19-10-10

09 oktober 2010 : Kusttramloop (10 mijl)

kusttramloop.jpgMet de nog steeds durende keelpijn aan de start van deze om de 125 jaar durende wedstrijd. Bij nader orde het nagenoeg identieke parcours van de voormalige (halve) kustmarathon. Dwz van Nieuwpoortbad langs de zeedijk tot in Oostende. Hier heel wat deelnemers, wat het altijd des te leuker maakt. Al voor de start bleek mijn bezorgdheid gegrond : de felle (tegen)wind zou voor heel wat hinder zorgen. Maar ik ben het gewoon om langs de zeedijk te lopen. Vooral 's winters loop ik er heel wat trainingskilometers. Gedurende de wedstrijd moet je maken dat je in een groepje kan lopen zodat je kunt "schuilen". Mits wisselend kopwerk, want niemand wil in de volle 16km-wind beuken. Deze taktiek lukte mij 11km. Dan moest ik "mijn groepje" noodgedwongen lossen en de laatste 5 km helemaal alleen stervend, beukend tegen de wind in voort ploeteren. Al bij al was ik toch blij de finish gehaald te hebben.

Binnengekomen als 67e van de 533 deelnemers in 1u10'45" ( 13.65 km/u  4:24 min/km )

08-03-10

OB Ten Miles (16.093km)

OBDe verwachtingen : zou er al enige vooruitgang geboekt zijn na een 8-tal weekjes lopen ? Dit zou wel snel blijken na een 10 mijl.
Al bij aanvang had ik besloten niet voluit te gaan. Daar is het immers nog veel te vroeg voor. De conditie en snelheid staan nog niet op punt. En trouwens, dat was tijdens de wedstrijd goed voelbaar. Ademhaling stroef en benen stijf. Op eigen tempo halverwege laten uitzakken. Zo heel wat lopers zien passeren. teveel om op te noemen, dus ga ik geen namen noemen.... Dan rond 10km blijven plakken in een groepje tot aan de finish. Moe en voldaan nog de laatste energie uit de laatste kilometer geperst en met een tevreden gevoel de finish bereikt. Er is nog werk aan de winkel maar "patience is a virtue" Enneh ohja... had ik al vermeld dat er een felle tegenwind stond ? Nuja.........

Binnengekomen als 261e van de 964 dlnmrs in 1u10m22s ( 13.72 km/u  4:22 min/km )

10%20Mijl%2006310%20Mijl%20064

18-03-09

Sluis 1/2e Marathon (21.1km)

SluisHad ik grote verwachtingen ? Eerlijk gezegd...neen. Ik wist dat hier uitmuntend presteren uit den boze zou zijn, we zijn immers nog steeds in voorbereiding. Aan de start ben ik samen met Roadrunner en Francis vertrokken. Zij waren er al snel vandoor. Ik hield me wat afzijdig en ben, in tegenstelling naar gewoonte, rustig begonnen. De meute kwam voorbij gestormd. Maar patience is a virtue. Na ongeveer 3 km kwam er een groepje uit de achtergrond, aan een mooi tempo. Ik karretje aanhaken en weg waren we. Zo heel wat deelnemers opnieuw ingehaald. Rond km 15 moest ik lossen. En de laatste 4 km waren pal wind tegen. Desondanks ben ik heel tevreden van deze wedstrijd !

Binnengekomen als 140e van de ongeveer 686 dlnmrs in 1u27'08" ( 14.53 km/u  4:08 min/km )

01-03-09

Oostende-Brugge Ten Miles (16.195km)

DSC_1883Tradities zijn er om in ere te houden. Ik loop er nooit schitterend. Misschien omdat het te vroeg in het seizoen is ? Nochtans zit ik in mn Marathonvoorbereiding, dus had ik toch enige verwachtingen.
Meteen weten jullie dus ook dat ik er geen PR heb kunnen lopen. Al na 3km voelde het niet goed... spijtig. Toen wist ik al dat 1u6minuten moeilijk zou worden.

