je moet als je zwanger bent voor 2 personen eten en vooral niet sporten, wel dat klopt dus in mij geval zeker niet".

Natuurlijk gaat Marleen Renders niet over 1 nacht ijs. Ze laat zich begeleiden door Luc Baeyens, een gynaecoloog die al jaren zwangere Vlaamse sporters begeleidt. "Ik heb iets meer last met ademhalen, maar echte ongemakken heb ik niet", zegt Renders. Wat mogen zwangere vrouwen en wat niet? En is het abnormaal wat Marleen Renders doet? Reporter Pascal Seynhaeve vroeg het aan Luc Baeyens.

"Ik ken het voorbeeld van een Engelse atlete die een week na de bevalling weer aan het trainen was, sporten tijdens de zwangerschap en kort daarna is alleszins geen sociaal afwijkend gedrag", aldus Baeyens. Veerle Van linden is ook 8 maanden zwanger. "Ik heb toch de eerste 10 minuten vaak pijn in de benen door een afgeknelde zenuw, maar dat belet me niet dagelijks 8 kilometer te lopen".

Marleen Renders weet waarmee ze bezig is. 13 jaar geleden kreeg ze al een dochter Kimberly. Haar carrière stond een tweede zwangerschap in de weg. "Ook bij Kimberly heb ik gelopen tot de dag van de bevalling. De gynaecoloog vertelde mij dat een vrucht eigenlijk een beetje meetraint als je zelf met mate traint, en zo krijgt de baby eigenlijk ook meer uithouding, wat goed van pas komt als er een zware bevalling volgt".

Reportage: Pascal Seynhaeve

02-04-07

Weekoverzicht (week 8)

FMR_2007_Logo

 

main_left_graphic

maandag : rust -- dinsdag : rustige duurloop (14km) -- woensdag : rustige duurloop (10.4km) -- donderdag : rustige duurloop (8.4km) -- vrijdag : rust + zaalvoetbal Vuve Barree 2 - 0 De Kafka's -- zaterdag : rust + veldvoetbal SGEE 0-8 Reyniers -- zondag : rust + veldvoetbal Tavernier 4-2 'tVliegpleintje -- totaal deze week : ongeveer 32.8km

Een lichte verkoudheid en snotneus hebben me deze week genoodzaakt wat rust in te lassen. Beter voorkomen dan genezen... Daardoor staat het weektotaal op (slechts) 33km. Hopelijk heeft dit geen invloed op het verder verloop van mijn voorbereiding én de marathon zelf... Afwachten dus. Vanaf dinsdag neem ik terug de draad op, hopelijk is die valling dan als sneeuw voor de zon verdwenen. Let's hope... 

28-03-07

20 km door brussel

01_10Ik wou me inschrijven voor de 20 km door Brussel maar door omstandigheden kon ik er nog niet eerder naar kijken. En wat blijkt deze morgen... ?!?    SOLD OUT !!!  Lap ! Kheb het weeral aan mn broek. En vorig jaar ook al. Dedju toch. Ik zal weer moeten hopen op een goede samaritaan. Misschien kan ik dan met iemand anders borstnummer lopen. Lets hope want ik vind dit een heel leuke wedstrijd (vooral die massa's deelnemers hé) Kzal het nog eens vragen aan David. Tenzij iemand NU al zijn borstnummer verkoopt ???

