09-02-07

Marathon 365 - run against cancer

logo_marathon365

 

 

Richard Bottram start op 30 juli 2006 met het streefdoel om dagelijks een marathon-afstand van 42km en 195meter te lopen in 365 aaneengesloten dagen, hetgeen in 14 landen binnen Europa zal plaatsvinden. De totale afstand is 15.401 km en 175 meter.

 
Doel van deze bijzondere actie is om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te lopen voor onderzoek en directe ondersteuning van mensen met kanker.

Aanleiding en inspiratie voor het project  "Marathon365 - run against cancer" is de ziekte longkanker waaraan Richard's partner Elise Bila op 37-jarige leeftijd is overleden. 
 
Missie
Stichting Marathon365 is toegewijd om financiele ondersteuning te verlenen aan stichtingen,
verenigingen en organisaties die ieder op eigen wijze een bijdrage leveren aan de psychosociale
ondersteuning en opvang van kankerpatienten, hun naasten en nabestaanden alsmede onderzoek
naar behandelmethoden van de ziekte kanker. De financiele middelen zullen worden gegenereerd door het werven van sponsors en partners voor sportieve activiteiten, waaronder het afleggen van loopafstanden.
 
Lopen voor het goede doel:
Indien je dit initiatief wilt steunen, dan verzoeken wij je gebruik te maken van onderstaand  rekeningnummer: 
Stichting Marathon365 te Waalre
ABN-AMRO 46.24.66.558
BIC-Code: ABN ANL2A
IBAN-Code: NL 07ABNA0462466558
 
Een jaar lang marathons: marathon365 
Vanaf 1 juli gaat Richard Bottrom 365 dagen hardlopen voor het goede doel. Alles is live te volgen op de website www.marathon365.org.

05-02-07

Corrida van 'tSas Slijkens ( 6 km )

OLC_2006_Logo

 

Corrida tSas Slijkens

Zaterdag stond er een SGEE-match op het programma. Deze werd met 0-4 gewonnen tegen de PicNicBoys (heb kunnen scoren :-)

En zondagvoormiddag was het startschot voor het nieuw seizoen van het Oostends Loopcriterium. Er werd een korte 6 km wedstrijd georganiseerd door de KRNSO ( Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende ) een hele mondvol.... Er waren twee rondjes van 3 km ( logisch... )

Mijn spreuk van die dag was : veni vidi vicci ( om de niet Latijnse verstaande medemens te helpen : ik kwam, ik zag, ik overwon ) Het gevoel zat zeer goed en tot mijn grote verbazing zat ik na de eerste ronde bij de eerste dertig ! Maar toen kwam er een lichte verzuring en viel een beetje terug. Francis kon me terug inhalen maar Vincent bleef ik voor de eerste keer vóór ! ( Clint was er ook ) Jaja, die schema'tjes beginnen te renderen ! Al bij al kan ik zeggen dat ik zeer tevreden was, spijtig is dit de enigste korte afstand in het OLC. Vanaf nu richt ik mn pijlen op de voorbereiding van de marathon van Rotterdam.  Dat zal héél andere koek worden.

Ohja, nog even vermelden dat ik als 45ste van 377 dlmrs ben binnengekomen in 22'27 ( 16.04 km/u   3.45 min/km )

02-02-07

Webloglopers zetten zich in voor Stichting Bloedlink

Deze morgen dit berichtje in mijn virtuele brievenbus ontvangen :

 

rode veters

 

Met een groep van 40 hardlopers loopt initiatiefneemster Linda van Hartingsveldt 11 februari aanstaande ‘de Groet uit Schoorl-run’ voor Stichting Bloedlink. Zo steunen zij de Rode Veters Campagne: “Stop hartinfarcten bij te jonge mensen”.
Naast hun passie hardlopen hebben deze hardlopers allemaal een weblog, vandaar hun naam, “de webloglopers”. Uiteraard lopen ze allemaal met rode veters.

Dit fantastische initiatief is gaan “lopen” dankzij vermelding van de Rode Veters Campagne in de nieuwsbrief van hoofdsponsor ASICS in juni 2006. Linda’ s doel is om, samen met haar loopvriendin Michelle dit jaar de New York Marathon te lopen. Wil je Stichting Bloedlink ook helpen? Lees verder

ASICS heeft als hoofdsponsor van de Rode Veters Campagne 135.000 paar rode veters gedoneerd. Dit symbolische aantal is het geschatte aantal mensen met erfelijk hoog cholesterol in Nederland. Driekwart van hen weet dit nog niet en hebben een sterk verhoogde kans op jonge leeftijd een hartinfarct te krijgen. Dat kan al gebeuren op 30-jarige leeftijd!

Help ons mee om vóór eind 2008 nog 120.000 paar rode veters te verkopen.
Surf naar www.rodeveters.nl om rode veters te bestellen, of kijk op www.asics.nl/rodeveters voor de dichtstbijzijnde ASICS dealer die de rode veters verkoopt! Een banner op je site plaatsen kan natuurlijk ook. Dit sympathieke gebaar maakte ‘Loggers lopen voor leven’ op hun website www.loggerslopenvoorleven.punt.nl

Met rode veters loop je voor twee, voor jezelf en voor het goede doel! De opbrengsten gaan naar opsporing, voorlichting over een gezonde leefstijl en preventie.

Wil je de Dam tot Dam lopen voor Stichting Bloedlink of net als Linda een andere sponsorloop organiseren samen met je vrienden of collega’s? Stuur je mail dan naar info@rodeveters.nl of bel met Denise Heemskerk: 023-567 99 34.

 

Zeer mooi initiatief trouwens, van Linda en Michelle. Normaal gezien zal ik ook meelopen in Schoorl ( ben reeds ingeschreven ) maar 't is nog niet heel zeker, gezien de grote afstand, dat ik daadwerkelijk de trip maak. We zien wel.

