25-10-06

Marathon : deze week

c_marathon_18

Eerste test: 20 km door Brussel (3)

Zondag 29 oktober 2006 ( klik )

De meeste lopers hebben al heel wat vorderingen gemaakt. Een eerste mijlpaal kondigt zich aan. Op 28 mei zullen de lopers, als alles goed gaat, deelnemen aan de 20 km van Brussel.

De trainingen verlopen echt niet van een leien dakje. Kristine is definitief out voor de marathon, Geert sukkelt van het ene letsel in het andere, en Sylvie probeert haar opgelopen achterstand weg te werken. Alleen Koen, Frank en Joke zijn nog op schema.

Ik zie de 20 km van Brussel alleen haalbaar voor Koen en Frank. Bij al de anderen heb ik, om diverse redenen, zo mijn bedenkingen. Maar iedereen wil lopen. Ik sta voor een moeilijke keuze: wie loopt, en wie niet? De lopers maken het me niet gemakkelijk.

Paul Van Den Bosch
Coach MARATHON

22-10-06

Kalmte is de heerser over onrust

hpim1437

 

Zaterdag was voor velen ongetwijfeld terug een sportieve dag. Zo ook voor de Sportieve Elitaire Egotrappers. Deze moesten hun goede voetbalmakkers FC Samurai het hoofd bieden. Gelukkig is deze match in ons voordeel beslecht... S.G.E.E. vs FC Samurai : 3 - 2 ( we staan terug tweede in het klassement ).

Maar ook het loperscircuit stond dit weekend niet stil. Zo was er de allerlaatste OLC-wedstrijd van 2006. De massajogging Meubelen de Olifant, een 10km parcours doorheen 'tbosje van Oostende. Maar zowel de SGEE-match als de OLC heb ik noodgedwongen moeten missen. Voorlopig géén aktiviteiten. Rusten is nog steeds de beste remedie. Ondanks de wijze raad van de vele bloggers ( waarvoor dank ) heb ik nog steeds geen dokter bezocht. De blessure valt nog redelijk mee en aangezien het lopersseizoen op z'n einde "loopt" zal ik me komende periode terug kunnen focussen op het voetbal. Maar om erger te voorkomen neem ik nog een weekje rust. Dan vliegen we er opnieuw in !

Misschien zal ik voor de verandering deze week wat gaan zwemmen. ( triatlon zegt mij ook wat ) Maximale beweging met minimale belasting. Hmm.... We zien wel.

Enne... nog een aardigheidje :

buikdanseres3mjAls je google-gewijs het woordje "onstpanning " opzoekt kom je op deze wulpse buikdanseres terecht... Hmm, van ontspanning gesproken.. heheheh...

17-10-06

( lichte ) blessure

KneeTM

A4meniscHet moest er een keer van komen... Donderdag tijdens een mini-voetbal match had ik blijkbaar mijn been verkeerd geplaatst waardoor ik een "knik" voelde in de knieholte. Gevolg : pijn die zich doortrekt in de onderbeen. Vrijdagavond stond er een duurloopje op het programma. Maar na een 6-tal km kwam er een druk rond de knie. Deze verergerde waardoor ik even later niet meer kon lopen. Wandelen lukt wel nog. Zaterdag stond er een veld voetbalwedstrijd op het menu. De bedoeling was het héél rustig aan te doen. Maar de pijn kwam weer opzetten en kheb de wedstrijd halverwege gestaakt. Zondag, maandag, dinsdag én vrijdag stond/staat er voetbal voorzien. Maar aangezien de pijn dan toch maar beslist alle aktiviteiten te staken tot volgende week. Ik heb geen enkel last in rustpauze, wandelen en/of fietsen (etc) lukt perfect. Enkel wanneer ik constant beweeg komt de druk geleidelijk aan opzetten...

Heeft iemand al hetzelfde probleem gehad ? Gaat dit over de meniscus ? ( zone knie, knieholte ) Wat is de juiste remedie ? ( behalve een week rust )

 

Maar dit mag me niet beletten reeds plannen te maken. Aangezien ik nog geen marathon gelopen heb, zou ik anno 2007 graag 'tvolgende realiseren :

- de marathon van Rotterdam (04/2007)
- de marathon van New York (11/2007)
- en natuurlijk de kortere afstanden zoals het Oostends Loopcriterium, de 20 k van Brussel, 10 mijl van Vlaanderen, de ING's, etc....

13-10-06

Marathon

c_marathon_algemeen_2

Marathon, elke zondag omstreeks 21.55u

Van 15 oktober tot 19 november op Canvas

De marathon van New York. De beruchtste marathon van de wereld. 42 kilometer door Brooklyn, Queens en Manhattan tot in Central Park.
Het lijkt een prestatie voor sportfreaks, voor topatleten, voor supermensen.

Toch staan 6 gewone mensen klaar om het te proberen. 6 heel gewone mensen. Ze zijn totaal niet-sportief, ze doen niet aan sport, ze houden zelfs niet van sport. En dat willen ze nu veranderen. Ze willen gezonder leven. Ze willen iets aan hun lichaam doen. Ze willen iets bewijzen.

Ze beginnen van nul en willen in één jaar tijd klaar zijn om te starten in New York. En te finishen. De epische 42 kilometer.

Eén jaar is kort. Zeer kort. Zelfs voor getrainde joggers. Dus zeker voor totale sportnullen. Daarom laat Canvas de 6 deelnemers begeleiden door een wetenschappelijk topteam van de KULeuven.

Alles moet zo optimaal mogelijk verlopen. De trainingsschema's moeten individueel perfect passen. Elke kleine blessure moet in de gaten gehouden worden. Elk tijdsverlies doet de kans verkleinen dat ze New York halen.

Maar vooral: de deelnemers moeten hun leven helemaal omsmijten. Onmiddellijk.
Ze moeten hun dag zo indelen dat ze 4 maal per week kunnen trainen, ze moeten een dieet volgen om hun overtollige kilo's kwijt te spelen, ze moeten gezonder worden.

In één jaar trainen voor de marathon. Het is volgens de begeleiding voor iedereen, ook voor u, mogelijk. Maar de gevaren zijn gekend: de trainer en de dokters weten dat overbelasting, stress en demotivatie zullen opduiken. En de vraag is dan of ze het op tijd merken en of ze dan de juiste beslissing kunnen nemen.