Binnengekomen als 210e van de ongeveer 1000 dlnmrs in 1u08'05" ( 14.18 km/u  4:14 min/km )

17-05-08

St Remertcorrida (10k)

IMG_0839Er was veel en schoon volk aanwezig in Torhout, waar de St Rembertcorrida plaats vond. Vorig jaar liep ik er in een behoorlijke tijd : 38'32". Ik wou beter presteren, en dit is me ook gelukt ! Geen PR maar toch een minuut sneller ! De vorm komt traag maar gestaag terug. Lets hope for the best...

Los van dit sportief presteren stond ook het randgebeuren centraal (lees : tal van bloggers terug in levende lijve zien. De ene al wat ouder, dikker en trager dan de andere... hahaha ! Graptjeh wih ! :-D Iedereen heeft schitterend gepresteerd, laat dat duidelijk wezen. Hmmm... wie was er allemaal ? Even nadenken hoor... (twaren er veel) Ok, here we go : Johan, Dirk, Vincent, Francis, Charlotte, Koen, Frank Spencer (zonder wife & kids...), Etienne, Hansy, Fre, Katrien, Werner, Christophe, Wim, Veerle, Lies & Davy...hmmm... iemand vergeten ?

De wedstrijd zelf dan. Deze hou ik kort (ook het parcours trouwens : exact 10 kilometertjes...) Héél snelle start, van de volledige meute vooraan. Dan na enkele km's terugvallen. De adem terugvinden halverwege doorheen het bos. Behouden finishen.... voila, de wedstrijd in een notedop...

Binnengekomen als ongeveer 110e van de ongeveer 1450 dlnmrs in 37'38" ( 15.94 km/u  3:46 min/km )

15-10-07

1/2e Marathon van Eindhoven (21.1km)

Eindhoven
'sMorgens vroeg (rond 9u00) vertrokken vanuit Oostende richting Eindhoven (zo'n 2 uurtjes rijden) met Alain & Rita, Dirk en Sylvia om er deel te nemen aan de 1/2e Marathon van Eindhoven. Rond 11u00-11u15 kwamen we aan in de stad. Gps TomTom leidde ons naar het hart van het centrum maar daar werden we opgehouden door het wedstrijdparcours waardoor gelegenheidschauffeur Alain noodgedwongen de auto ergens moest parkeren. Dan via de gratis pendeldienst naar het sportcentrum om borstnummer in ontvangst te nemen en ons om te kleden. Rond 13u00 waren we terug in het centrum. Iets te laat om naar de afspraak van de webloggers te gaan. (groepsfoto gemist). Daardoor heb ik spijtig genoeg niet iedereen gezien. Maar wie wel ? In chronologische volgorde :
Honger !In de kleedruimte : Bob. Vervolgens in het startvak Hansy en Michael. Tijdens de wedstrijd eventjes rond km 5 als haas : Jan aka roadrunnerke. Langs het parcours als fotografen van dienst : Maarten en Phillippe. Ook tijdens de wedstrijd maar als inhaalmannoeuvre bij enkele deelnemers van de Marathon : Carmen, Koen & Werner samen wandelend... en Kristof (ook wandelend met zn vrouwtje). Net na de aankomst Wim en supporter NY-loper Yves. Terug bij de kleedruimtes Frank & Betty Spencer + Veerle en Johan. Op weg terug naar het centrum Leen (vriendin van Charlotte) met haar mama. En nadien met een pintje in de hand : Francis & Charlotte.
Spijtig genoeg heb ik de volledige Nederlandse delegatie webloglopers gemist ! En tal van andere Belgische weblogvrienden... Nuja, er komen nog gelegenheden genoeg, niet ?