29-01-07

Kemmelberg ( 8.5 km )

kemmelberg_logo

 

Kemmel_K

Zaterdag stond er een speciale wedstrijd gepland : de beklimming van de Kemmelberg. ( doet menig loper huiveren van schrik ! ) Het beloofde een zeer speciale wedstrijd te worden. Speciaal genoeg om helemaal van de kust 80km landinwaarts te rijden, nadij de Franse grens om deze beproeving te "ondergaan"

Vreemd genoeg was dit een organisatorische ramp ( geen website, geen info : enkel een telefoonnummer ) Dit was een voorbode van wat komen zou. Eens aangekomen aan de voet van de kemmel zijn we ( ik en Clint ) doorgereden naar Nieuwkerke, waar de start en finish zou zijn. Neuve-Eglise bleek op dit sportevenement niet voorbereid te zijn want nergens was enige sportinfrastructuur te bekennen, laat staan een start- en aankomstplaats. Geen lopers, geen organisatoren, geen sponsoring, niets... Enkel een bekend gezicht, ene (gavertrimmer) Kurt Blomme. Een medesporter die ik al verscheidene keren op verschillende wedstrijden tegengekomen ben. Ook hij wist van toeters nog bellen. Dan in een kollonne van drie auto's op zoek gegaan naar de wedstrijd. Onze zoektocht bracht ons terug in Kemmel : niets. Dan maar over de kemmelberg gereden tot Loker : ook niets ! Terug over de kemmelberg tot in Kemmel : daar zagen we toch wat leven, oef... Maar deze "oef" was wat voorbarig want het bleek te gaan om een fanfare van enkele plaatselijke brandweerkazernes. Of zij op de hoogte waren van enige loopwedstrijd ? Of de burgemeester op de hoogte was ? Neen ! Niemand wist van iets !!!

Vreemd... dan maar opnieuw ( ! ) doorgereden naar Nieuwkerke en ons daar geparkeerd op de markt. Plots zagen we toch wat leven, (een terechte) oef ! Steeds meer auto's verschenen in het doodstille Neuve-Eglise. Één van hen was de immer bekende blogger Francis Coucke. Gelukkig, misschien toch nog een wedstrijd ? Hmmm... dan zien we een loper die een ancien bleek te zijn : hij had hier twee jaar geleden ook al eens aan deelgenomen. Hij kwam ons te vertellen dat het hier eigenlijk geen echte wedstrijd betrof. De organisator zou een kwartiertje vóór aanvang afkomen en dan moest de gehele bende hem lopend volgen achter zijn auto ! Jaja, u leest het goed... Vreemd... een woordje dat ik hier al enkele malen gebruikt heb maar volledig terecht is, me dunkt. Tjah, zo ver rijden om met lege handen terug te keren was natuurlijk uit den boze. In de auto dan maar loperskledij aangetrokken en wachten op... tjah, op wat ? 15u30, normaal gezien het tijdstip van de start. Ondertussen 18 sportieve medemensen gezien, die allemaal even verbijsterd en vertwijfeld waren. Maar met een brede glimlach lieten we ons niet kleineren. Er werd nog een foto getrokken en we besloten er met z'n allen ( 18 deelnemers !!! ) een trainingsloopje van te maken. Het denkbeeldige startschot klonk en hop ! we waren vertrokken voor de 8.5km beklimming van de kemmel. Gemoedelijk en prevelend kwamen we halverwege aan de voet. Toen was het klimmen tot bijna aan de top... het werd stiller... Bijna boven was het plots dezelfde weg terug tot in Nieuwkerke. En er werd toch nog stevig gelopen. Als je niet beter wist zou je denken dat er een heuse wedstrijd aan de gang was ! Hahaha... Eenmaal terug werd iedereen zijn naam en tijd nog genoteerd en zou de "officiele" uitslag doorgestuurd worden naar de krant ! ( stel je voor )

Achteraf was ik toch nog blij de loperskledij aangetrokken te hebben. De meesten hebben dan nog blijven plakken in de plaatselijke horeca om enkele trappisten te nuttigen maar ik moest spijtig genoeg onmiddellijk vertrekken naar een familiefeestje. Eigenlijk maar 2 woorden om deze dag af te sluiten : vreemd en leuk !

25-01-07

Kemmelberg

kemmelberg_logo

 

kemmelberg

Zaterdagnamiddag staat er een heuse heuveltraining op het programma, zijnde in een wedstrijdvorm : de 8.5km langs/op de kemmelberg. Lang geleden ben ik daar ooit eens geweest. Schitterende bosrijke omgeving. Daar wou ik zeker wel eens terugkomen. En dient er zich daar nu een wedstrijd aan ! Mooi meegenomen dus.

Maar veel info van desbetreffende wedstrijd heb ik ook niet... Ik veronderstel dat de start & aankomst ( 15u30 ) zich in Nieuwkerke begeeft, een traject van 8.5km langs de kemmelberg. Er is geen website beschikbaar, enkel een telefoonnummer ( 0033-320.77.77.61 ) Kheb daar naar gebeld en een Franstalige dame nam op. Zij kon me echter ook niet helpen daar haar man alles geregeld had, en die was niet aanwezig. Dus, als iemand meer info heeft van desbetreffende wedstrijd, gelieve dit mij mede te delen. Waarvoor dank.

SneeuwInOostende_1

 

SneeuwInOostende_2

SneeuwInOostende_3
DSC03229
DSC03230

sneeuw-Oostende 01

sneeuw-Oostende 02

sneeuwpret-Oostende 01

sneeuwpret-Oostende 02

Nog even vermelden dat de winter gisteren ( woensdag 24.01.2007 ) is aangekomen aan de kust. Sneeuw in Oostende

22-01-07

Niets te melden...

FNY_2006_Logo

 

FNY_2006_12

Deze week niets te melden. Heb wel mooi het programma'tje van Mario gevolgd, alleen zaterdag heb ik overgeslaan. Dan moest ik " fartleccen " Maar een voetbalwedstrijd heeft daar anders over beslist.

Oh ja, toch nog even vermelden dat ik vanavond uitsluitsel heb betreffende mijn New York avontuur. Dan ontvang ik het programmaboekje. ( info vliegtuig, hotel, wedstrijd, prijs, etc... ) Hmmm... Ik sta nu al te popelen !

Ik hoor nu al een leuk deuntje op de achtergrond : " start spreading the news, I'm leaving today. I'm going to be a part of it, New York New York ! " aldus F. Sinatra.

15-01-07

Vierde Weblogloop

WBLG_2006_Logo

 

Weblogloop 4_Mol

Zondagvoormiddag, ongeveer 9u in Mol (België) staat de 4de internationale weblogloop in de startblokken, onder het toeziend oog van Mario. Eigenlijk is het spijtig genoeg geen " internationale " geworden want onze goede vrienden uit Nederland ( oa Ronald, Petra, Maurice, en nog vele anderen... ) konden niet komen. Nuja, er waren toch tal van lopende bloggers (om in het vakjargon te blijven) aanwezig. En de weergoden waren ons goed gezind, dus dat kon al niet meer stuk ! Het zilvermeer is trouwens een zeer mooi domein. Ik had eigenlijk wel een "binnenpretje" want ik reed van strand (Oostende) naar strand (Zilvermeer), dat kunnen er niet veel zeggen.