6 totaal niet sportieve mensen ( Koen Fillet, Geert Vanvaerenberg, ...) beginnen aan een heel vreemd jaar: een sportief jaar. En ook voor de begeleiding ( coach Paul ) begint een moeilijk avontuur. Ze hebben allemaal één doel: New York.

Dit gezegd zijnde... ik heb me alvast ingeschreven voor de NY-marathon 2007 !!! Binnen 23 dagen is er echter al de 2006 editie. Zal ik zeker volgen.

09-10-06

 1/2e Marathon Eindhoven ( 21.097 km )

vp_tekst copy

23e MARATHON EINDHOVEN

PHILIP SINGOEÏ WINT MARATHON EINDHOVEN IN RECORDTIJD

me01De Marathon Eindhoven is gewonnen door de Keniaan Philip Singoeï.( foto : N°5 ) Hij won in de tijd van 2.08.18 en verbeterde daarmee het parcours record met 27 seconden. De omstandigheden in Eindhoven waren perfect met een temperatuur van 16 graden en een zwakke wind. Het heeft de wedstrijd beïnvloed.

En een dikke proficiat aan de marathonlopers Vincent ( 3'02'29 ) en Sven ( 3'14'52 ) die een uitstekende wedstrijd én een PR hebben gelopen !!

Mijn eindtijd op de meet ( halve marathon ) 1'33'45 Als 437e op 5716 dlnmrs ( gem snelh 13.5 km/u   4:27 min/km ) Geen PR dus, maar dat kan geen kwaad hoor. Twas een mooie wedstrijd met héél veel ambiance. Zeker zijn reputatie waardig ! Voor herhaling vatbaar.

Hier kun je me ( in levende lijve ) zien lopen op de markt ( 19 km ) en aan de finish ( 21.1 km )

05-10-06

Zorg dat je zichtbaar bent

naamloosNu de herfst is begonnen en de dagen weer “korter” worden (zeker als de klok weer teruggaat naar de wintertijd), zullen veel hardlopers hun hobby in de duisternis moeten beoefenen.
Sommigen vinden hardlopen in het donker juist prettig, omdat ze het gevoel krijgen dat het lopen lekkerder gaat, anderen vinden hardlopen in het donker te gevaarlijk. Als je in het donker hardloopt, moet je wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen.

Zorg dat je goed zichtbaar bent door het dragen van kleding en schoenen met reflecterend materiaal en zorg voor een knipperende lampje dat je om je arm kunt doen. Pas ook de trainingslocatie ook zoveel mogelijk aan en loop over goed verlichte voet- of fietspaden. Loop verder altijd tegen het verkeer in, dus aan de linkerkant van de weg. Zo zie je het verkeer beter aankomen en kun je beter reageren als andere weggebruikers jou over het hoofd zien.

Een ander gevaar van hardlopen in het donker zijn kuilen, opstapjes en andere oneffenheden in het wegdek. Het is daarom verstandig een route te lopen die je goed kent. Zo voorkom je blessures en kan je ook in de herfst en winter lekker blijven hardlopen.
nike%20wallpaper2


ps: bij het zien van dit trailertje voor de NY-marathon krijg ik plots een vlaag van jaloezie... Anyway, véél succes gewenst voor alle deelnemers !

02-10-06

1/2e Kustmarathon ( 21.097 km )

top_kustmarathon

De derde uitgave van de Kustmarathon is uitgegroeid tot een megasucces. Naast 1.300 individuele deelnemers voor de marathon schreven zich nog eens 260 teams van zes lopers in. Met Rik Ceulemans en de ploeg Go with the wind kreeg de Kustmarathon verdiende overwinnaars. In de halve marathon, waaraan liefst 2.500 lopers deelnamen, ging de zege naar Tom Van Driessche.

kustmaracoverBijna ideale weersomstandigheden maakten van deze derde editie een knaller. Op de halve marathon won zoals gezegd Tom Van Driessche. Deze duatleet versloeg Dirk Verleyen, een andere duatleet en Alain Pottiaux. Eerste vrouw werd marathonkampioene Veerle D'Haese. Het parcours, snel, overwegend vlak, geasfalteerd en autovrij met een rugwind van 4 à 5 beaufort (wat overeenkomt met ongeveer 20 à 25 km per uur) in temperaturen rond de 18 graden bieden normaal gezien de ideale omstandigheid om je PR te verbeteren. In mijn geval is dit 1'28'40 (Mc Bride Run), redelijk behoorlijk dus...

Maar zonder noemenswaardige voorbereiding (slechts enkele wedstrijdjes gelopen en wat voetbal matchen) zou dit niet evident zijn. En dat was ook gebleken. Over de finish gekomen als 113e ( ! ) van 1754 dlnmrs in een toch mooie tijd 1'29'57 ( gem snelh 14.06 km/u, 4:16 min/km ) Toch een behoorlijke vooruitgang als je rekening houdt met het feit dat ik er vorig jaar 1'39'16 over gedaan heb ! Maar ja, das ook al een jaar geleden en in het lopersleven kan er ondertussen veel veranderen ( lees : evolueren ) Achteraf vind ik het toch spijtig dat ik mijn PR niet heb kunnen verbeteren, want de eerste 10 km zat ik nog behoorlijk op schema.(gem 15km/u) Maar na 15km viel het licht een beetje uit. Weer te snel gestart zeker ?? De laatste km's ben ik nog door een 30-tal dlnmrs ingehaald (indien geen moment van zwakte zou ik waarschijnlijk rond de 1'28'00 binnengekomen zijn) Hoedanook, ik beschouw dit als een "opwarmertje" voor volgende week. Dan staat er immers de 1/2e marathon van Eindhoven op het programma ! Doel : 1'27'00  Hopelijk lukt het, wie weet ? Gegroet.

kustm06 01kustm06 03kustm06 05kustm06 02kustm06 07

27-09-06

 

cello copy

CELLO

 

Cello is een productie die een combinatie brengt van muziek en beeld. In die vorm is Cello geen pure documentaire of zuiver muziekstuk, maar een artistieke performance die tussen de twee genres hangt.