eindh07snr5217b
Bij de start was het drummen geblazen, traditioneel bij zo'n massaloop. Éénmaal in het startvak aangekomen met Dirk, zag ik algauw Hansie en Michael. Maar ik vond dat er nog te veel deelnemers vóór ons stonden. Na een kort babbeltje terug uit het startvak. Met wat geluk konden we ons toch nog héél vooraan plaatsen (op ongeveer 10 secondjes van de startlijn) Ideaal dus om een goeie tijd te lopen.
Net na de start was het oppassen geblazen. Gelukkig was er geen valpartij. Na een 1/2e kilometer kon ik al m'n eigen tempo lopen. Enkele km's later kwam Jan (aka roadrunnerke) aansluiten. Hij wou me hazen naar een snelle tijd. Helaas kon ik hem niet houden. Ik zou m'n eigen motor opgeblazen hebben. Terug op eigen tred dan maar : 5km door in 19'48", 10km door in 40'03", 15km door in 1u00'06". (= tempo 1u24'00" of 4:00 min/km) En dit lukte warempel nog tot 18km. Maar daarna ging het iets moeizamer en verloor ik kostbare seconden. (wellicht had dit te maken met de 20°C temp. En... ik had daags voordien wat in de drank gezeten en niet veel slaap gevat). Zonder echt stil te vallen kon ik nog een behoorlijke pas houden. Gelukkig kwam de eindmeet in zicht. De laatste 100 meters nog even een versnelling om uiteindelijk in een mooie (nieuw PR) tijd te finishen. (Bekijk alvast het filmpje HIER !)

De 21.1km binnengekomen als 133e van de 6977 dlnmrs in 1u25'20" ( 14.84 km/u  4:03 min/km ) Inderdaad : een nieuw PR ! (verbetering van 36 seconden)

ps : Ronald heeft de pronostiek gewonnen met zijn 1u25'05".  Proficiat Ronald ! Bij volgend treffen mag je enkele West Vleterens in ontvangst nemen ;-) (Belgische TOP-kwaliteit !!!)

10-10-07

1/2e Marathon van Eindhoven

Eindhoven
Zondag is het dan zover : dan zal ik proberen op de 1/2e Marathon van Eindhoven mijn PR te verbeteren. Doel : 1u24'00"
Ligt de lat te hoog ? Kweetnie.... misschien wel. Afwachten dus...
PRONOSTIEK ??????????????
ps : de winnaar krijgt enkele West-Vleterens ! (tenminste....als ik er aan geraak !) Dus gok er maar lustig op los !!!!

09-09-07

Halve Marathon van Nieuwpoort (21.1km)

IFFZondag. In het schema voorzien : een halve marathon. Voornaamste doel : testen hoe het met de huidige conditie gesteld is. Ben ik goed bezig op weg naar New York ?

Eenmaal aangekomen zag ik de Marathonners vertrekken (aankomst in Ieper) Met oa Gino Puystjens en bloggers Francis, Jan, Steven, Bart en Koen. Benieuwd hoe ze het gesteld hebben (maar dat kun je ongetwijfeld wel lezen op hun blog)

Bekende gezichten op de halve waren Gino Denaet, Pedro Beernaert en bloggers Vince , Kristof en Rita

pedro jean vince koenDat het niet eenvoudig ging zijn, wist elke deelnemer al omdat er een sterke wind was die je vooral op de vlakke gedeeltes van het pacours kon voelen. Het was daarom wel handig om in groepsverband deze wind te trotseren. Onder stilzwijgend akkoord gingen we van start : Mezelf, Vince, Pedro en Jean Vranken in samenwerkende vennootschap, en dit aan een "gezapig" tempo van gemiddeld 15km/u. Een ideaal tempo om menig PR te verbreken. Tot zover de eerste ronde (7km), waar "ons" groepje behoorlijk stand hield.

Maar even later viel het groepje uiteen toen Pedro versnelde. Jean moest lossen en ik kon een kilometer later het tempo ook niet meer volgen. Enkel Vince kon gelijke tred houden. Ik bleef niet ver achter hen lopen (100-tal meter) en kon hun onderlinge strijd op de voet volgen. Bij doorkomst van de tweede ronde had Vince een klein gaatje geslagen, Pedro moest lossen. Het gaatje werd een gat. Vince kwam, zag en overwon. Ik kon gelukkig de schade nog wat beperken en kwam (gezien de weersomstandigeheden) tevreden over de eindmeet.