Bon, de sfeer was zeer gemoedelijk en net voor de start hebben we gezamelijk nog een plaatsverkennend rondje gelopen, kwestie om geen onverwachte hindernissen tegen te komen. Met Bob als begeleidende fietser. Dan de wedstrijd zelf : dé hamvraag : zouden er PR's verbroken worden ? Mijn doelstelling was '42min maar wonder boven wonder ging het vrij vlotjes en kwam binnen in '40'10. Geen PR ( '39'47 ) maar het scheelt niet veel.

Na de wedstrijd gingen we met de meeste een buffet consumeren in de kleppende klipper. En om deze sportieve en leuke dag af te sluiten was er de finale van de senioren in de Lotto Cross Cup. Daar werd de belg Pieter De Smet verdienstelijk derde en Jesse Strobants vierde. Kortom, voor herhaling vatbaar. Foto's van deze vierde weblogloop kun je vinden bij Ruth.

Misschien zal ik, in samenwerking met Francis en Clint,  ook eens een (internationale ?) weblogloop organiseren, en dit in het najaar 2007 met de Joggingloop De Olifant in het "bosje" van Oostende. Daarna kunnen we misschien gaan eten in Fort Napoleon, een prachtig gerestaureerde militair bolwerk. ( de bloggers die van ver komen kunnen er misschien een weekendje kust van maken !) Liefhebbers ?

11-01-07

Lotto Crosscup

LCC_2006_Logo
LCC_mol

Zondag staat er in Mol aan het zilvermeer de volgende wedstrijd uit de Lotto Crosscup op het programma. Alle favorieten zullen er bij zijn. Ik ook ! Al ben ik natuurlijk wel geen favoriet. Dat zie je van hier ( spreekwoordelijk gezegd... ) Maar misschien kan ik me een favorietenrol toeëigenen ? Want in de voormiddag wordt er een "jogging" geörganiseerd. Keuze uit 5km en 10km. Tevens wordt dit de vierde weblogloop. Tal van webloggers zullen van de partij zijn, onder het toeziend oog van gelegenheids organisator Mario. Een PR lopen zou wel leuk zijn maar ik vrees dat mijn huidig niveau wat te wensen over laat. Met 41 min. ben ik best tevreden. Nadien nog met de bloggers gaan eten en dan gaan kijken naar de profs ! Hmmm... ik kijk er nu al naar uit ! Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind. Tot zondag.

08-01-07

16e Corrida Lombardsijde ( 10.8 km )

bird copy

 

zeedijk1

We schrijven 06 januari 2007. De dag dat ik een jaartje ouder ben geworden. En wat doet een mens op zijn verjaardag ? Juist... lopen ! En aangezien er geen voetbalwedstrijd op het programma stond, kon ik mijn "vrije" namiddag invullen in Lombardsijde, waar de 16e Corrida (what's in a name...) geörganiseerd werd. Er waren tal van bekenden aanwezig. Veel en vooral snelle lopers. Zoals Francis (die bijna 3 minuten voor mij zou eindigen : chapeau man ! ) Er stond niet te veel wind, daar aan de kustgemeente, dus dat zal wel meevallen, dacht ik....

Yeah right, think again !  Man, man, man, twas toch een relatief zware wedstrijd. De eerste km's waren nog op asvalt. Maar daarna was het in de duinen en op het strand te doen. Het strand viel nog mee omdat dit redelijk vlak is. Maar de duinen... dat is zacht zand met enkele stevige klimmetjes. Hartslag schiet omhoog, dan even recupereren om vervolgens weer te pieken... Dus zeker niet besteedt aan lopers met een zwak hart ( bestaat dit wel ??? ) Hoedanook, desondanks het zware parcours vond ik het een zeer leuke wedstrijd ! 'Tis eens iets anders hé... 10.8 km Binnengekomen in 44'56 ( 14.42 km/u  4:10 min/km ) Na de wedstrijd nog eens goed getrakteerd voor mijn 32ste birthday... Cheers !

05-01-07

New York Marathon 2007

FNY_2006_Logo

 

FNY_2006_18

Heuglijk nieuws ! Na de Fortis Marathon Rotterdam is het me ook gelukt om me in te schrijven voor de New York Marathon ! Waarom "gelukt" ? Wel, om het feit dat de organisatie van NY een beperking toepast op elk deelnemend land, aangezien de hele wereld er vertegenwoordigd is. Als ik me niet vergis kent Nederland een maximum van 3000 deelnemers. En België mag slechts ong. 200 deelnemers sturen naar de Verenigde Staten van Amerika. Jaja, u hoort het goed : slechts 200 (!) Ik hoor sommigen al denken : " hmm Koen, België is toch maar een klein landje ? Dus terecht, niet ? " Akkoord, misschien wel, maar dan nog ...! Nuja, snel zijn is de boodschap.

Na wat zoekwerk blijkt BCD Travel hét reisagentschap te zijn (voor België) die de NY-marathon verzorgt (alsook Parijs, Rome en Londen) Mooi, verzorgd programma met alles er op en er aan. Maar, de officiële inschrijvingsdatum was pas op 2 januari 2007.

Nu, om een lang verhaal kort te maken : ik online rond 11u 's morgens om mij in te schrijven, blijkt dat het al na minder dan een uurtje VOLZET was ! Te laat dus. Maar gelukkig was ik niet van plan alleen naar New York te vertrekken. Ene Clint Lenaers zou meegaan en had al eind oktober (!) op goed geluk een reisagentschap ( Giljana-tours ) binnengestapt en zij konden een x-aantal borstnummers garanderen. Dus vorige week kreeg ik een  telefoontje met de mededeling dat NY normaal gezien OK zou zijn ! Yes ! Van geluk gesproken. Volgende week weet ik meer (concreet : programma en bevestiging) Spannend dus... Afwachten maar want ik heb nog niets getekend. Dus, mochten er nog Belgische deelnemers geïnteresseerd zijn om mee te gaan naar New York 2007 : het is nog niet te laat. Maar haast u want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

28-12-06

 Fortis Marathon Rotterdam - debuut

 

FMR_2006_Logo

 

