26-02-10

Als het kriebelt...

kriebeldier...moet je sporten. Met deze volkswijsheid in gedachte had ik er eens mijn planning op nagekeken. Naast de OB10miles, de 1/2eMSluis en (zoveel mogelijk) OLC-wedstrijden had ik graag ook enkele RunningTour-wedstrijden meegepikt. Meer bepaald in Oostende (5k), Dwars dr Brugge (15k) en Stadsloop Gent (10k). Oostende enkel de korte afstand omdat ik eens mijn "officiele" PR op die afstand wil verbeteren. Ik hoop zo rond de 18minuten. Moet te doen zijn me dunkt. Voorlopig blijft mn PR 5k hangen op 19m16s.
En misschien ook nog Knokke (10k) en/of St Rembert Corrida in Torhout, waar ze prat op gaan dat die exact 10k is. Ideaal dus om ook daar eens die PR aan te vallen.

Enfin, alles is natuurlijk "onder voorbehoud". Het leven is meer dan jogging alleen. Niet ?

20-04-09

Runningtour : Run Oostende (5km)

Run Oostende 5kmNa 3 en een halve week platte rust (lees : revalidatierust) kon ik terug de loopschoenen aantrekken. Gelukkig maar... Natuurlijk moet je dan niet hopen dat de gesprokkelde conditie terug op peil zal staan. Daarvoor zal weer wat moeten getraind worden.

Bedoeling was, 1 week voor de Marathon van Antwerpen, met de mooi opgebouwde conditie een snelle 5km te lopen en het oeroude PR ( 5km in 21'10 op 07/07/06 astemblieft !) te verpulveren. Richttijd : 18minuten. Moest zeker haalbaar zijn. Helaas, door mijn blessure, kon ik deze in de prullenmand smijten. Zaterdag voor het eerst heel rustig 13km gelopen en gevoeld dat het behoorlijk stroef ging. Maar zondag was ik reeds ingeschreven voor de Run Oostende 5km. En waarom niet toch nog eens een klein testje wagen ??? Dat ik sneller zou lopen dan 21minuten wist ik al voordien. Alleen... hoe zou het voelen ???
Dus zonder grote verwachtingen aan de start verschenen. Even een praatje met Lorenzo (die tweede zou worden !!!) en hop ! Weg was het plebs ! Al meteen had ik stramme benen en "zat ik op mn adem" , zoals verwacht... Maar die 5km is kort en voor je het weet passeer je al de finish... (bekijk hier het filmpje) ...

Binnengekomen als 26e van de 335 dlnmrs in 19'16" ( 15.57 km/u  3:51 min/km )

Al bij al ben ik tevreden omdat dit een (logisch) nieuw PR is. Maar de overwinning smaakt een beetje bitter omdat volgende zondag D-day is. Dan zal ik niet kunnen deelnemen aan de Marathon van Antwerpen. Spijtig.... Ik zal mn sportieve kalender wat moeten aanpassen. Maar da's het leven... onverwachte wendingen kunnen altijd om het hoekje turen. Zo zie je maar...

07-07-08

10 mijl van Vlaanderen (10 mijl)

NAD_0142
op de startfoto : mezelve in "contemplatie", samen met zenuwachtig blazende Clint en Christ Viane. En uiterst links de alsook "contemplerende" Gentenaar Christophe

Totaal onverwacht zondag deelgenomen in Brugge waar de 10 mijl van Vlaanderen op het programma stond. Totaal onverwacht omdat ik de dag voordien meegeholpen had met een verhuis en een serieuze arm-spierblessure opgelopen had. Maar met de nodige medicatie was ik enigzins "op en top" om naar Brugge af te zakken.

Eenmaal aangekomen kwam ik Woldu Ghrima tegen. Ik vroeg wat zijn verwachtingen zouden zijn. Hij liet me weten dat hij graag 50' a 51' minuten had willen lopen, alnaargelang de wind. (later zou blijken dat hij de wedstrijd gewonnen had in een tijd van 52'11" ) Prachtig resultaat ! Even daarna kwam ik Katrien tegen. Die zag het ook al volledig zitten.