Binnengekomen als 25e van de 128 dlnmrs in 1u25'56" ( 14.73 km/u  4:04 min/km ) ...een nieuw PR trouwens ! ( vorig PR stond op 1u28'36" Mc Bride 2006 )

07-06-07

foto's McBride Run

01McBride_Clint

02McBride_ChristViane

03McBride_Johan

04McBride_Sven

 

05McBride_koen

06McBride_Francis

07McBride_dirk

08McBride_jan

09McBride_Paul

10McBride_Vital

11McBride_koenVS

12McBride_leen

05-06-07

Mc Bride Run (21.1km)

Dsc03108De halve marathon van Poperinge naar Ieper was pas aan zijn 4de editie toe en is in volle expansie. Vorige editie waren er 576 deelnemers. Afgelopen zondag waren er 724 deelnemers op het appel. En volgend jaar misschien de kaap van 1000 ? Wie weet ?

Hoedanook, het is een goed geörganiseerde wedstrijd. Na aankomst was er warm water voorzien (mobiele douches geplaatst door het leger !) met als afsluiter een heerlijke koude schotel. Met een goeie trappist… meer moet dat niet zijn.

De wedstrijd dan. Ik had niet veel meer gelopen sinds de Keignaertloop dus had ik ook geen grote verwachtingen. Behouden finishen was het doel. Ik ging meelopen met Clint, die van plan was de eerste 9km “op reserve” te lopen. En dan voluit ! Althans… dat was de bedoeling. En ik ging volgen. Maar het verliep anders dan voorzien. Al na de eerste km’s voelden de benen zwaar aan. (waarschijnlijk door het overmatig alcoholverbruik de avond/nacht voordien, gevolgd door een korte nacht) En na 3km moest ik Clint al laten gaan ! Het ging langs geen kanten. Dan maar beslist naar niemand meer om te kijken en mijn eigen tempo te lopen. En zo kwam ik na 4km Dirk tegen. We liepen nog enkele km’s samen (ik eens op kop, dan Dirk) maar ne 10km moest hij me laten gaan. Traag (…) maar gestaag vorderden de kilometers. En na 19km zag ik Francis lopen, die ik op 20km kon inhalen. Hij zat er blijkbaar volledig doorr. Niet te verwonderen trouwens, want het was behoorlijk warm ! Uiteindelijk toch gefinished als 120e vd 724 dlnmrs in 1u31’49” ( 13.79 km/u   4.21 min/km )

29-05-07

volgende afspraak :

mcbride-run2007

12-05-07

Sint-Rembert Corrida Torhout ( 10 km )

corrida_0003Hier schrijft een tevreden (jonge)man ! Het was een leuk en sportief avondje geworden daar in Torhout. En het weer was perfect ! Een ideale temperatuur (rond de 10-15°C) heeft ervoor gezorgd dat er heel wat PR's zullen gesneuveld zijn. En de wedstrijd heeft bovendien een gevarieerd parcours : wat bergop, door de bossen en het centrum van de stad... Kortom, eentje om niet te missen.

Net vóór de start nog even een praatje gemaakt met ( inmiddels ook snelle...) Dirk. En we hadden beide als doel rond de 38'30 te finishen. Jaja, als dat zou lukken, zouden we content zijn...

Het was drummen vooraan. Ik denk dat er een 700-tal lopers waren. Waarvan véél goede én rappe... Immers, de wedstrijd is uitgegroeid omdat ze een mooie prijzentafel hebben. De eerste 100 finishers krijgen een geldprijs (kortingsbon in plaatselijke supermarkt). Nadien werd er nog een reis naar Egypte verloot !... de moeite dus. Maar om bij die eerste 100 te zijn moest je verdorie heel rap kunnen lopen zunneh... Na de wedstrijd in de kleedkamers heb ik even een babbeltje geslaan met een loper. Zijn tijd ? oh... rond de 35'40. Zijn positie ? oh... rond de 80ste plaats ! Amai... ik lag bijna achterover. Zo'n tijd en dan nog meer dan 80 vóór hem. Pffftt.... hoog niveau dus.