FMR_2006_Event02

Mijn marathondebuut zal een feit worden, Jipee ! Ik heb me zopas ingeschreven voor de Fortis Marathon Rotterdam ! Toch spannend hoor, zo'n allereerste marathon.... Maar kzal me zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Via Runnersworld heb ik enkele loop-DVD's en een marathon-loopboek aangekocht. Zo heb ik al enkele nuttige tips onthouden. Zoals het afplakken van de tepels, het insmeren van de binnenkant van de benen tegen wrijving. Daarnaast heb ik een schema ontvangen van Mario, maar ook van Vince. En beide schema's liggen me wel. Thank's guys !!! En wat betreft voeding ben ik ook al (iets) wijzer... Alle nuttige tips zijn welkom. Ik denk de marathon in drie stukken in te delen : het eerste deel tot km 30, daar moet alles zeer soepel verlopen en mag ik niet de indruk hebben al diep te moeten gaan. Het tweede gedeelte tot km 35, daar zou normaal gezien alles moeten beginnen pijn te doen. Hier mag ik de man met de hamer zeker niet tegenkomen. En tot slot het derde deel, dat eigenlijk de "echte" wedstrijd zou moeten zijn. Met in de hoofdrol een strijd tegen jezelf.... Enfin, dat is wat ik ondertussen toch vernomen heb. Het is en blijft voor mij een groot vraagteken, die marathon !

Doel ? wel, als alles goed verloopt zie ik een tijd van 3u15 - 3u30 wel zitten. Fingers crossed.... 

27-12-06

Tielt ( 10 K )

degazet_map_tielt-aalterYes ! Hier schrijft een tevreden jongeman. Wedstrijd 40 zit er op ! En ondanks de weinige ( lees : geen ) loopuurtjes deze week is Tielt vlotjes "verlopen". Weliswaar niet op een verschroeiend tempo, maar toch. Bij de start kwam ik een collega-loper van het Oostends Loopcriterium tegen, Van Kerschaver Koen. Hij was dit jaar net na mij geëindigd in het klassement. Dus we hebben ongeveer hetzelfde tempo. En hij liet me weten ook niet voluit te gaan. Dan maar samen lopen. En het ging behoorlijk. Helemaal achteraan vertrokken om gestaag naar voren te komen. En binnen in 42'33 (officieel 43'36) als 231e op 633 dlnmrs ( 14.10 km/u   4'15 min/km ) Mooi parcours doorheen het centrum van Tielt. Voor herhaling vatbaar. Cheers.

ps: diegenen die nog willen deelnemen aan de eindejaarscorrida in Leuven en nog niet ingeschreven zijn : Voor de Eindejaarscorrida werd het maximale inschrijvingsaantal van 2000 deelnemers bereikt. Het is bijgevolg niet meer mogelijk om nog in te schrijven - ook niet meer ter plaatse....

26-12-06

Dreamteam 2005

t_271Enkele weken geleden besteld (via Runnersworld), vorige week ontvangen en gisterenavond bekeken : DVD Dreamteam Rotterdam. Eerst dacht ik dat de immer beroemde Phillippe en Martine te bezichtigen waren. Maar ik had me blijkbaar vergist. Het gaat over het Dreamteam van een jaar eerder, 2005 dus.

“Het Dreamteam‚ is het verhaal van zeven Dreamteamers op weg naar de marathon van Rotterdam, met als centrale vraag: “Wat is hun doel en hoe gaan ze dat verwezenlijken?” We volgden dit team vanaf de eerste trainingsdag, 16 weken lang. Na een uitgebreide introductie volgde een technische uitleg en werden trainingsschema’s opgesteld. Daarna begon de training. In de documentaire zien we het team trainen, ploeteren en grenzen verkennen met de dag van de marathon, 10 april 2005, als dramatisch hoogtepunt. We brengen verslag uit van het al dan niet volbrengen van de loop. Een paar uur na het lopen van de marathon van Rotterdam werd het Dreamteam voor de laatste keer geïnterviewd. Hoe ging het met ze? Waren er blessures? En doen ze volgend jaar weer mee?

Aldus een korte beschrijving... Ik vond het echt de moeite. Zeker aanschaffen, die handel !

En vanavond loop ik waarschijnlijk mijn 40ste wedstrijd in Tielt. Hmmm... ik ben benieuwd wat het zal worden. Alvast "geen vetten", zoals ze in West Vlaanderen zeggen. En dit om de eenvoudige reden dat ik sinds de Gaston Roelants niet meer heb gelopen. Voornaamste oorzaak : oorontsteking. Maar na een antibiotica-kuur ben ik opnieuw volledig genezen. Nu nog afwachten wat het vanavond zal worden...

22-12-06

Kustmarathon geannuleerd

2006_top_running

 

Mijn vrees is waarheid geworden : het officiële nieuws is binnen :

Kust Marathon geannuleerd

Het marathonlandschap in Vlaanderen wijzigt: de vzw B.R.R.C. heeft besloten om de Kust Marathon (gepland op 15 april 2007) niet meer te organiseren, dit na grondige studie van alle organisatorische aspecten.

Maar er is ook goed nieuws voor de marathonlopers!

Antwerp Marathon herrijst uit zijn as

De Antwerp Marathon zal plaatsvinden op dezelfde dag als de populaire ING Antwerp 10 Miles, zondag 22 april 2007.

De Antwerp 10 Miles is in 2007 toe aan zijn 22ste editie. In 2006 werd een record gehaald van 9700 deelnemers. Aan het bestaande programma wordt een marathon en een aflossingsmarathon (in teams van 6 lopers) toegevoegd. Aangezien marathonlopen opnieuw flink in de lift zit, wil de organisatie de Antwerp Marathon op korte termijn laten uitgroeien tot een internationale stadsmarathon en een volksfeest voor iedereen.

Met de toevoeging van de Antwerp Marathon wordt 22 april het grootste loopfeest van Vlaanderen!

Het programma van zondag 22 april:

Futuris Kids Run - 1 km
ING Short Run - 5 km
Asics Ladies Run - 5 km
ING Antwerp 10 Miles - 10 mijl (16,09km)
Antwerp Marathon - 42km
Aflossingsmarathon - team van 6 lopers overbruggen de marathonafstand

 

Hmmm... weet nog niet wat ik zal doen. Ben aan't twijfelen tussen Rotterdam (!) en Antwerpen.....

20-12-06

Kustmarathon ( of niet ? )

top_kustmarathon

Heb net interne informatie ontvangen : naar het schijnt zou de Kustmarathon, voorzien op 15 april 2007, AFGELAST worden. Meer details heb ik er ook niet over maar dit zal waarschijnlijk later officieel bevestigd worden.