26-03-07

Weekoverzicht (week 7)

FMR_2006_Logo

 

FMR_2006_Event24

maandag : rust + zaalvoetbal Vuve Barree 5-1 VDH Soft Hyfte -- dinsdag : interval 5 x 1000m (14km) -- woensdag : rustige duurloop (8.4km) + minivoetbal Celtic Towers 2-11 MVC AVS -- donderdag : rustige duurloop (10.4km) -- vrijdag : rustige duurloop (10.4km) -- zaterdag : rust + veldvoetbal SGEE 2-0 PicNicBoys -- zondag : rustige duurloop 2u53'50" (35km) -- totaal deze week : ongeveer 78.2km

Ook deze week beduidend minder intervals en overgeschakeld op de rustige duurlopen. Ik kon ook niet anders want er kroop weer heel wat voetbal tussen. Tjah, ik kan het maar niet missen hé, dat voetbal. En voorlopig blijf ik gespaard van blessures. En ik ben ook van plan dit zo te houden. Bij het veldvoetbal blijf ik iets rustiger dan normaal (zoals bv niet te fel in duel gaan) Ik wil al die uren en km's voorbereiding niet zomaar weggooien hoor. Zeker nu die allereerste marathon met rasse schreden dichterbij komt... En zondag was het dan zover, mijn allereerste dertiger. En tviel behoorlijk mee. 35km in 2u53'50" ( 12.08km/u   4:58 min/km ) Dat belooft....

21-03-07

VGV breidt uit !!! ( ploegen gezocht )

vgvflyer-p1-300KLIK FOTO

20-03-07

Grootste loopfeest in Vlaanderen

Christophe ImpensOp 22 april nemen de marathonlopers Antwerpen in. "Antwerpen heeft veel troeven om een grote marathon te organiseren", zegt Christophe Impens van het organisatiecomité. "De marathon van Antwerpen kan een hele grote worden."

KLIK FOTO

19-03-07

Zwinstedenloop Sluis ( 21.1 km )

sluis groot

Zondag 18 maart : mijn keuze was gevallen op de 1/2e marathon in Sluis. Km's opbouwen was het doel. Misschien wel een aanval op mijn PR. Ambitie : finishen rond de 1u27'00". Maar daar besliste moeder natuur met haar windstoten (tot 9 beaufort !!!) duidelijk anders over. Man man man...

sluis 05


Net voor de start kwamen alle bloggers vlug samen, vlug nog wat bijkletsen. Maar veel tijd was daar niet voor want kort daarop klonk het startschot al. De rappe bloggers Vince, Sven en Francis heb ik maar wijselijk laten gaan. Maar ik wist dat Michael in bloedvorm was en hij was bovendien gebrand mij vóór te zijn. Dus had ik oorspronkelijk de bedoeling samen te lopen. Maar na het plaatselijke rondje door centrum Sluis vertrokken we een 8-tal km langs de Damse Vaart richting Oostkerke... pal in de wind ! Daar kon ik hem niet bijbenen. Het advies was : rustig starten en rond km 12 wat gas open zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Want na het keerpunt in Oostkerke was het rugwind. Eindelijk vond ik mijn tempo. En bij km 18 kwam ik terug bij Michael. Bedoeling was erop en erover maar toen kwam ik net op een scherpe bocht richting centrum Sluis : wind op kop ! Er was bijna geen doorkomen aan. Ik kon niet anders dan in een groepje te blijven. En bij de finish trok iedereen nog eens alles uit de kast. Maar mijn vatje was nagenoeg leeg, Michael liep een zeer sterke wedstrijd en ik moest hem laten gaan. Proficiat kerel ! Die wind heeft spijtig genoeg mijn PR (1u28'36") weggeblazen want ik kwam een 20-tal secondjes later binnen in een zeer mooie 1u28'58" ( 14.23 km/u  4:13 min/km )

Sluis 001 copy


Nadien werd er nog traditie-getrouw afgesloten met een goeie trappist. Alle bloggers kwamen bijeen om de oude én nieuwe gezichten te ontmoeten. Hierbij een speciale vermelding aan immer sympathieke Petra, die voor de gelegenheid een héél lekkere cake had gebakken. Hmmm... Bovendien had ze de rode veters mee... Thanks Petra ! Het was een leuke afsluiter op een zeer mooie sportieve dag.