Het idee is een concept van Christophe Lambert en Sam Paret die al jaren in het rurale India werken en daar een humanitair project hebben uitgebouwd dat Mensch Trust heet. Met hun nieuwste productie willen ze het publiek een impressie geven over hoe het leven zijn gang gaat in het nog onbevlekte platteland van de Zuidindische staat Tamil Nadu.

Om dit idee origineel uit te werken, namen ze cellist Tom Landschoot mee die voor het eerst India aandeed. Samen met hem leert het publiek India ontdekken en in zijn voetspoor trekken ze door diverse dorpen en plattelandsstadjes. De Indische cultuur, tradities en impressies inspireren de muzikant om ter plaatse zijn muziek met de lokale bevolking te delen. Zo zien we Tom Landschoot performen in een tempel, op markten, in de drukke straten vol winkeltjes, in de avondrust van het dorp, bij valavond in het weeshuis voor kinderen. Een pure en emotionele schets van een muzikale ontdekkingsreis.

 

Voor de realisatie van de film werd bewust gekozen voor een jong opkomend talent. Elias Grootaers, recent nog laureaat ‘documentaire’ op het Kort Film Festival in Leuven, heeft de documentaire op zich genomen.

 

De confrontatie tussen de twee werelden, de compliciteit tussen film en muziek zijn de hoekstenen van Cello. Tom Landschoot vertolkt in dit project een dubbele rol. We zien hem als centrale figuur in de film rondreizen en muziek spelen. Maar ook vanop de scène begeleidt hij samen met Luc De Vos (pianist) live belangrijke passages uit de film. Deze dualiteit biedt het publiek de unieke kans de combinatie film en muziek optimaal te kunnen proeven.

 

De netto-opbrengsten die we met dit muzikaal project verzamelen, zullen aangewend worden om de realisatie van ons veldhospitaal in India af te ronden. Voor meer info over dit project, verwijzen wij jullie graag door naar onze website: www.christophelambert.be.

 

Praktische gegevens

 

Datum: donderdag 12, vrijdag 13, zaterdag 14 oktober 2006 (20u) en zondagnamiddag 15 oktober (15u), Minardschouwburg Gent, opmerking: première donderdag 12 oktober uitverkocht!

Duur: 1 uur 15 minuten + anderhalf uur receptie

Muziek: Tom Landschoot en Luc De Vos/ Cathérine Mertens

Realisatie Film: Elias Grootaers

Productie: Christophe Lambert en Sam Paret

Genre muziek: klassiek met o.a. werken van Bach, Vivaldi, Brahms,…

25-09-06

Koninginneloop ( 11.750 km )

Wie 'Oostende' zegt, zegt 'Leopold II' en de beau monde die in het koninklijk zog meekwam en die van Oostende een mondaine badstad maakte. De Koninklijke Stallingen behoren tot de zeldzame gebouwen die nog getuigen van Leopolds grootse plannen. De Noorse architect Knudsen ontwierp ze in 1903-1904 in Noors hout en liet ze door Noorse bouwvakkers optrekken. Ze werden nooit als stallingen gebruikt en doen nu dienst als stedelijk sportcomplex. Hun Scandinavische stijl is uniek voor België. ...aldus de uitleg te vinden op monumentenstrijd-website over de Koninklijke Stallingen van Leopold...
Dit was zaterdag 23 september ook het decor ( douches & prijsuitreiking ) voor de Koninginneloop, de voorlaatste wedstrijd in het Oostends Loopcriterium. Start & aankomst bevonden zich iets verderop in het Maria-Hendrikapark, " tbosje " in de volksmond, het ongeveer 45 ha grote park gelegen aan de zuidelijke rand van het centrum. Dit typisch 19de-eeuwse wandelpark werd in opdracht van Koning Leopold II in 1892 aangelegd rond een deel van de vroegere stadsgrachten van Oostende. Het werd naar zijn vrouw Maria-Hendrika genoemd. Het park bestaat uit verschillende vijvers, open grasvelden, een tweetal speeltuinen, het Koninginnehof met cafetaria en restaurant, roeibootjes, waterfietsen, een verkeerspark, babycarts en een mini-golf. Kortom : een paradijs voor joggers.
De wedstrijd zelf dan... Die verliep zoals gewoonlijk : 3 plaatselijke rondjes waarbij ik de eerste ronde véél te snel gelopen had ! Tijdens de tweede ronde : een ferme dip, een trager tempo en proberen te recupereren. Laatste ronde trage pas onderhouden en behouden binnenkomen. Als 36e ( op 145 dlnmrs ) in '48'25 ( gem snelh 14.56 km/u,   4:07 min/km )

19-09-06

Strandloop

za 09/09 - Tientallen nudisten nemen deel aan de strandloop in het Spaanse stadje Sopelana.

16-09-06

Dwars door het Westerkwartier ( 9 km )

Wedstrijd 33 : wederom een Oostends Loopcriterium-wedstrijd. In dit criterium sta ik nu op een mooie 10e plaats. Meer zal er niet inzitten want de rest is veel te snel. Vincent is één van die vlugge knapen. Ik zou eventueel nog 9de kunnen worden (nog 2 wedstr.) omdat er eentje tussen zit die ik al enkele malen geklopt heb (dienen rosten...no hard feelings?) Maar hij heeft 1 wedstr. meer gelopen en zal dus extra bonuspunten krijgen op het einde. Nuja, een beetje competitiedrift kan geen kwaad, niet ?

Daarom had ik besloten hem "niet te laten gaan". Zo gezegd, zo gedaan. Terug een zeer snelle start wat leidde tot een kopgroepje van zo'n 20-30 man. Halverwege de 1e ronde (3 x 3km) kwam Stef (rosten) aansluiten. In de 2e ronde brak het groepje doormidden (Vince was er vandoor, hij zou uiteindelijk 12e !!! eindigen RESPECT). Dit hoog tempo kon ik niet aanhouden, maar gelukkig Stef ook niet. Dan maar besloten de rest van de wedstr. samen te lopen. Maar hij liep aan een strak tempo en ik moest me reppen om hem bij te houden. Maar aan de eindmeet heb ik er nog een sprintje uitgeperst en ben 1 secondje voor hem gefinished, heheheh... Dit als 29e (!!) van de 149 mannen in 34'53 (gem. snelh. 15.48 km/u, 3:53 min/km )      Cheers !