Indien dit gerucht klopt is dit uiterst spijtig, kzal dan een alternatief zoeken. 2 mogelijkheden : ook op 15 april : de Marathon van Parijs, maar die is al "volgeboekt", of hoe zeg je zoiets ? Tweede mogelijkheid is de Marathon van Rotterdam. Hmmm... zegt me wel iets ! Zal nog het officiële nieuws afwachten vooraleer ik mij inschrijf voor Rotterdam.

18-12-06

Gaston Roelants ( 10 K )

GASTON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag, dag van het voetbal. Maar deze keer niet. Op naar Brussel om er deel te nemen aan de Gaston Roelants 10K, nabij het atomium in het park van Laken. Prachtig weer, goed georganiseerd, grote opkomst. Immers, er was nadien de Lotto Crosscup. Veel én schoon volk dus... En in een mooi kader. We mochten ons omkleden en douchen in het vernieuwde Koning Boudewijnstadion. Ik was er nog nooit geweest, voor alles een eerste keer dus. In het voetbal heb ik al tientallen, honderden kleedkamers gezien. Maar die in het KBstadion waren toch wel ruim ! Zalig... Ja, ik heb daar als voetballende loper een andere kijk op hé...

GR10K start

En dan op naar het park. Aangekomen, enkele minuutjes moeten wachten en HOP ! Daar gingen we. Tussen de vele buitenlandse lopers. En twas al meteen bergop. De toon was gezet. Helling op, helling af. Een PR lopen op zo'n parcours zit er hier zeker niet in. Of je moet een superdag hebben. Het waren 2 plaatselijke rondjes. Halverwege even naar m'n polshorloge gekeken, die klokte 20'30. Heel behoorlijk dus, gezien het grillig parcours. Maar toen viel het licht een beetje uit en kwam ik op de steilere stukken amper vooruit. Maar geen erg hoor. Ik hou wel van dat beetje afzien. Super. Mijn eindtijd is niet om over naar huis te schrijven maar was achteraf best tevreden van de geleverde prestatie. Een heuvelachtige 10K in 44'11 ( 13.58 km/u  4'25 min/km ) Aan iedereen die niet weet wat te doen op een winterse zondagnamiddag, of die gewoon eens wilt sporten : zeker eens deelnemen aan de Gaston Roelants 10K ! Mijn hart hebben ze veroverd, ik zal er volgend jaar zeker terug bij zijn. ( en deze wedstrijd steek ik in mijn top 5, van ondertussen 39 gelopen wedstrijden )

11-12-06

Langemark ( 10.8 K )

Langemark 06 1

Jah jong, zondag stond mijn 38ste wedstrijd op het programma en dit was waarschijnlijk de zwaarste die ik totnogtoe gelopen heb. Niet van parcours hoor... Neenee, op gevoelsmatig vlak. IJzige wind, zware benen, zware ademhaling. Niets ging goed. Ligt het aan de slechte voorbereiding ? Ik had maar 1 keer gelopen afgelopen week. Ik weet het niet, maar ik voelde mij op de finish wel behoorlijk mottig. Gelukkig zijn niet alle wedstrijden zo... Enfin, kben blij dat deze achter de rug is. Nu enkele dagen rusten om wat te recupereren. Daarna zien wel wel weer. 10.8K in 44:30, 14.56 km/u, 4:07 min/km.

Langemark 06 3

 

08-12-06

Kerst !

Ik weet het, ik weet het... het is nog een beetje vroeg maar :

Langs deze weg wil ik jullie een prettige kerst en jaareinde toewensen !

Prettige Feestdagen !

 

En om in het loperswereldje te blijven : mijn conto 2006 van gelopen wedstrijden staat momenteel op 37. Nog één doel rest mij nog tot het nieuwe jaar : er 40 wedstrijden van maken. Concreet zullen dit de volgende zijn :

N°38 : 10.12.06 : Langemark ( 10.8K )

N°39 : 17.12.06 : ING Gaston Roelants ( 10K )

N°40 : 26.12.06 : Kerstcorrida Tielt ( 10K )

 

04-12-06

 Lactaattest

campagnebeeld2005Wat beweegt de sporter?
Grijp je kans en doe de lactaatproef!

Als actieve sporter ben je bewust bezig met je lichaam, je voeding en je fysieke conditie. Je kent je lichaam door en door, weet waar je grenzen liggen en hoe je die verantwoord kan verleggen. Je traint dan ook met een duidelijk doel voor ogen: je deelname aan een belangrijke wedstrijd, het verbeteren van je persoonlijk record, een betere lichamelijke conditie…Maar hoe weet je nu of je als sporter voldoende vorderingen maakt?
Hoe het met je uithoudingsvermogen en weerstand zit?
Op welke manier je je prestaties en conditie kan optimaliseren?

Het exacte antwoord op al deze vragen zit in je bloed!

 

Maar op het antwoord moet ik nog voorlopig eventjes wachten tot ik de resultaten binnenkrijg. Het was zaterdag trouwens de eerste keer dat ik met een hartslagmeter heb gelopen. Voordien ( en nog steeds ) was het altijd "op gevoel". Misschien schaf ik me één dezer een Garmin aan, we zien wel.

Eventjes zag het er naar uit dat de test uitgesteld zou worden omdat het aan het regenen was. Hierdoor zit er meer zuurstof ( volgens deskundigen ) in de lucht waardoor geen betrouwbare resultaten bekomen kunnen worden. lees : hogere hartslag.

atletiekpisteGelukkig was het maar een wisselvallige bui, die de Julien Saelens atletiekpiste (foto) passeerde. Na een testloop van 2 rondjes ( 2 x 400 meter ) vonden de deskundigen ondergetekende bevoegd om de lactaattest te ondergaan. Telkens 3 rondjes. De eerste 1200 m aan 130-135 bpm. Tijd noteren en een prikje in de vinger. Bloedstaaltje door bloedanalysator-machine en een volgende serie aan een iets hogere hartslag. Tot de zesde maal toe aan 180-185 bpm. Iets oudere, ervaren, sportieve medemensen zullen deze hoge hartslag niet meer halen. Maar ik wel nog hoor... Mijn hoogste waarde was 183 bpm.

Jah, ik vond het leuk. Een ervaring rijker. En weldra ook iets wijzer. Belangrijke vraag op het einde van de test : wat is uw doel ? Wel, die is in hoofdzaak de NY-marathon in November. Maar omdat dit nog enige tijd zal duren heb ik er nog een doel(tje) tussen gestoken : 15 april de kustmarathon. Bij de resultaten sturen ze dan ook een schema door. Afwachten dus...