Sluis 1 copy

 

Weekoverzicht (week 6)

FMR_2006_Logo

 

FMR_2006_Event25

maandag : rust -- dinsdag : interval 5 x 1000m (14km) -- woensdag : rustige duurloop (8.4km) -- donderdag : rustige duurloop (10.4km) -- vrijdag : rustige duurloop (8.4km) -- zaterdag : veldvoetbal GSI 1-0 SGEE -- zondag : Zwinstedenloop Sluis 1u28'58" (21.1km) -- totaal deze week : ongeveer 62.3km

Deze week heb ik de intervals gelaten voor wat ze zijn. Enkel dinsdag een interval, de rest heb ik rustige duurloop van gemaakt. Zaterdag echter stond er een 10km op 't programma maar wegens voetbal én tijdsgebrek ben ik er niet toe gekomen. En zondag zat ik een 30-tal secondjes van mijn PR op de halve marathon, maar daar zat ongetwijfeld de wind voor iets tussen. Al bij al toch tevreden van een behoorlijk productieve week. De vorm komt stilletjes aan...

15-03-07

KV Kortrijk - Club Brugge 1:1

1383

 

Balaban schiet Club naar halve finale.
Club kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Nong. In de tweede helft scoorde Balaban de gelijkmaker. In de halve finale treft blauw-zwart AA Gent. Tot zover de beknopte samenvatting van de match gisteren.

Ik ben samen met club-supporter Koen ten huize Frank & Betty Spencer getrokken om de match in het Guldensporenstadion te gaan bekijken. Zat er een stunt in voor tweedeklasser Kortrijk ? jazeker ! Toen ze de 1-0 scoorden zag het er even niet goed uit. Maar geduld wordt bijna altijd beloond. 20minuten voor affluiten kon Balaban (ben er niet zo voor, maar soit) de gelijkmaker potten waardoor Club verder bekert en misschien wel Europees ? Wie weet ? Anyway, we waren goed ontvangen door de Spencers. En als KV Kortrijk en Harelbeke supporters lieten ze zich niet kennen... hahaha.... Volgende afspraak : zwinstedenloop in Sluis. ( en neem uw paraplu mee want ze voorspellen slecht weer... spijtig genoeg )

12-03-07

Weekoverzicht (week 5)

FMR_2006_Logo

FMR_2006_Event33

maandag : rust + zaalvoetbal Vuve Barree 5-7 De Krijte -- dinsdag : interval 5 x 1000m (14km) -- woensdag : interval 8 x 400m (10.4km) -- donderdag : interval  12 x 200m (8.8km) -- vrijdag : interval 8 x 400m (10.4km) -- zaterdag : training (10.4km) + veldvoetbal LET 0-7 SGEE -- zondag : wisselduurloop 2u12' (25km) -- totaal deze week : ongeveer 79.5km

Een primeur is me te beurt gevallen... Ik heb nog nooit in mijn leven ( echt waar ) langer dan een halve marathon gelopen. En zondag stond er een 25km gepland. Normaal gezien was er 2uur voorzien, maar het zijn er 2u12' geworden. Al ik dat eens vlug bereken wilt dit zeggen dat ik gemiddeld 11.36 km/u heb gelopen. Als ik dit doorreken naar de marathon zou ik pas binnenkomen in 3u43min... Ver weg dus van mijn doel (tussen 3u15 en 3u30) Oeioeioei... ik zal nog heel wat moeten trainen hoor... Lange afstanden zijn niet echt mijn ding. Maarja, bij aankomst voelde ik me nog behoorlijk. En er zijn nog heel wat km's in 't vooruitzicht. Die marathon hé, je weet wel...

 

2147

Nog even een up-date betreft aanstaande zondag. Mijn rechtstreekse concurrenten uit het OLC zullen het graag lezen : ik doe niet mee aan de Hermesloop. Mijn voorkeur gaat naar de halve marathon zwinstedenloop. Dit om de kilometers op te voeren met het oog op de komende marathon in Rotterdam. En op webloglopers unite zie ik dat er tal van bloggers aanwezig zullen zijn. Dat wordt een leuk onderonsje !