10-09-06

Dwars door Lichtervelde ( 9.990 km )

Zaterdag 09.09.2006  Omdat de Sportieve Elitaire Egotrappers geen match moesten spelen, zocht ik een alternatief om de conditie te "onderhouden." Even gekeken op deze site en wat blijkt ? Een wedstrijd in Lichtervelde. Veel verwachting had ik er niet van, omdat het op zulke kleinschalige loopwedstrijden soms flink behelpen is... ( lees : saai parcours, geen douches, etc... ) Maar deze keer was ik aangenaam verrast ! Ik vond het een mooi, snel en overzichtelijk parcours, goede organisatie, prachtige douches én heel veel tombola-prijzen.

DSC_0064%20start%2010%20km

Er stond dan ook een sterk deelnemersveld aan de start. Met zo'n 201 deelnemers werd de wedstrijd aangevat. In perfecte omstandigheden want het zonnetje scheen en iedereen had er zin in, mezelve inbegrepen. Er waren 3 rondjes voorzien van 3.33km, dé ideale afstand voor mij. Alleen... bij het doorkomen van de eerste ronde had ik wat krampen. En een lichte tegenwind zorgde ervoor dat ik binnenkwam als 56e in 39'46 ( gem snelh. 15.07 km/u )

Ik heb geen potten gebroken en had achteraf de indruk iets beter te kunnen. Maar eenmaal voorbij die finish is de voldoening toch altijd groot. Zeker op een zonnig terrasje met een blonde Leffe in de hand ;-)

07-09-06

Rond de Nieuwe Koerswijk ( 10.2 km )

Een nieuwe Oostends Loopcriterium-loop. Deze keer, voor de verandering, op een woensdagavond. Dat "breekt" een beetje je week, altijd aangenaam. Iets minder aangenaam was de tropische weersomstandigheid. Bij 24-26°C is het altijd iets moeilijker presteren. Enfin, voor mij toch...
 
 
 

 

Daarom maar besloten om me niet "op te warmen" voor de start. Na enige prospectie van het deelnemersveld ( 223 dln ) bleek dat er enkele rechtstreekse concurrenten in het algemeen klassement afwezig waren. Daar heb ik toch enigzins gemengde gevoelens bij. Enerzijds goed omdat ik dan mijn top-10 positie kan verdedigen, anderzijds iets minder euforisch omdat concurrenten op afwezigheid "verslaan" niet erg sportief is. Altijd toch heel belangrijk hoor, die sportiviteit ! Enfin, voor mij toch...

 

Na enig speurderswerk blijkt dat dit al mijn 31e (!) wedstrijd van 2006 was. Wat leert men daar uit ? vraag ik me af. Wel, het is belangrijk niet te vlug te starten, goed doseren en de laatste km's wat gas te geven. ( was me goed gelukt op de ING 1/2 M Brussel ) Die "negative split" dus, waar Vince het voortdurend over heeft. Maar deze keer was dit me niet gelukt. Te snel begonnen... En na enkele ogenblikken zag ik langs mijn ooghoeken Vince voorbijvliegen (werd uiteindelijk17e ! Proficiat !) Dan maar een andere conc.(Stef Westerl., een rosten) 2 rondjes gevolgd. Op de laatste ronde moest hij me laten gaan. Dan nog even die "split" in gedachte houden en gas geven. Uiteindelijk binnen als 34e ( op 167 mannen) in 38'58 ( gem. snelh. 15.71 km/u, 3:49 min/km ) Hierdoor stijg ik in het klassement naar een 10de plaats. Maar bovenal, dit is een nieuw PR ! (vorig stond op 39'37 10km) Mooi zo!

Enfin, voor mij toch...

04-09-06

KANAALJONGENS vs S.G.E.E. ( 1 - 5 )

S.G.E.E. moest zaterdag 02.09.2006 op verplaatsing spelen in het verre Zelzate. Daar stond de match VK Kanaaljongens vs S.G.E.E. op het programma. Voltallig aanwezig ( 16 man ! ) werd deze competitie-opener aangevat. Algauw kwam de thuisploeg 1 - 0 voor, maar net voor de rust kon Filip de gelijkmaker scoren ( 1 - 1 ). Na de rust een volledig ander spelbeeld. S.G.E.E. begon beter te combineren en dat loonde. Bij een vrije trap kon Koen de bal mooi voorzetten, Stijn had deze er maar in te potten ( 1 - 2 ). Even later assist van Arne op een ontketende Jo ( 1 - 3 ) Daarna dieptepass van Jan op Koen, die beheerst langs de keeper besluit ( 1 - 4 ) En net voor affluiten een gelijkaardige situatie : dieptepass op Koen die deze keer mooi voorzet op Filip. Die is niet egoïstisch en geeft een pass naar Gerd (die even voordien een penalty gemist had) Deze keer is hij wel trefzeker met een 1 - 5 eindresultaat op het scorebord. S.G.E.E. olé, olé !!!

Spelers : Arne, Brecht, Pino, Filip, Frank, Gerd (laatste match voor wereldreis), Jan T, Jan V, Jo, Karel, Koen, Kees, Leo (mocht niet spelen, geen ID), Stijn, Tommy (mocht niet spelen, nt ingeschreven) en Wim
Scoorders : Filip 1, Stijn 1, Jo 1, Koen 1, Gerd 1
PS: volledig verslag van deze wedstrijd kun je later terugvinden op de
website.

28-08-06

ING Brussels 1/2 Marathon

 

 

 

 

 

 

Op zondag 27.08.2006 stond er een ING Running Tour wedstrijd in Brussel op het programma. Ik had er vorig jaar voor het eerst een 1/2e marathon gelopen in een bescheiden 1'42'15. Maar toen had ik me serieus misgrepen aan de km-aanduiding. Normaal gezien loop ik op tijd. Maar na enkele kilometers liep een andere loper tegen mij aan waardoor mijn polshorloge ontregeld was. Weg tijd...! Dan maar op gevoel lopen. En afgaan op de km-aanduiding van het parcours. Waar ik geen rekening mee had gehouden was het feit dat zowel de 1/2e als de volledige marathon een gedeeld gezamelijk traject hadden. Halverwege zag ik de reeds afgelopen afstand : 16km. Maar voor de 1/2e-marathonners was dit 4km minder ! In de veronderstelling dat er slechts 5 kilometertjes te overbruggen waren, heb ik toen veel te vlug gelopen. Gevolg : motor opgeblazen ! Man man man, ik heb afgezien ! 