Bij de start zag ik veel zenuwachtige gezichten. Voor mij stond er niets op het spel behalve dan de competitiedrang die moest vervuld worden. Clint wou 1u04'00" lopen. Ik ging nog even de kat uit de boom kijken en afwachten. Maar vanaf de start tot op ongeveer 10 kilometer bleek ik 15km/u te halen. Samen met Clint dus... Maar ook hier weer tzelfde liedje : lange afstanden zijn nog niet echt mijn ding. De motor sputtert wat tegen en de snelheid valt eruit. Tzal waarschijnlijk wel met mn trainingen te maken hebben. Ik moest Clint laten gaan. Alsook de eerste vrouw, (Thienpont Ria) met wie ik samen liep. Enkele km's later vloog Collier Isabelle (die zou winnen bij de damens) mij voorbij. En pas de laatste meters werd ik nog bijgehaald door dame N°3 (De Deyne Gwendoline)

Voila, de wedstrijd in een notedop. Er waren 3 damens mij te snel af. Volgende keer zal ik proberen de schade te beperken tot 2 stuks Lachend hahaha....

Binnengekomen als 45e van de 1005 dlnmrs in 1u05'56" ( 14.65 km/u  4:06 min/km ) En wat blijkt ? Een nieuw PR ! Het oude stond nog op 1u07'09", maw een verbetering van 1min13sec ! Maar ik moet toegeven dat hier nog heel wat verbetering in kan. Met een tijd van 1u04'00" zou ik best tevreden zijn !gulde08snr1227b

12-05-08

Stadsloop Gent ( 10.2km )

Gent 2008foto: Nadia Verhoft. Ik loop ergens helemaal rechts, niet ver achter de twee blauwe lopers maar je hoeft niet te zoeken hoor want je zult me niet vinden...

Op 't laatste nippertje beslist om deze stadsloop mee te lopen. Maar eigenlijk moest ik op 't strand liggen want het was veel te mooi weer ( lees tropische temperaturen ) Nuja, dat het moeizaam ging verlopen had iedere deelnemer ondertussen wel door....
Net voor de start heb ik collega NewYork-Marathonloper Yves tegengekomen. Even bijpraten en dan hop... naar de start. Ik kon een "groen bolleke" bemachtigen waardoor ik mij héél vooraan kon positioneren. Maar ik stond er niet als enig blogger ! Sven en Phillippe waren ook paraat. Ze zagen er scherp uit :-)
De wedstrijd werd gestart met een luide knal en weg was het plebs... in de zon. Ik probeerde, waar mogelijk, zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken, wat me toch redelijk gelukt was. Na km3 kwam Sven me vervoegen en samen liepen we, bijna hand in hand, tot de eindmeet. De laatste 300meters zijn steil bergop. Daar heb ik hem moeten lossen maar er zat nog een eindsprint in mn benen en zo kwam ik nagenoeg gelijktijdig over de finish.

Binnengekomen als 116e van de ongeveer 5000 dlnmrs in 39'55" ( 15.330 km/u  3:55 min/km )

05-05-08

Dwars door Brugge (15k)


foto: Nadia Verhoft. Ook hier stond ik vooraan bij de toppers maar deze is spijtig genoeg niet op de gevoelige plaat vastgelegd... 

Het perfect loopweertje van Knokke heeft zich niet herhaald in Brugge. Daarvoor was het iets te warm. Maar gezellig was het wel ! Dit was ondertussen al mijn vierde deelname. En het gaat steeds beter én vlugger. Het parcours was al verscheidene keren veranderd. Zo ook deze editie. En ik moet zeggen : het was beter dan de vorige edities. Hopelijk behouden ze dit stramien voor volgend jaar.

Er waren veel gekende gezichten onder de deelnemers. Naast de vele gekende gezichten uit het OLC ( Pedro Beernaert, Gino Puystjens, Christ Viane, Peter Janssens, Steve Lowijck, Hein Destoop, ea...) zaten toch enkele webloglopers : Johan, Phillippe, Francis en Sjarlot (gelegenheidssupporters) En er waren er nog, maar die heb ik spijtig genoeg niet tegen het lijf gelopen.