29-11-06

Lactaattest

centrumlpbandZaterdag is normaal de dag van S.G.E.E. Helaas, in de kalender staat dat we "Bye" hebben. Geen match dus... Maar we zitten niet stil hoor.

Aangezien ik niet weet wat m'n overslagpols bedraagt, laat staan dat ik zelfs m'n pols weet, zal ik aanstaande zaterdag een lactaattest ondergaan. Deze veldtest wordt gecoördineerd door Mensana. Via deze veldtest, uitgevoerd op het terrein, wordt mijn huidige conditie geëvalueerd waardoor ik de nodige informatie verkrijg om mijn trainingen te sturen en tevens wordt de trainingsarbeid van de voorbije periode geëvalueerd. ( aldus Mensana )

Men kan er ook een labotest doen. Allemaal zeer interessant ! Ge moet maar eens surfen op desbetreffende site.

23-11-06

Planning

naamloos

Planning komend weekend :

donderdag 23.11 : 8km hardlopen op wedstrijdtempo ( 8.2 km in 35'15 - 13.96 km/u - 4.18 min/km )

vrijdag 24.11 : 25min harlopen ( 5.4 km in 25'15 - 12.83 km/u - 4.41 min/km )

zaterdag 25.11 : veldvoetbal match S.G.E.E. vs Kanaaljongens ( S.G.E.E. 5 - 1 Kanaaljongens )

zondag 26.11 : veldvoetbal match 't Vliegpleintje vs VV Gistel ( 't Vliegpleintje 1 - 8 VV Gistel )

+ 80 min hardlopen ( 17.7 km in 87'21 - 12.16 km/u - 4.56 min/km )

maandag 27.11 : zaalvoetbal Vuve Barree vs Azzurri Laarne ( Vuve Barree  6 - 2  Azzuri Laarne )

dinsdag 28.11 : minivoetbal Celtic Towers vs 't Clubke ( Celtic Towers  3 - 8  't Clubke )

 

19-11-06

Route 62, Gistel ( 12 km )

Route62-2006 169Wedstrijd 37 anno 2006 : route 62 te Gistel. Een mooi maar ietwat lastig parcours ( wind tegen, enkele bruggen te beklimmen ) onder, voor mij toch, IDEALE weersomstandigheden. Dwz frisse ( regen no problemo ) temperaturen. Eigenlijk ook het ideaal voetbalweer, vandaar ! Eigenlijk zouden de meeste loopwedstrijden onder zulke omstandigheden moeten kunnen gelopen worden. In de zomer daarentegen kan ik de hitte niet zo goed verdragen. Aangezien ik geen wedstrijd meer gelopen had sinds mijn lichte blessure ( 2 weken rust ) had ik er goede hoop op te schitteren in Gistel. Als voorbereiding had ik de vorige 14 dagen wat gelopen en terug gevoetbald. Dat moest volstaan, dacht ik. Maar het was helaas anders verlopen... Al bij de start had ik last van "zware" benen, het ging allemaal maar zeer moeilijk, sloom. De geest wou wel maar het lichaam weigerde...

Route62-2006 037Na 1 km zat ik niet ver achter Vincent ( die de 4km liep ). En even later werd ik al gepasseerd door Achieltje. Maar zoals eerder vermeld, het ging niet. Aan een gezapig tempo ( ik wou mezelf niet opbranden begin wedstr ) dan maar de volle 12 afgehaspeld in een matige 51'23 ( 14.01 km/u  4:17 min/km ) Achteraf nog een flits van Koen gezien ( sorry man, ik had niet veel tijd. Pintje zal voor de volgende keer zijn ) Al bij al toch nog redelijk tevreden dat ik nog een een wedstrijdje heb gelopen. Twas enkel mogelijk omdat S.G.E.E. geen match had... Nog 3 wedstr en kzit aan 40. Moet te doen zijn... Cheers. Route62-2006 023Route62-2006 104

17-11-06

Dreamteam 2007

De leden van het nieuwe Dreamteam zijn bij de redactie bekend. De kandidaten hebben inmiddels telefonisch een uitnodiging ontvangen. Aanstaande maandag worden hun namen op Runnersweb gepubliceerd. Redactie Runner’s World -spijtig... ik heb geen telefoontje ontvangen...

***update***

 Samenstelling Dreamteam 2007
Meer dan 1500 inzendingen
zorgden ervoor dat de redactie van Runner’s World overuren moest maken om het ideale Dreamteam samen te stellen. Na veel wikken en wegen is het toch gelukt. Hieronder volgen de namen van de gelukkigen, die op zondag 15 april onder begeleiding van trainer Rob Veer en gesponsord door Adidas en Polar de Fortis Marathon Rotterdam gaan lopen.
Arno Rijnsburger uit Schiedam
Cathelijne van Bladeren uit Molenhoek (Heumen)
Erik Vandeweyer uit Liedekerke
Francien Haars uit Driebergen
Jan Dijkman uit Delfzijl
Jolente Annarel uit Tollembeek
Paul Cornelis uit Kasterlee

Als ik me niet vergis zit er GEEN weblogloper tussen, spijtig ! We zullen onze eigen marathon moeten organiseren !

16-11-06

Bloggers Dreamteam

Bloggers Dreamteam 2007Terwijl het nog wachten is op het runners world dreamteam 2007 is alvast het Bloggers Dreamteam 2007 bekend !!! Het zijn niemand minder dan Achieltje, Ronald, Geert, Frank Spencer en last but not least Koen.

Proficiat mannen ! ( er zijn helaas geen vrouwen bij... )

14-11-06

dreamteam

dreamteamDe kogel is door de kerk ! Om maar met een spreuk te beginnen... Het Runnersworld Dreamteam 2007 is verkozen. Tis te zeggen, ze zijn volop bezig aant selecteren. De inschrijving is iniedergeval al gesloten.

Uit alle inzendingen kiezen ze de zeven lopers die het Dreamteam 2007 gaan vormen. De uitslag wordt op vrijdag 17 november bekend gemaakt via www.runnersweb.nl

Ik kan jullie één ding al verzekeren : tzullen zeker niet die kerels zijn op bijgevoegde foto !!! Hahaha....

09-11-06

The day after...

c_marathon_koenKoen Fillet: "Voorlopig geen commentaar" ( klik )

 

Radiomaker Koen Fillet is terug in het land na zijn bezoek aan New York, waar hij NIET heeft deelgenomen aan de marathon. Hij hoopt na de operatie aan zijn kapotte knie weer te kunnen lopen. "En heel diep in mijn binnenste echoot het woord marathon."
 