Met deze ervaring rijker, een iets betere basisconditie en meer wedstrijdritme stond ik zondag aan de start. Samen met Geert, Ruth en Edith. Mijn enige doel was om iets sneller te lopen dan vorige editie, maw onder de 1'42'15. Mijn PR op de halve ( 1'28'36 ) verbeteren zat er helaas niet in. Daarvoor zat vrijdag en zaterdag al in de benen en dat laat zich voelen. Zelfs de 1'50'00 was al een uitdaging...
Bon, bij de start was Geert er al onmiddellijk vandoor. De bedoeling was hem te volgen maar hij ging duidelijk te snel voor mij. Dan maar een eigen, gezapig tempo lopen. ( 10km in 46'00 ) Zolang de man met de hamer wegbleef... Mooi zo. Dit tempo kon ik behouden tot de voorlaatste km. Toen bleek ik nog voldoende "reserve" over te hebben om even te temporiseren tot de finish. Daar heel wat deelnemers ingehaald en geëindigd als 244e ( op 1533 dlnmrs ) in 1'36'45 ( gem snelheid 13.09 km/u, 4:35 min/km ) Niet schitterend maar toch mijn doel behaald ! En meer moest dit niet zijn.

Zo, nu enkele dagen rusten tot woensdag ( mini-voetbal competitiematch met de Celtic Towers.) En dan misschien weer de loopschoenen uit de kast halen. We zien wel.

Dwars door Keiem ( 10.8 km )

Zaterdag 26.08.2006 stond de allerlaatste wedstrijd uit het HLC op het programma. Deze wou ik niet missen, al was het maar eens om de "sfeer" op te snuiven. Veel was er echter niet te sniffen... Het bleek geen bijzondere wedstrijd te zijn, al waren er natuurlijk heel wat deelnemers aanwezig die hun positie in het klassement te verdedigen hadden. Dat heb je met die "laatste" wedstrijden... Ik had echter niets te verdedigen, daarvoor had ik net iets te weinig deelgenomen aan dit criterium. ( 6 wedstr van de 11, minimum 8 wedstr nodig om opgenomen te worden in het uiteindelijk klassement ) Ik kon zelfs Birger niet meer inhalen... Nuja...

Anyway, met de ING van zondag rekening houdend heb ik deze dwars door Keiem héél behouden gelopen. En de resultaten liegen er niet om : 108e ( op 182 dlnmrs ) in 46'03 ( gem snelheid 14.07 km/u, 4:16 min/km )  ( foto : kerk van keiem )

26-08-06

Strandloop ( ongeveer 8 km )

 

 

 

 

De zoveelste wedstrijd in het OLC. Deze keer was het voor mij zeer bekend terrein. Ik passeer er (bijna) dagelijks en wist waar de betere "stukken" op het strand lagen. Half begonnen is half gewonnen... En ik moet zeggen, het ging behoorlijk. Er waren 3 rondjes voorzien van elk 3km. Maar volgens verscheidene deelnemers, waaronder vlugge Vince, moet het iets rond de 7.5 km geweest zijn. Wie zal het zeggen ? Bij de start wou ik absoluut vooraan starten, dan heb je nog enigzins het voordeel van een "onbelopen" traject. Maw een effen ondergrond, zeer belangrijk bij een strandloop. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste ronde heb ik misschien iets té vlug afgelegd, want vanaf ronde 2 werd ik door enkele deelnemers ( waaronder Vince ) ingehaald. Ik kon nog enigzins te schade beperken door mijn "terreinkennis" -ik loop regelmatig op het strand- waardoor ik uiteindelijk als 41e (op152) in 0'31'46 eindigde. ( gem snelheid, indien parcours 8km : 15.11 km/u, 3:58 min/km )

 

Eigenlijk ben ik best tevreden aangezien ik toch weer enkele plaatsen stijg in het OLC-klassement ! Ik sta nu 12e. Op naar de top 10 ! Er staan nog 4 wedstrijden in het programma, moet te doen zijn... We zullen iniedergeval ons besten doen... ( ps : meer foto's van strandloop vind je hier )

22-08-06

Memorial heeft een gouden geschiedenis

Atleten uit binnen- en buitenland genieten van de sfeer op de Ivo Van Damme Memorial (deel 1 en deel 2). Belgen leverden grootse prestaties in het verleden (deel 3 en deel 4). En natuurlijk is er ook nog Ivo Van Damme zelf (deel 5). klik foto

21-08-06

 

 

zaterdag 19.08.2006
Het voetbalseizoen nadert met rasse schreden en de vriendenmatchen dringen zich op. Zaterdag had S.G.E.E. de eer de kustjongens FC Sportacus uit Veurne - De Panne te ontvangen voor een onderling partijtje. En ze hadden gedaan wat hen gevraagd was : de zon scheen ( al was het maar voor eventjes ) S.G.E.E. heeft gewonnen tegen Sportacus met 3 - 2 ! De eerste goal heb ik gescoord (assist van Jo), De tweede andersom, dwz Jo scoorde (assist van Koen). Kort voor 't einde kon Gerd de winningsgoal scoren. Leuke match met sympathieke tegenstanders !

zondag 20.08.2006
Ook aan de kust zijn ze terug begonnen. Daar stond de oefenmatch 't Vliegpleintje vs De Capri op het programma. Ook deze partij hebben we gewonnen met 5 - 2. Deze keer niet gescoord, maar wel 2 assists gegeven.

maandag 21.08.2006
Naast het veldvoetbal speel ik ook nog in een zaal- en minivoetbalploegske. En je raadt het nooit... Ja hoor, ook deze avond heb ik met Vuve Barree een vriendenmatchke. Als we de lijn van afgelopen weekend doortrekken zou ik dus vanavond moeten winnen ( én scoren...?) We zien wel.