De race zelf dan... tradities zijn er om in ere te houden dus stond ik wederom volledig vooraan. Voordeel : minder kans op valpartijen + je kan onmiddellijk eigen tempo lopen. Natuurlijk zijn er heel wat charlatans die overmoedig aan de start staan en zich na enkele kilometers stuklopen. Die zijn er als de kippen bij om Jan en alleman voorbij te snellen maar die je dan een halfuurtje later als een lijk oppikt.... Gelukkig behoor ik niet meer tot deze categorie :-)

Anyway, eigenlijk werd deze wedstrijd (voor mij toch) grotendeels bepaald door een vrouw ! Van start tot finish heb ik samen met (maar vooral achter) ene "Bossuyt Lieselot" gelopen, die trouwens als 7e dame de eindmeet haalde. Zij liep nl een mooi tempo en ik heb altijd de neiging om mezelf op te branden dus beslott ik resoluut haar spoor te volgen. Niet te zot doen. Enkel de laatste kilometer gaf ze wat gas bij en moest ik een klein gaatje laten maar desondanks was ik behoorlijk tevreden van mn wedstrijdje...

Binnengekomen als 166e van de ongeveer 6000 dlnmrs in 58'17" ( 15.440 km/u  3:53 min/km )

01-05-08

Knokke (10k)

 
foto: Nadia Verhoft... ik (met pet) ben te zien uiterst links juist achter de lange man in't geel

Dan toch in Knokke geraakt. En om al meteen met de deur in huis te vallen : een scherpe tijd ! 10k in 37'38"  (ter vergelijking : vorig jaar liep ik er 38'40" (bijnoot : ik denk dat afstand 9.6km was )

Tjah, ik denk dat het samenloop van omstandigheden was : weinig tot geen alcohol, weinig wedstrijden in de benen, rijsttaartjes en bananen in de maag, en vooral : de honger was groot om nog eens te vlammen. Maar eerlijk gezegd, ik had er bij de start geen vertrouwen in. Het gevoel zei mij dat ik rijp was voor 39 a 40minuten. Echt waar. Komt waarschijnlijk omdat ik weinig wedstrijden gelopen heb waardoor ik mn huidig peil kan testen. Blijkbaar zit het toch nog snor, heheheh....

Enfin, na een kilometertje kwam Francis me voorbijgesneld. Ik vroeg hem welke tijd hij wou lopen. 38 MINUTEN ! hoorde ik hem brullen... ;-) Mijn verbazing was groot toen ik hem bijhaalde op km3. Ik dacht dat hij ging volgen maar moest passen. Spijtig. Bij km5 zat ik op 18'20. Hmmm... behoorlijk. Ik kon standhouden, enkel de laatste 2 km's moest ik wat gas terugnemen.

Bij de finish nog Francis even tegengekomen. Hij was iets minder tevreden maar had alsnog een mooie 38'13" gelopen ! Proficiat ! Al bij al een geslaagde onderneming. Wie weet zal het komende zondag ook zo verlopen ? Cheers en tot dan !!!

Binnengekomen als 79e van de ongeveer 2500 dlnmrs in 37'38" ( 15.938 km/u  3:45 min/km )

23-07-07

ING Run Oostende (9.6km)

( Foto : met het N°2244 : Christ Viane die samen met mij zal finishen )

Rond 13u was er in Oostende de Kids Run. Net op dat ogenblik braken de hemelsluizen open. Man man man, die kindjes waren "uitgeregend" Ik zou niet graag in hun plaats geweest zijn.

Rond 14u was het dan aan de beurt van de 5km. Gelukkig waren de onweerswolken als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik deze keer als supporter want mn zus en vriendin liepen hun allereerste wedstrijd.

( foto : hier ben ik ergens te vinden tussen het "plebs" hahaha... grapje hoor. Op de voorgrond kun je nog net Pedro en Gino Puystjens met het wapperend haar zien )

Dan was het mijn beurt. 15u en ik stond traditiegetrouw weer heel vooraan. Daar tal van gekende gezichten gezien. Zoals Lorenzo, Clint, Dirk, ... En ook nog Werner, Etienne, Frank & Betty. Alain was terug supporter, deze keer om zijn vrouwtje Rita aan te moedigen op de 10km. Vince was ook supporter.

Ik had voor deze wedstrijd geen enkele ambities, immers de wedstrijd van gisteren zat duidelijk nog in de benen. Vertrekken en zien waar we uitkomen.

Maar het competitiebeest in mij wilt toch altijd presteren...

Binnen als 111e van de 1908 dlnmrs in 37'19" ( 15.44 km/u  3:53 min/km ) Dat is ongeveer 3 minuten sneller als 2005. Toen liep ik deze afstand in 40'28" Maarja, toen was ik nog maar net begonnen met wedstrijdlopen. In 2006 moest ik Oostende noodgedwongen missen wegens ziekte. Dit jaar heb ik mijn schade mooi ingehaald. Volgend jaar : nieuw doel : rond de 36 minuten finishen. Moet te doen zijn.