Ik kan alleen maar zeggen : PROFICIAT  aan het hele team, die zich een heel jaar lang heeft ingezet. Dat Koen ( en zijn entourage ) omerta had omtrent het verder verloop van de marathon doet niets af aan hun prestatie ! 1 woord : RESPECT !
 
Filip VanhaeckeOok nog het vermelden waard : de West-Vlaamse Filip Vanhaecke is 50ste geworden in de loodzware marathon van New York. Met een tijd van  2:28'37 werd hij schitterend eerste in zijn leeftijdscategorie en werd tevens eerste Belg. Van een huzarenstukje gesproken... ( bron : Steven )
 
Pieter DesmetEn voor wie het interesseerd : het nieuw veldloop seizoen, de Lotto Crosscup, is terug begonnen. Iedereen kan er aan deelnemen. Ge moet enkel aangesloten zijn bij een loopclub en een VAL-nummer aanvragen ( 92 euro of zoiets ) Maar eigenlijk is het gekkenwerk om deel te nemen, het zijn immers bijna uitsluitend ( internationale ) toppers die meedingen voor de hoofdprijs. En als je gedubbeld wordt, moet je uit de race stappen ( denk ik ) Anderzijds.... is het de ideale manier om zich eens te meten met de creme de la creme uit het veldloopcircuit. En... ge komt zondagnamiddag nog eens live op Canvas ook ! Van publiciteit gesproken !

07-11-06

Koen Fillet

dsc01731

Koen Fillet: "Ik heb bijna even gehuild"

ma 06/11/06 - Radiomaker Koen Fillet is zondag niet gestart in de marathon van New York. De presentator wist al een tijdje dat hij niet zou kunnen deelnemen, maar moest de lippen op elkaar houden.

Fillet was een van de proefkonijnen van het Canvas-programma "Marathon". Samen met vijf andere onsportieve Vlamingen werd hij op een jaar tijd klaargestoomd om de marathon van New York te lopen.

 
Koen Fillet geeft uitleg ( klik bij geluid )

Tijdens de voorbereiding scheurde Koen Fillet de meniscus van zijn linkerknie. De artsen gaven hem al een tijdje geleden een loopverbod, maar Fillet moest daar van de programmamakers over zwijgen tot aan de marathon.

"De productie wilde vooral dat de spanning niet uit het programma ging", aldus de radiomaker.

"Zo gaat dat met televisie", vervolgt hij. "Als je televisie aan het maken bent, zijn er twee tijdrekeningen. Je hebt de echte tijd, waarin de dingen gebeuren en je hebt de tijdrekening van de uitzendingen. Die twee dingen kun je moeilijk met elkaar in verzoening brengen."

Fillet reisde wel af naar New York om te supporteren voor de andere deelnemers. "Als je daar dan staat bij die aankomst en je ziet al die mensen binnenkomen... Ik heb bijna heel even gehuild", zei hij.

Over twee weken wordt Fillet geopereerd aan zijn knie. Daarna zou hij weer kunnen lopen, maar dat ziet hij niet zitten. "Ik denk dat dat niet verstandig zou zijn."

06-11-06

Lance Armstrong

Voor het Canvas team:
D'Hoore, Sylvie : 5:03:59.5
Vandewalle, Joke : 6:12:18.75
Vanvaerenbergh, Geert : 5:26:39
Van De Wyer, Frank : 4:43:41.40
 
lance

Joan Benoit Samuelson (foreground) pacing Lance Armstrong during the second half of the race.

 


 

 

 

He Came, He Cramped, He Conquered
 
Cycling champion Lance Armstrong calls the ING New York City Marathon “the hardest physical thing I’ve ever done”
 
Seven-time Tour de France winner Lance Armstrong did what he wanted to do on November 5 – run the ING New York City Marathon in under three hours.
 
Armstrong, 35, stepped over the finish line in Central Park just under his goal in 2:59:36. His dark green shirt soaked in sweat, the superstar cyclist admitted that the last few miles of the race were a struggle.
“Even after experiencing one of the hardest days of the Tour nothing has ever left me feeling this bad,” he said at a post-race news conference. “[My shins] started to hurt in the second half, but the bigger problem the last 7 or 8 miles was the tightness in my calves and thighs. My calves really knotted up. I can barely walk right now.”

Armstrong called the race “the hardest physical thing I have ever done.” While he competed in triathlons as a teenager, Armstrong had never attempted a marathon.

“I think I bit off more than I could chew,” he said. “I never felt a point where I hit the wall; it was really a gradual progression of fatigue and soreness.”
Armstrong was relaxed at the beginning of the race, pointing to the crowd and smiling as spectators yelled, “Go Lance.”  Armstrong fans along the course buzzed with excitement at the news that he was due in their area.

The millions of fans didn’t go unnoticed by the cycling champion. “It really was one of the more special events I have ever been involved with,” Armstrong said. “Certainly without the support of New York City I would have been three and a half hours. It’s rare that you see that kind of support from fans. Everyone who was cheering out there was cheering for everyone in this race, not just for me.”

The Armstrong entourage was hard to miss. It included a press vehicle, NBCSports.com on MediaZone.com’s dedicated  “LanceCam,” Lance Armstrong Foundation athletes, and a contingent of world-class runners who paced him, including Alberto Salazar, Joan Benoit Samuelson, and  Hicham El Guerrouj, a two-time Olympic gold medalist in track and field.

Armstrong ran with Salazar in the first half of the race. Salazar certainly knew the course: he won three consecutive New York City Marathons in 1980, ‘81, and ‘82.

“I had to hold him back,” Salazar, 49, said of Armstrong. “Cardiovascularly he was fine. He could speak sometimes better than I could while we were running.  I knew that the challenge for him would be the pounding on his legs. So, I tried to keep us at a decent pace but knew he wanted to make it under three hours.”

Samuelson, who won gold at the 1984 Olympics in Los Angeles, paced Armstrong for the last 16 miles of his marathon. Acting like a cycling domestique, Samuelson muscled runners to the side giving Armstrong a clear path.

“I had to use my elbows more than I ever have in a marathon, just keeping a clear path for him,” Samueslon said. “In the last few miles, I had keep the reins on him and just remind him to loosen up his arms and stretch them every once in a while.”

Armstrong needed Samuelson’s advice to loosen up.
“Toward the end of First Avenue in Harlem, I thought ‘uh-oh, I am in pain,’” Armstrong said, but he did not stop. “That LanceCam is humbling,” he said. “At one point I wanted to stop and stretch but with the LanceCam on me, I thought that would be embarrassing.”