Behalve al dit voetbalgeweld staan er ook nog enkele loopwedstrijden gepland. Als daar zijn : vrijdag 25.08.2006 OLC Strandloop 9km, zaterdag 26.08.2006 HLC Keiem 10.8km, zondag 27.08.2006 ING Brussel 1/2 marathon. Hopelijk neem ik niet te veel hooi op mijn vork, maar als ik niet te diep ga moet dit wel te doen zijn. Thumbs up...

18-08-06

Stoica zoekt revanche in Gent

De Roemeense balvirtuoos Alin Stoica wil bij AA Gent zijn carrière voor de zoveelste keer weer op het juiste spoor zetten. "Hij heeft de nodige lessen getrokken uit het verleden."
klik foto

16-08-06

Logo (3)

Reaktie van Achieltje : ..." Hai, ik sluit me aan bij Johan en de rest, die voor het eerste logo gaan, 't mooi Belgisch vlaggetje blijft daar nog redelijk intact. Kheb zelf ook een logo in mn kop, maar op pc ben ik geen graficus. Kheb twee pc's in gedachten, die verbonden zijn met een kabeltje (netwerk), 't ene met de Belgische, 't ander met de Nederlandse vlag, en een lopertje op da netwerkkabeltje. Jammergenoeg mis ik de handigheid om 't effectief uit te voeren, mss dat jij... " ...  Bij deze : ( klik foto voor detail ) 

Logo Achieltje 01

 

 

 

 

 


Logo Achieltje 02

 

 

 

 

 

Logo Achieltje 03

 

 

 

 


Logo Achieltje 04

 

 

 

 

 

concept : Achieltje   ontwerp : kj

14-08-06

Sportief weekendje

 
 
 
 
 
 
 


Vrijdag
11.08.2006
was er een Oostends Loopcriterium-wedstrijd. Dwars door Mariakerke-Raversijde, een 10 km wedstrijd ( officiëel 9.6 km ). Een relatief "korte" afstand dus. Net mijn ding. Alhoewel ik het nog wat rustig aan doe en pas deze week weer wat beginnen te lopen ben, wou ik deze regelmatigheidswedstrijd niet aan mijn neus voorbij laten gaan ( 16e in het klassement ) Het ging behoorlijk, tis te zeggen : de wil was er, het lichaam iets minder. Maar nu forceer ik niets meer. Als ik voel dat ik te diep moet gaan dan rem ik wat af ! Het is vroeger anders geweest. Nu luister ik wat meer naar het lichaam. Bij de finish kwam ik als 62e (op 205 deelnemers) door in 00:38:04 ( gem snelh 15.13 km/u of 3:58 min/km ) waardoor ik enkele plaatsen in het algemeen klassement stijg ! Ik denk dat ik nu 13e sta. Ja, de vorm komt stilletjes en langzaam terug. Doseren is het sleutelwoord voor de toekomst !

 

Zaterdag 12.08.2006 was het in De Panne te doen. Daar stond het Sportacus-tornooi op het programma. De Sportieve Elitaire Egotrappers hadden er hun 2e plaats van vorige editie te verdedigen ! Maar bij aankomst bleek dat er 2 ( ! ) ploegen ( van de 6 ) hun kat hadden gestuurd. Zo kwam het dat de 4 overige ploegen er een mini-tornooitje van maakten, met elk 3 partijen te spelen. ( achteraf gelukkig slechts 3 matchen want de loopwedstrijd van vorige dag had toch enige invloed op mijn prestaties ) Kort tornooiverloop :
(wedstrijd 1) S.G.E.E. 1 - 2 De Kroon  (wedstrijd 2) KV Beerst 1 - 4 S.G.E.E.  (wedstrijd 3) Neufvillois 3 - 2 S.G.E.E. wat resulteerde in een vierde plaats voor S.G.E.E., derde plaats De Kroon, tweede plaats Neufvillois en tornooiwinnaar werd
KV Beerst.

Zondag 13.08.2006 was ik opnieuw in De Panne. Daar werd wederom een tornooi gespeeld. Deze keer een zaalvoetbal tornooi (maw klein terrein met kleine goalletjes. 5 tegen 5) In tegenstelling tot zaterdag kon ik met de Celtic Towers vriend en vijand verassen door al de matchen te winnen. Enkel in de finale moesten we nipt het onderspit delven. Een tweede plaats dus, bijlange niet slecht.

Zo, nu enkele dagen rust inlassen en we kunnen er terug tegen aan !

10-08-06

logo (2)

Op algemene aanvraag van Edith :
"....Is er iemand onder de loopbloggers met creatief talent ?? Het zou leuk zijn om tijdens webloglopen met "webloglooplogo" te lopen, allemaal eenzelfde rood T-shirt met het logo ... wat denken jullie ..."

Zo gezegd, zo gedaan. Heb over de middag wat "geknutseld". En bij deze heb ik 6 ontwerpjes klaar. En, wat vinden jullie ervan ? Suggesties ? Laat eens iets weten hé... Het ontwerp met de meeste stemmen stuur ik dan door naar Ronald. Hij kan dan misschien de ontwerpen van andere bloggers bundelen en op het web smijten. Dan volgt de finale-keuze. We zien wel, ik ben benieuwd. ( ps : ik zou de logo's op de t-shirtjes iets kleiner voorzien ) 

Ohja, dit wou ik jullie nog niet ontnemen ( voor diegenen die efkens van de aardbol verdwenen waren ) Kim Gevaert is Europees kampioene geworden !! 11"06 liep Gevaert over de hectometer. Een scherpe tijd, en veel sneller dan haar concurrentes in de finale van het Europees Kampioenschap in Göteborg. ( Bekijk de sprint nog eens opnieuw )

Ziehier de ontwerpjes : ( klik foto voor detail )
LOGO N°1

 

 

 

 

 

 

LOGO N°2

 

 

 

 

 

 

 

LOGO N°3

 

 

 

 

 

 

 

LOGO N°4

 

 

 

 

 

 

 

LOGO N°5

 

 

 

 

 

 

 

LOGO N°6

logo (1)