Klik hier voor de uitslagen van de ING Run Oostende 5 km >>

Klik hier voor de uitslagen van de ING Run Oostende 10 km >>

09-07-07

10 Mijl Van Vlaanderen (16.9km)

guldensporen

Bij aankomst in Brugge onmiddellijk naar het belfort vertrokken. Daar kregen we te horen dat de Tien Mijl langer zou zijn, nl 16.9 km. Spijtig, want ik wou een aanval doen op mijn PR. Nuja, niet getreurd hoor. Er was volk genoeg op de been om er de ambiance in te houden (schril contrast met vorige edite : 400 deelnemers, start om 11u, fris en nagenoeg geen volk op de terrasjes en markt. Editie 2007 : 3x zoveel deelnemers, start om 16u30, mooi zonnig weertje waardoor horden toeristen, Jappanners met dito fototoestelletjes incluis, aanwezig waren )

10mijlVL Clint10mijlVL PaulBij de start heb ik me, traditie getrouw, volledig vooraan geplaatst waar ook Clint en Paul (collega van't werk) naast me stonden.

 

 

R_10mijlVL 05Jaja, die mannen gingen er invliegen. Ik ging nog eventjes afwachten. Kijken wat de benen te vertellen hadden na die snelle wedstrijd van gisteren. De burgemeester stond vlak naast me met het startpistool in zijn handen. Zijn arm ging de lucht in, ik vlug mijn oortjes dichtknijpen en... Bang ! We waren vertrokken !

Het ging relatief goed. De bedoeling was Clint wat te volgen maar die ging naar mijn goesting toch wat te rap in 't begin. Kheb hem dan maar wijselijk laten gaan en, ook traditie getrouw, de wedstrijd in mijn eigen tempo gelopen. Naar niemand omkijken en luisteren naar je eigen lichaam. En vooral niet te diep gaan zodat de motor stilvalt in de tweede helft van het wedstrijdgedeelte. Jaja, het verstand komt met de jaren, zeggen ze dan. Of in dit geval : het verstand komt met de wedstrijdervaring.

En zo kwam het dat ik een nagenoeg gelijk tempo kon aanhouden gedurende de gehele wedstrijd waardoor ik de 16.9 km binnengekomen ben als 44ste van de 827 deelnemers in 1u07'19" ( 15.06 km/u  3:59 min/km )

ps: er waren tal van webloglopers in Brugge aanwezig. Lees zeker eens hun versie van de feiten !

18-05-07

ING Stadsloop Gent (10.4km)

 

 

 

Het beloofde een mooie dag te worden daar in Gent. Ook deze keer waren tal van webloglopers actief. En ik kwam nog maar net uit de parking en wie stond daar al te glunderen in zijn mooi shirtje ? Juist, Dirk ! Even wat bijgepraat, vlug omgekleed en vervolgens met de rest van de webloglopers wat "gecontempleerd" over wat komen zou.

Aangezien ik vorige editie bij de eerste 500 was geëindigd kreeg ik deze keer een laag borstnummer ( N°101 ) waardoor ik de gelegenheid had om helemaal vooraan te starten. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik was eens nieuwsgierig hoe het er bij "de top" aan toe gaat en khad mij VOLLEDIG vooraan geplaatst. Niet ver van de vedetten zoals oa Guy Fays en Tom Compernolle. Wel eens leuk hoor om mee te maken. ( zie bovenste foto )

De wedstrijd dan... Jabbeke zat nog duidelijk in de benen, meer bepaald weer het scheenbeen, dat de laatste tijd mij steeds parten speelt. Een vervelend knagend gevoel. De bedoeling was om het kalmpjes aan te doen. En als ik er teveel last van zou hebben zou ik wel uitstappen. Maar vreemd genoeg had ik er tijdens het lopen zelf niet zo veel hinder van. Zodoende de 10.4km "afgehaspeld" als 214e (!!) vd 3528 dlnmrs in 41'32 ( 15.02 km/u  4:00 min/km ) Normaal gezien zou ik vrijdag de Keignaertloop moeten doen maar tzal allemaal van het scheenbeen afhangen vrees ik. Stay tuned ! 