Armstrong is not the first Tour de France cyclist to tackle the five boroughs. Laurent Jalabert ran last year’s ING New York City Marathon in 2:55.39. Armstrong said he was aware of Jalabert’s result and it was one of his goals to beat that time.

“Before the race that was my goal, I wanted to break three hours. But if you asked me that with three miles to go, I wouldn’t have cared,” he said. “Honestly, at the end I was so tired, I couldn’t care. I don't know how these guys do it.”

Armstrong wore a hat bearing the date of his diagnosis of cancer: 10/2 (in 1996). His struggle to overcome cancer and go on to win seven Tours de France has been an inspiration for others. The Lance Armstrong Foundation, which funds cancer research, raised about $600,000 at this year’s ING New York City Marathon.

“What Lance does is bring more people into the sport of running,” Salazar said. “He is good for the sport and he creates excitement.”

Will Armstrong return next year?

“The answer to that right now is ‘no,’” Armstrong said ruefully. “But I reserve the right to change my mind.”


SIB_061103_Armstrong-20061103-190526- Zevenvoudig Tourwinnaar, Lance Armstrong en negenvoudig winnares van de marathon van New York, Greta Weitz, poseren met de medaille voor de marathon van dit jaar

03-11-06

Marathon voorbereiding

Woensdag 1 November 2006, Allerheiligenfeest

( De Katholieke Kerk kent al sinds de eerste jaren van het Christendom vele martelaren. Martelaar (van het griekse woord martus = getuige) was de bijzondere eretitel voor degenen die gedurende de christenvervolgingen in het Romeinse Rijk hun trouw aan het christelijke geloof met de dood moest bekopen. Deze martelaren werden oorspronkelijk in een gezamenlijke herdenking van alle martelaren vereerd, maar Gregorius III veranderde in 732 het martelarenfeest in Allerheiligen. Niet alleen martelaren, maar ook heiligen, dit zijn gelovigen die door hun leven een bijzonder getuigenis hebben afgelegd van hun geloof in Christus, worden dan herdacht.
In  844 werd de oorspronkelijke datum (van 13 mei)  veranderd in 1 november (begindag van de winterperiode volgens de regel van Benedictus) en werd het een herdenking van alle heiligen - benoemden en onbenoemden - die geen eigen feestdag of gedachtenis hebben )

1st marathon

...Jah, als je even surft, blijkt het internet toch nog leerrijk te zijn, oef.... Maar dit geheel terzijde. Woensdag 1 November is ook de datum waarop mijn programma begint om mijn eerste marathon te lopen. Richtdoel : 15 April 2007. De Fortis Marathon Rotterdam of de Kust Marathon. De keuze hangt af van runnersworld, we zien wel. In het najaar van 2007 is de NY-marathon voorzien.

 

Terwijl binnen enkele dagen het sluitstuk van een jaar voorbereiding zich voltrekt voor Koen Fillet, Geert, David, Ronald, ea... begin ik er nog maar pas aan... Alhoewel, beginnen is een groot woord na enkele halve marathons te hebben gelopen. Maar... zo'n loopschema houdt daar natuurlijk geen rekening mee -zucht-

Via ING running zal ik een schema volgen gedurende 23 weken met als richttijd 3u15. Ik weet het, redelijk ambitieus... Maar wie weet ? Nu, wat betreft dat schema ben ik niet zo tevreden. Zeker de eerste weken zijn héél rustig. Zo moet ik de eerste week slechts 70 min. lopen ( ik loop ZONDER hartslagmeter ) dag1 : 25min, dag2 : 15min, dag3 30min. ( Naarmate de weken volgen verhoogt de intensiteit én duur, dus dan is het wel ok... )

Moet ik zo'n schema slaafs volgen ? ( ik vrees dat dit wat korte afstanden zijn waardoor ik mijn huidige conditie te niet zal doen )

Heeft iemand een goed alternatief ?

 

65213_4894_1162545458928-Lance1Lance Armstrong kan tijdens zijn marathondebuut beschikken over een paar gerenommeerde knechten, net als in zijn wielertijd.

De zevenvoudige winnaar van de Tour de France zal de eerste tien mijl worden vergezeld door oud-marathonloper Alberto Salazar (48). De volgende tien mijl loopt oud-olympisch kampioene Joan Benoit Samuelson (49) met hem mee. De eer om samen met Armstrong te finishen komt toe aan de Marokkaanse olympische kampioen op de 1500 en 5000 meter Hicham el Guerrouj, die hem de laatste zes mijl zal begeleiden.

'Ik doe dit alleen voor Lance', zei Salazar, de laatste Amerikaanse winnaar van de marathon van New York (1982). 'Ik was met lopen gestopt maar ben hier speciaal weer voor gaan trainen.'

Salazar, Benoit Samuelson en El Guerrouj zullen Armstrong pacen naar een eindtijd van onder de drie uur. Armstrong loopt voornamelijk mee om aandacht en geld te vragen voor zijn stichting en kankeronderzoek.

De verrichtingen van Armstrong zijn aanstaande zondag te volgen via een webcam.

30-10-06

Marathon : deze week

270034762_27139fb1f7

Pijn en twijfel (4)

Zondag 5 november 2006

Nog 6 maanden tot de marathon van New York. Koen en Sylvie zitten in de problemen. De kniepijn, die opgedoken is tijdens de 20 kilometer van Brussel, gaat niet weg. De euforie van net na de finish in Brussel is verdwenen.

Ze kunnen 20 kilometer lopen. Nu hebben ze nog een half jaar om die afstand meer dan te verdubbelen. Trainer Paul heeft zijn schema's klaar liggen. Iedere week verhoogt de trainingsafstand. En hij wil lichte versnellingen inbouwen om hun recuperatie te verbeteren. Maar het is niet zeker of hij die schema's kan gebruiken. De lopers zijn kwetsbaar. En Paul wil super-voorzichtig verder doen.

Na een bezoek aan de dokter blijkt dat de knie van Koen en Sylvie niet gemaakt is om lange afstanden te lopen. Bye bye marathon?

 

Over de marathon gesproken... Ik hou wel van een uitdaging en heb mij ingeschreven voor het Runner's World Dreamteam 2007. 'Tzal wel weer niets zijn, but you never know... Fingers crossed.

De redactie kiest uit de inzendingen zeven lopers en maakt de selectie op vrijdag 17 november bekend op runnersweb