Heb eens vlugvlug een logo ontworpen voor de webloglopers. Er kan gerust nog aangepast worden. ( klik foto voor detail )

07-08-06

Gierle

Zaterdag stond er genoteerd in mijn agenda : natuurloop Achtzaligheden. Een wedstrijd in de Kempen nabij Gierle, een 16-tal km doorheen het bos van Gielse. Aangezien ik aan de kust woon, train/loop ik niet veel in een bos. Ik vond het dus een zeer mooi parcours. Ideale ondergrond voor een voetballer ;-)

Bij de start voelde ik al meteen (al na 500 meter) dat ik het rustig aan zou moeten doen. Ardooie zat nog in mijn benen. De verleiding was groot om toch voluit te gaan, maar na de vorige keer heb ik wel mijn lesje geleerd. Krachten sparen en genieten van het landschap ! Opdracht : zoek de boom der achtzaligheden. Is me niet gelukt. Ik zag de bomen door het bos niet meer... heheheh... Dan toch nog op het einde ingehaald door Ronald. Ikzelf ben gefinished in een redelijke tijd 01:14:33 ( gem snelh 12.88 km/u  4:40 min/km ) Pfft... ik was blij toen ik de finish zag. Hoedanook, een zeer leuke wedstrijd, voor herhaling vatbaar !!

By the way, foto's vind je resp. HIERHIER  en  HIER. Veel kijkplezier !

05-08-06

Ardooie

 

Vrijdagavond heb ik nog eens een wedstrijd gelopen. De eerste trouwens sinds mijn ongelukje enkele weken geleden. Sindsdien was het platte rust. Ik denk dat ik in die periode maar 2 keer een kort afstandje gelopen heb. Geen vetten dus. Mijn conditie was/is als sneeuw voor de zon. Enfin, wat zeggen ze ook al weer ? Met een week rust duurt het terug een week om opnieuw hetzelfde niveau te behalen. Als ik nu een beetje consequent ben en regelmatig ga lopen ben ik dus pas op anderhalve week "ietwat" op niveau. Maar het voetbal zal binnenkort terug van start gaan. Er staan nu al heel wat vriendenmatchen en tornooitjes in mijn agenda gepland.

De wedstrijd dan. Die was er één uit het Houtland Loopcriterium. Ondertussen al de 9ste wedstrijd (van de 11) van dit regelmatigheidscriterium. In dit criterium heb ik geen grote ambities omdat ik al verscheidene wedstrijden gemist heb. De enige ambitie dat ik nog heb is om Birger in te halen in het algemeen klassement. Maar zelfs dat zal moeilijk worden omdat hij momenteel loopt met GOEDE (lees : correcte) schoenen, een goede algemene conditie heeft, niet rookt en de laatste tijd zeer goed presteert. Maar ik hou wel van een uitdaging ! Zeker als je weet dat ik ook de volgende loopwedstrijd forfait zal moeten geven omdat ik dan een tornooi speel in De Panne met S.G.E.E. ( ik kijk er nu al naar uit )

Ja, waar zaten we ook alweer ? Ah ja, de wedstrijd ! Die was deze keer een 15.5km in Ardooie, de thuisbasis van ereburger Laura Lynn. Ze stond spijtig genoeg niet langs de kant te supporteren en had waarschijnlijk betere dingen te doen. Jaja, ze heeft ons 1000x belogen. Ardooie was vooral een snelle wedstrijd met weinig scherpe bochten. Ideaal om te vlammen dus. Bij de start Birger en Vincent gezien. Maar ik ging het kalmpjes aan doen. In de eerste plaats omdat ik amper gelopen heb in twee weken. In de tweede plaats omdat langere afstanden mijn ding niet zijn. (groot verval na 10km) En inderdaad, twas weer van datte : er waren 5 rondjes van ongv 3km. De eerste twee rondjes kon ik nog redelijk mee, in rondje 3 begon het verval en de laatste 2 rondjes waren er voor mij teveel aan. Daar hebben er zeker nog een stuk of 20 man mij gepasseerd. Ben dan uiteindelijk gefinished als 74e deelnemer in een matige tijd van 01:06:30 ( gem snelh 13.98 km/u, 4:17 min/km ) Maar ik had er dan ook niet te veel van verwacht. Nuja, op naar de volgende. ( een korte weliswaar )

04-08-06

"Ik hoop dat ik niet op mijn neus val"

Sof Demeyer, Martine Tanghe, Saartje Vandendriessche, Marleen Merckx, Sabine Hagedoren en Christel Domen gaan op 25 augustus deelnemen aan de Memorial Van Damme in Brussel. Ze spurten 100 meter voor het goede doel. ( klik op de foto )

01-08-06

"Nu freekick pour nous"

Over de gebrekkige talenkennis van Standard-trainer Johan Boskamp wordt vaak lacherig gedaan. Tijdens een oefenmatch toonde de Nederlander nochtans dat hij zich makkelijk in het Frans, Engels, Nederlands en Boskamps kan uitdrukken. Nieuwsgierig ? Dan moet je zeker HIER eens kijken ! Gewoonweg prachtig !

28-07-06

Jouw mening over de Amerikaanse tourwinnaar Floyd Landis

Wielrennen - Tourwinnaar Floyd Landis ontkent dopinggebruik
 
De Amerikaanse tourwinnaar Floyd Landis, die een positieve dopingtest (testosteron) aflegde na de zeventiende etappe in de Ronde van Frankrijk, ontkent dat hij doping gebruikte. "Neen, zeker niet!", antwoordde hij in een kort telefoongesprek met het Amerikaanse magazine Sports Illustrated, op de vraag of hij zich gedopeerd had. Landis ontkende herhaaldelijk dat hij doping gebruikte, maar maakt zich geen illusies over het resultaat van de tegenexpertise. "Ik ben realistisch."  Heeft hij zich gedopeerd of niet ? Treft dit blaam voor de wielersport of moeten de touretappes minder intens zijn ? Jouw mening graag. ( meer info hier )

 

Marion Jones opnieuw verdacht

 

Na de dopingperikelen in de wielerwereld, ligt nu ook de atletiek weer onder hevig vuur. Niet alleen Tour-winnaar Floyd Landis en Justin Gatlin, co-wereldrecordhouder op de 100 meter, zijn betrapt op het gebruik van testosteron, ook Marion Jones moet zich weer verweren tegen serieuze dopingbeschuldigingen.