corrida_0052Waar zat ik ? Ahja, de start. Deze had ik veel te rap (een woordje dat ik hier verdacht veel gebruik) genomen. Op km2 samen met Birger rond 7minuten. Dan kwam de sneltrein Vincent - Poppe ons voorbijgesneld. Ik kon nog aanklampen tot km5. Daarna viel het licht een beetje uit. Dit mag je hier letterlijk nemen want dan liepen we in het bos...hahaha... Maar ook figuurlijk want die vlugge start heeft me heel wat energie gekost. Één voor één kwamen ze me voorbijgesneld. Maar dat was niet zo erg hoor want het waren allemaal gasten die normaal gezien veel vlugger zijn dan mij. Om maar enkele op te noemen : Francis, Desmedt Martin, Blomme Kurt, Poppe Alain, Destoop Hein en Vince. Misschien dat ik volgend jaar met hen zal kunnen meelopen ? Wie weet ?

Maar de schade heb ik enigzins nog wat kunne beperken en toch nog behouden binnengekomen in een mooie tijd én tevens PR van 38'32 !!! ( 15.57 km/u  3.51 min/km ) als 174e van de 737 deelnemers.

Nadien werd er onder de vele webloglopers nog tal van Leffe's geconsumeerd. Onder begeleiding van trakterende Koen (dikke merci trouwens !) Met onder andere Bruno, Etienne, Hansy, Birger, Francis, Sjarlot, Werner, Frank en Betty Spencer, Veerle , Dirk en Vincent.

corrida_0059Tot slot nog een leuke foto van Frank Spencer. U herkernt deze elitaire jonge man aan zn mooi weblogtshirt.

 

corrida_0073En eentje van de sneltrein-trio Francis Vincent Poppe (klik foto)

 

 

 

En nog enkele sfeerbeelden :Torhout start 1Torhout start 2Torhout EtienneTorhout Koen BirgerTorhout VeerleTorhout Koen finishTorhout VinceTorhout Hansie

19-03-07

Zwinstedenloop Sluis ( 21.1 km )

sluis groot

Zondag 18 maart : mijn keuze was gevallen op de 1/2e marathon in Sluis. Km's opbouwen was het doel. Misschien wel een aanval op mijn PR. Ambitie : finishen rond de 1u27'00". Maar daar besliste moeder natuur met haar windstoten (tot 9 beaufort !!!) duidelijk anders over. Man man man...

sluis 05


Net voor de start kwamen alle bloggers vlug samen, vlug nog wat bijkletsen. Maar veel tijd was daar niet voor want kort daarop klonk het startschot al. De rappe bloggers Vince, Sven en Francis heb ik maar wijselijk laten gaan. Maar ik wist dat Michael in bloedvorm was en hij was bovendien gebrand mij vóór te zijn. Dus had ik oorspronkelijk de bedoeling samen te lopen. Maar na het plaatselijke rondje door centrum Sluis vertrokken we een 8-tal km langs de Damse Vaart richting Oostkerke... pal in de wind ! Daar kon ik hem niet bijbenen. Het advies was : rustig starten en rond km 12 wat gas open zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Want na het keerpunt in Oostkerke was het rugwind. Eindelijk vond ik mijn tempo. En bij km 18 kwam ik terug bij Michael. Bedoeling was erop en erover maar toen kwam ik net op een scherpe bocht richting centrum Sluis : wind op kop ! Er was bijna geen doorkomen aan. Ik kon niet anders dan in een groepje te blijven. En bij de finish trok iedereen nog eens alles uit de kast. Maar mijn vatje was nagenoeg leeg, Michael liep een zeer sterke wedstrijd en ik moest hem laten gaan. Proficiat kerel ! Die wind heeft spijtig genoeg mijn PR (1u28'36") weggeblazen want ik kwam een 20-tal secondjes later binnen in een zeer mooie 1u28'58" ( 14.23 km/u  4:13 min/km )

Sluis 001 copy


Nadien werd er nog traditie-getrouw afgesloten met een goeie trappist. Alle bloggers kwamen bijeen om de oude én nieuwe gezichten te ontmoeten. Hierbij een speciale vermelding aan immer sympathieke Petra, die voor de gelegenheid een héél lekkere cake had gebakken. Hmmm... Bovendien had ze de rode veters mee... Thanks Petra ! Het was een leuke afsluiter op een zeer mooie sportieve dag.

Sluis 1 copy