05-03-07

Oostende-Brugge Ten Miles ( 16.096 km )

OLC_2006_Logo

 

Oostende-Brugge Ten Miles 2007

Zondagvoormiddag stond de tweede wedstrijd in het Oostends Loopcriterium op het programma : de tien mijl. Mijn vorig PR stond op 1u10'58. Dat moest en zou er aan geloven ! Doel was binnenkomen in 1u07'00

Eerst naar Brugge gereden om m'n borstnummer. Dan met de pendelbussen terug naar de startplaats in Oostende vervoerd. In het startvak stond ik naast bekende bloggers Sven, Vince en Clint. Francis stond iets verderop. Koen nóg verderop... En Charlotte was supporter. We stonden redelijk vooraan in het startvak maar ik had me voorgenomen niet voluit te gaan in het begin. Een fout die ik al meer dan eens gemaakt heb op de lange afstand. Zo gezegd, zo gedaan.

Na het startschot zag ik al onmiddelijk de bloggers verdwijnen, zelfs Francis kwam me voorbijgesprint... Maar ik heb me niet laten verleiden en algauw vond ik een groepje dat een mooi tempo aanhield. Er stond heel wat (zijdelingse) wind. Ik kon me goed schuilhouden tussen die mannen. Halverwege kwam ik door op ongeveer 32 minuten (15km/u), goed op schema dus... Maar een kilometer later begon ik het toch zwaar te krijgen en moest ik het groepje laten gaan. En ik voelde dat mijn "vat" leeg was... ( misschien lag het aan de intense trainingsweek met de vele intervallen ?) Hoedanook, de kracht was uit mijn benen verdwenen. En ik werd door menig loper ingehaald. ( waaronder collega-lopers uit het OLC én rechtstreekse concurrenten Koen Van Kerschaver én Lorenzo Coopman. Proficiat mannen, goed gelopen ! ) Even vreesde ik mijn doel niet meer te halen maar de laatste km heb ik nog even opengetrokken en dan toch over de finish in 1u07'32" als 274e op 1170 dlnmrs( 14.3 km/u  4.12 min/km ) Met andere woorden : een nieuwe PR ! Er had meer ingezeten maar desondanks ben ik best tevreden. Yes ! (officieel 1u07'09" met chip geregistreerd)

En nadien nog wat trappist-gewijs nagenoten met Francis, Charlotte én Koen. twas weer een fijne sportieve dag...

FOTO's vindt je HIER en HIER en HIER (klik)

Weekoverzicht (week 4)

FMR_2006_Logo

FMR_2006_Event14

maandag : rust -- dinsdag : interval 5 x 1000m (14km) -- woensdag : interval 12 x 200m (8.8km) -- donderdag : interval 8 x 400m (10.4km) -- vrijdag : interval 12 x 200m (8.8km) -- zaterdag : interval 8 x 400m (10.4km) -- zondag : Oostende-Brugge Ten Miles (16.1km) -- totaal deze week : ongeveer 68.4km

Opvallend deze week : geen enkele voetbalmatch gespeeld ! Desondanks niet stil gezeten en schema mooi afgewerkt om het weektotaal van 70km te benaderen. Mooi mooi mooi....

26-02-07

Weekoverzicht (week 3)

FMR_2006_Logo
FMR_2006_Event03

maandag : rust -- dinsdag : interval 12 x 200m (8.8km) + minivoetbal Isoplast 5-2 Celtics -- woensdag : interval 8 x 400m (10.4km) -- donderdag :  interval 5 x 1000m (14km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : S.G.E.E. 2-2 Kanaaljongens + interval 12 x 200m (8.8km) -- zondag : PaarsWit 6-2 'tVliegpleintje + wisselduurloop 1u45 (21km) -- totaal deze week : ongeveer 63km

 

We zijn goed op weg. En volgende week zondag 4 maart staat de Oostende-Brugge Ten Miles op het programma. Benieuwd of ik mijn tijd van vorig jaar ( 1u11'47" ) zal kunnen verbeteren ? Waarschijnlijk wel. Ik denk / hoop op 1u07'00. Da's gemiddeld 14.5 km/u... moet te doen zijn. Afwachten dus...