The New York Times meldt dat de Mexicaan Angel Guillermo Heredia, nationaal recordhouder met de discus, uitvoerige bewijzen tegen onder anderen Marion Jones heeft achtergelaten bij de Amerikaanse justitie. Deze voormalige assistent van Jones' trainer Trevor Graham (foto) heeft verklaard dat hij tussen 1996 en 2000 steroïden, EPO en groeihormonen heeft geleverd aan de trainingsgroep van Graham, Sprint Capitol. Die is nu onder meer coach van de olympisch kampioenen 100 en 200 meter, Justin Gatlin en Shawn Crawford, alsmede van Me'Lisa Barber, de verrassende wereldindoorkampioene op de 60 meter.

Heredia heeft zijn getuigenis ondersteund met het nodige bewijsmateriaal, zoals ontvangstbewijzen, e-mailberichten en financiële overzichten. Nog overtuigender zijn de papieren waarin het resultaat van eigen, preventieve bloed- en urinetesten staan vermeld. Heredia verklaarde dat hij zelf de dopingmiddelen de grens over smokkelde.
Naast Heredia heeft een tweede voormalige assistent van Graham, John Burks, verklaard hoe om te gaan met onaangekondigde dopingcontroles op de trainingsbaan in Raleigh (North-Carolina). Burks moest dan zorgen dat de atleten zo snel mogelijk verdwenen, met name door over het hek te klimmen en zich te verstoppen.

Trevor Graham, een succesvol 400-meterloper voor Jamaica, bracht eerder het Balco-schandaal aan het rollen, maar bleef zelf ook niet buiten schot, toen bleek dat zijn pupil Tim Montgomery onder zijn hoede niet alleen het wereldrecord op de 100 meter verbrak, maar ook doping gebruikte. Toentertijd was Montgomery, die werd geschorst, de partner van Jones. Zij overleefde wel meerdere getuigenissen over dopinggebruik, onder meer van een andere ex-partner, de eveneens geschorste kogelstoter C.J. Hunter.
Nu lijkt echter ook voor haar het doek te gaan vallen, maar onaangedaan startte ze vrijdag nog in de Super Grand Prix in Londen, om tweede te worden achter de nieuwe sprintsensatie Sherone Williams (Jamaica). Marion Jones won onder meer drie gouden medailles bij de Olympische Spelen van Sydney.

Sportacus tornooireglement + ligging plan

Tornooireglement FC Sportacus van zaterdag 12 augustus 2006

 

Hier een paar regels om dit tornooi in goede banen te leiden.

 

Alle regels van de K.B.V.B gelden ook voor dit voetbaltornooi, mits volgende tornooi-aanpassingen.

 

1.         De inrichtende ploeg is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal (in de kleedkamers!!) en materiële schade aan voorwerpen gedurende de tijdspanne van het tornooi en op die locatie.
Wij rekenen erop dat elke speler die aantreed op dit tornooi, verzekerd is door zijn ploeg waar ie bij speelt. FC Sportacus verzekert geen spelers die deelnemen aan dit tornooi.

2.         Een wedstrijd duurt éénmaal 25 minuten en elke ploeg speelt 5 matchen. Op het einde van de dag wordt er een totaalklassement opgemaakt en daaruit wordt de eindwinnaar afgeleid.

3.         De ploeg die eerst op het wedstrijdblad staat, fungeert als thuisploeg en moet derhalve, indien nodig, zijn tenue aanpassen indien dit door de dienstdoende scheidsrechter gevraagd wordt.

4.         Elke ploeg warmt op met zijn eigen oefenballen. Voor de wedstrijdbal zorgt de inrichtende ploeg.

5.         Elke ploeg zorgt dat hij minstens 20 minuten voor aanvang van de te spelen matchen, aanwezig is met een voltallige ploeg.

6.         Een wedstrijd wordt maar aangevangen indien beide ploegen met minimum 7 spelers op het veld klaarstaat. Deze ploeg mag dan in de loop van de match aangevuld worden tot een volwaardige ploeg. Indien een ploeg niet aan 7 spelers geraakt, dan word deze match omgezet in een forfait voor deze ploeg en verlies van waarborg. Om de match te laten doorgaan, kan ze aangevuld worden met spelers van de organiserende ploeg. Het forfait blijft dan ook behouden.

7.         Er wordt een spelerslijst van maximum 22 spelers van elke ploeg gevraagd om het onderling uitwisselen van spelers tegen te gaan. Indien een speler nog niet gespeeld heeft voor die ploeg, dan mag ie nog geschrapt worden van de lijst en vervangen door een andere speler.

8.         Puntenverdeling bij winst 3 punten, bij gelijk 1 punt en bij verlies 0 punten.

9.         Bij een gelijke stand tussen 2 ploegen in het eindklassement, is het doelsaldo van de ploeg bepalend.

10.      Er mag onbeperkt vervangen worden gedurende de match, maar elke speler mag maar één maal ingebracht worden. Hierop is één uitzondering van toepassing, zie volgend punt

11.      Gele en rode kaarten.

·       Indien een speler rood krijgt van de dienstdoende scheidsrechter, dan is ie uitgesloten voor de duur van die match en voor de rest van het tornooi.

·       Tweemaal geel in één match staat gelijk aan rood en dus bestraft met dezelfde gevolgen.

·       Indien een speler éénmaal geel krijgt, dan is ie uitgesloten gedurende de rest van die speelhelft,
maar deze speler mag vervangen worden door een “reservespeler” gedurende de rest van die speelhelft. De uitgesloten speler mag de volgende speelhelft of match terug opgesteld worden mits het aantal toegelaten spelers niet wordt overschreden. Deze “reservespeler” mag dan nogmaals worden ingebracht voor een normale spelerswissel of die dan op zijn beurt zijn plaats terug mag/moet afstaan indien de speler die bestraft werd met geel, terug in de ploeg komt.

 

Met sportieve groet en aan iedereen een fijne sportieve dag,

 

FC Sportacus