Koen in de vertehelft van KoenDirkMurielMarcEnkele webloglopers ( Koen ver, Koen iets dichter, Dirk , Muriel en Marc )

07-05-07

ING Dwars Door Brugge 15K ( 14.330 km )

Jabruggecoverja, 'twas weer leuk ! Weer tal van bloggertjes gezien. Deze keer was het in het West Vlaamse Brugge te doen. Voor de start hebben we nog even (kort) wat bijgepraat met de webloglopers en ons dan naar het startvak begeven. Omdat ik vorig jaar bij de eerste 500 was geëinigd mocht ik in het eerste startvak staan. Wel leuk hoor !

 

Maar van een vliegende start kon zondag geen sprake zijn. Ik voel namelijk een lichte druk op het scheenbeen. En als ik al die vreselijke verhalen hoor van scheenbeenvliesontsteking en -fraktuur.... brrr... ik mag er niet aan denken. Om daarvan te genezen : 1 tot 3 maanden rust ! Net nu het loopseizoen in de startblokken staat. Neenee, het mag en zal me niet overkomen.

Dus een behouden start en meteen voelde ik dat het wat "stroef" liep. Mijn startvoordeel verdween als sneeuw voor de zon. Maar geen probleem hoor, ik had maar 1 doel : eindigen binnen het uur. Halverwege kreeg ik het toch wat moeilijk en even zag het er naar uit dat ik het niet zou halen. En waar ik een aantal jaartjes geleden volledig zou "geparkeerd" staan kon ik nu mijn tempo WEL behouden. Geen echte terugval maar een even, gelijkmatig ritme. Gelukkig maar want daardoor kwam ik toch nog tevreden over de eindmeet in een behoorlijke 57'09" ( 15.04 km/u  3.59 min/km ) Maar belangrijker was toch nog dat ik geen echte hinder ondervond van het scheenbeen. Maar een gewaarschuwde loper is er twee waard. Daarom zal ik de komende dagen nagenoeg NIET meer lopen. (volgende afspraak nu vrijdag Sint-Rembert Corrida )

stoepaNadien ben ik met Francis, Sjarlot, Leen en Clint nog iets gaan eten in de Stoepa, een vré gezellig café. Zeker een bezoekje waard. Cheers

01-05-07

ING Knokke 10K ( 9.6km )

Het beloofde een mooie dag te worden met temperaturen tussen de 19- en 24°C. Warm maar niet te warm. Vorig jaar was ik ook van de partij in Knokke en ik herinner me nog dat ik juist voor de start zo lang mogelijk in de sportzaal bleef omdat het zo koud was. De motregen was dan (voor mij) een ideaal weertje. Zalig ! Deze keer ging het dus anders zijn. En eerlijk gezegd... ik vreesde er een beetje voor want normaal gezien presteer ik niet al te goed in tropische temperaturen.

Doel was om mijn tijd van vorige editie ( 40'10 ) te verbeteren. Vooraf even een kort gesprekje gehad met Luc Van Lierde. Normaal gezien (vorig jaar toch) loopt hij aan een pacerstempo, een gemiddelde van ongeveer 14 - 15km/u. Vorig jaar heb ik hem gevolgd en ik vroeg hem aan welk tempo hij dit jaar zou lopen. Luc : " Ik ga me niet forceren want ik heb deze morgen al een intesieve training achter de rug " Bij aankomst zou blijken dat hij als 9e in 32'01 zou finishen !!! Tjah... training.... (daar kunnen we nog véél van leren) Veni, vidi, vicci...

De wedstrijd zelf dan. Na doortocht van km1 bleek ik op 3'35 te zitten. Veel te snel dus. Dan eventjes het tempo wat laten zakken (maar niet te veel) want ik heb ondertussen (na meer dan 50 loopwedstrijden) al mijn lesje wel geleerd. De rest verliep in een vlot en gestaag tempo. Op km8 had ik het even moeilijk maar na wat door te bijten ben ik best tevreden van mijn resultaat : als 141e (op 2179 dlnmrs) de 9.6km gefinished in 38'40 ( 14,9 km/u  4:02 min/km ) Mijn doel dus meer dan behoren bereikt met een verbetering van 1 minuut en 30 seconden. Maw een tevreden mens. En meer moet dat toch niet zijn, niet ?