21-02-07

 New York Marathon

225px-IlovenewyorkNaar aanleiding van mijn tweede marathon, de New York City Marathon, heb ik een aparte blog aangemaakt. Daar zal alle info komen over mijn voorbereiding en avontuur in de Verenigde Staten van Amerika. Er moet wel nog wat aan gewerkt worden maar soit, het begin is er al ! ( klik foto )

19-02-07

Weekoverzicht (week 2)

FMR_2006_Logo

 

FMR_2006_04

maandag : minivoetbal Celtics 8-1 Racso (2x gescoord) -- dinsdag : interval 5 x 1000m (14km) -- woensdag : interval 8 x 400m (10.4km) -- donderdag : interval 12 x 200m (8.8km) -- vrijdag : rust -- zaterdag : PicNicBoys 1-1 S.G.E.E. -- zondag : 'tVliegpleintje 6-0 Capri + wisselduurloop 1u30 (18km) -- totaal deze week : ongeveer 51km

 

Ja, afgelopen week was de 2de week in de voorbereiding naar mijn allereerste marathon. De kilometers worden stilletjes aan opgetrokken. En ik begin het te voelen. De rustperiodes worden opgevuld door het voetbal maar ik heb gemerkt dat ik in het verder verloop van de voorbereiding toch enkele matchen zal moeten overslaan, anders haal ik de eindmeet niet. Logisch als je bedenkt dat ik meespeel in 4 voetbalploegen...

13-02-07

foto's Corrida 'tSas

OLC_2006_Logo
OLC start

Foto's van Corrida 'tSas, de eerste wedstrijd uit het Oostends Loopcriterium kan men respectievelijk HIER ( OLC ) en HIER  ( Jeroen Desender ) bekijken. Gewoon aanklikken.

12-02-07

weekoverzicht ( week 1 )

20070212-RV-loprs copy

 

woensdag : interval 8 x 400m -- donderdag : interval 12 x 200m -- vrijdag : duurloop 18.5km -- totaal deze week : ongeveer 37km

 

 

Conclusie : deze week behoorlijk gelopen en rustperiodes gebruikt om te voetballen. Zaterdag verloren met SGEE tegen GSI (0-1) en zondag ook verloren met 'tVliegpleintje tegen De Kegge (0-1) Begin deze week ook mini-voetbal gespeeld. Ook verloren ! Alles deze week verloren... En club verliest punten de allerlaatste minuut tegen RSCA... Tjah, je hebt zo van die dagen dat alles tegenvalt. Maandag normaal rustdag, maar dan staat er een nieuwe match in kalender. Benieuwd of we deze kunnen winnen...

Jaja, ik was eerst van plan om zondag af te reizen naar het verre Schoorl (NL) maar de grote afstand heeft me op 't laatste moment van gedachte veranderd. Ik lees dan ook met grote nieuwsgierigheid de vele blogs van de collega bloglopers die afgelopen zondag in grote getale aanwezig waren in Schoorl. Om maar enkele te noemen : Frank, Betty, Ronald, Petra, Maurice, Martine, Linda & Michelle, en nog vele anderen ! ( vooral Hollanders ;-)

09-02-07

86 verdiepingen in 13 minuten

empirerun

Naar jaarlijkse gewoonte werd van de week de Empire State Run georganiseerd: de 86 verdiepingen en 1.576 trappen van de Empire State Building in New York overwinnen. (klik foto)